Yatırımcı Arıyorum

2017 İş Dünyası

2017 yılını bitiriyoruz bir yılı geride bırakırken Türkiye ekonomisinde neler oldu, Türk iktisadi hayatının aktif üyeleri hangi faaliyetlerde bulundu ekonomi dünyasını oluşturan şirketler ait oldukları sektörler 2016 – 2017 aralığı itibarı ile ne durumdadır konunun uzmanları yayım araçlarında değerlendirmelerde bulunmuşlar.

Açıklamalar ve haberler moral yükseltiyor. Cam sanayi, otomotiv, elektrik, gıda, petrol, ulaşım, iletişim, inşaat, sağlık, bilişim, maden, tekstil, endüstriyel gıda sektörlerini oluşturan şirketlerin büyüme gösterdiği kâra geçtiği haberleri ekonomi dergilerinin sayfalarında yer alıyor.

Türkiye ekonomisi pek çok zor dönemden geçti bugün halen varlığını sürdüren pek çok şirket o zor yılları aşarak bugüne ulaştı kâra geçerek büyüyerek bugüne ulaşmayı varlıklarını sürdürmeyi başardıkları gibi geleceğe doğru büyüyerek ilerlemelerini sürdürüyorlar

Her türlü olumsuz şarta rağmen varlıklarını sürdürebilmelerinin ardında ki etkene bakıldığında sadece genel bir bakış açısı ile gözlemlendiğinde bile AR-GE çalışmalarına daima önem verdiklerini mevcut piyasa koşullarına göre strateji izlediklerini çağın gereklerine uygun teknolojileri kullanmaya çalıştıklarını, yenilikleri takip ettiklerini ve uygulamaya koyduklarını fark etmek mümkün.

Başarılı şirketler dün vardılar bugün varlar ve yarın da var olacaklar. Yeni girişimciler için büyük bir moral ve motivasyon kaynağı olan başarılı sektörler ve aktörleri Türkiye ekonomisine katkı sağlamak üzere iş yaşamına katılacak yeni teşebbüslerin rehberi olma niteliğini de taşıyor.

Basını ve ekonomi dergilerini takip eden herkes Türkiye’nin iktisadi gündeminde ki ana konuların girişimcilik faaliyetleri dijital dönüşüm ve teşvikler konusunun olduğunu fark edecektir. Ülkede ki işsizlik sorununa olan yaklaşım işe yerleştirme faaliyetleri dışında büyüyen ve gelişen sektörlerde teşvik ve eğitimler aracılığı ile bireylerin üretici olmalarını işveren olmalarını sağlamaya yöneliktir.

Tabi ki girişimcilik faaliyetleri dijital dönüşüm çalışmaları sadece Türkiye’nin gündeminde değildir küresel bir yaklaşımdır. Dünya devletlerine bakıldığında sürekli bir gelişme içinde olduklarını daima bir ürünü geliştirdiklerini ve yeni ürünler ortaya koyarak dünya pazarlarında yerlerini aldıklarını ancak asla durmadıklarını gözlemliyoruz ve asla durmayacaklar.

Yakın geçmişten bu yana kısaca inceleyecek olursak merdaneli makinelerin yerini durulama yapan makineler almıştı onların yerini tam otomatik makineler alırken otomatik makinelerin yerini de aynı zamanda kurutma yapan makineler aldı. Buzdolapları yerini derin donduruculu olanlara ahizeli telefonlar cep telefonlarına tuşlu cep telefonları akıllı telefonlara görüntülü modellerine yerini bıraktı.

Her firma AR-GE çalışmalarını sürdürdüğü teknolojik gelişme içinde olduğu, ürün geliştirme çalışmalarına ara vermediği sürece ilerliyor kendi bulunduğu ülkenin ekonomisi içinde kazandığı kazandırdığı gibi dünya pazarlarına rahatça açılabiliyor.

Akıllı enerji kullanımı ile evlerimizde tek merkezden yürütülen aydınlatma ısıtma soğutma sistemleri, trafikte akıllı kavşaklar değiştirilebilir uygulamalar, sesli rehberler, gelişmiş kamera sistemleri her sektörde yaşamımızın her alanında hayatımıza girdi.

Akıllı şehir planlaması ile her gün bir yenisi eklenen teknolojik gelişmeler, şarj edildiğinde 804 Km yol gittiği belirtilen elektrikli trenler, sürücüsüz arabalar, gelişmiş piller akıllı şehirlere dönüşüm yolunda dijital pek çok ürün hayatımıza katılacak. Yaşam alanlarımız dijitalleşiyor, gelişmeler sınırsız çalışmalar sınırsız, girişimci ve üretici daima yenilikleri takip etmek araştırmak ve çaba içinde olmak durumunda.

Teknolojik gelişmeler dijital dönüşüm gelişen ve geliştiren sektör olma niteliği ile girişimci adayları için her anlamda bir kaynak olma özelliği taşıyor. Sektör seçenekleri ve alt kolları ile faaliyet alanı geniş yeni teşebbüsler için fırsatlar ve destekler çok olduğu gibi ekonomik yaşamın canlı oluşu küresel düzeyde ki gelişmelerin ekonomik hayatımıza olumlu yansımaları ve uygulamaları ümit verici.

Türk ekonomik yaşamının içerisinde gıda sektöründen otomotive sektörüne, tarım sektöründen inşaat sektörüne, bilişim sektöründen tekstil sektörüne her alanda üretici olmak yolunda ki faaliyet ve girişimler teşvik ediliyor destekleniyor.

Proje fikri olan, yeni bir iş fikri bulunan, mevcut iş alanını büyütmek yenilemek isteyen hiç kimse yalnız değil gerek resmi gerek sivil çalışmalar ile kurumlar, ülke kalkınmasına destek olmak amacı ile hiçbir özveriden kaçınmıyor. Melek yatırımcılara ulaşmak, danışmanlık hizmeti almak, kuluçka evleri girişimcileri destekleme yolunda sunulmuş profesyonel nitelikli imkânlar.

Bankaların bu alanda önemli çalışmaları ve katkıları mevcut, İş adamları resmi kuruluşlar çaba içindeler. Türkiye’de ekonomik ortam genel hava çok olumlu her sektör kendi içinde yenilenerek çağın gereklerine entegrasyonunu gerçekleştiriyor.


İş Planları

kobi vadisi
Abone Ol
Bildirim Alın
guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
HASAN TAHSİN BATMAZ
HASAN TAHSİN BATMAZ
6 yıl önce

Son cümlenizdeki olumlu beklentinin 2018’de gerçekleşmesi dileğiyle…