
2018’de Yapılabilecek İş Fikirleri
Her yıl olduğu gibi 2018’de de girişimciler, yeni iş kurmak veya var olan işlerini geliştirmek için araştırma yapmaya devam etmektedirler.
Geçtiğimiz yıllarda paylaşmış olduğumuz yeni iş fikirleri sayesinde birçok girişimci, Kobi Vadisi aracılığıyla iş kurmayı başardı. Şimdi de 2018 yılında hem para kazandıracak hem de devamlılık sağlayacak bazı iş fikirlerini beğenilerinize sunuyoruz.
Aşağıda yer alan iş modelleri dışında yüzlerce farklı iş modeline Kobi Vadisi’nin diğer sayfalarında da bulabilirsiniz.
2018 Yılında Kazandıran İş Fikirleri
1- Drone ile Para Kazanmak
Türkçe karşılığı “Erkek Arı” şarjı bitene kadar uzaktan kumanda ile hareket ettirilen çekim kabiliyeti olan cihaz. Çekimi zor olan alanlara uzaktan kumanda ile gönderilerek çekim yapılabildiğinden cazip bir ürün olarak görülüyor.
İnsansız hava aracı kullanımdaki tanımı Dronelerin lojistik amaçlı Dronelerin bazı sektörlerde kullanılmaya başlandığı pek çok sektör içinde hazırlık aşamasında olduğu belirtiliyor. Drone sektöründe ilk sıralarda İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’in olduğu belirtiliyor.
Drone araçlarının pazarının gittikçe büyüyeceği görüşünde yetkililer. Günümüzde kullanılmaya başlandığı alanlardan biri havadan haritacılık Çalışmaları, Havadan keşif ve kontrol yapılmasına olanak sağlaması nedeni ile pek çok işletme Droneleri tercih etmekte. Çevre koruma faaliyetlerinde de Droneler kullanılmaya başlandı geniş arazilerde yapılacak teftiş uygulama ve kontrollerinde birer güvenlik görevlisi vazifesi görüyor Droneler ayrıca kargo aracı gibi kullanımı tercih ediliyor. Drone İle Para Kazanmak
2- Çiğ Köfte Bayisi Açmak
Geleneksel mutfağımızın değerinin farkına vardık sonunda ve Türk kültürünün bir parçası olan yiyeceklerimize ait ürünlerin satışının gerçekleştiği Franchise işletmeler, Bayilikler açılmaya başladı. Sağlıklı, pratik, lezzetli ve ekonomik yemeğimiz çiğ köfte toplumun tüm kesimleri tarafından tercih edilen, aranan bir yiyecek olarak günlük tüketimimiz arasında yer alırken bayilik sistemi ile yayılarak Türk yemek kültürünün tanıtımına da katkı sağlamaktadır.
Bayilik ya da Franchise ticaret sistemleri hazır tüketici kitlesi, hazır çalışma sistemi, hazır yönetim ve işletme modeli, hazır ürün olduğundan herkes tarafından gerçekleştirilebilecek ticari bir faaliyet. Kendi işini kurmak isteyen ancak ticari tecrübesi olmayan birinin bile kolayca teşebbüs edebileceği bir çalışma alanı.
Bayilik veren firmaları araştırıp bilgi almak ile işe başlayabilir, beğendiğiniz, koşulları size uyan firmalar ile iletişim kurarak detaylı bilgi edinebilirsiniz. Beğendiğiniz bir firma olduğunda koşullar konusunda uyum sağlarsanız Bayilik şartlarına göre bir dükkân bulmanıza gelecektir sıra.
Kobi Vadisi Portalı, yeni bir iş kurarken yararlanabileceğiniz tüm rehberlik hizmetini siz değerli okurlarına sunmakta, çiğ köfte sektöründe bayilik veren firmaları inceleyebilir, yeni bir iş yeri açmak için neler gerekiyor sorularının cevaplarını diğer sayfalarımızda bulabilirsiniz.
3- Kahve Bayisi Açmak
Dünya ticaretinin birinci yıldızı petrolden sonra hemen ikinci sırada Kahve yer alıyor. Dünya insanları petrol ve kahveyi yaşamlarının ilk sırasına yerleştirmiş. Türk kahvesi günlük yaşamımızda her zaman tükettiğimiz, vazgeçmediğimiz ve asla vazgeçemeyeceğimiz bir içeceğimiz olsa da sadece kahve içmek için yarattığımız mekânlara sahip değildik, özellikle kahve için açılan mekânlar bu kültürümüzün altını çizmiş, öne çıkartmış daha belirgin hale getirerek yabancı çevreler tarafından da tanınmasını sağlamıştır.
Franchising ve Bayilik sistemi burada da etken olmuş ticari yaşama atılacak, kendi işinin patronu olmak isteyen yatırımcı adaylarının işini kolaylaştırırken geleneksel içecek kültürümüzün bir üyesini tanıtmaya katkı sağlamıştır. Pazar’da talebi çok, sistemi güvenli olan Kahve bayiliği fikri yeni girişimci adayları için cazip bir başlangıç olabilir.
Pazar sadece Türk kahvesi değil dünya kahve çeşitlerinin bayiliğini veren pek çok firma ile dinamizmini korumakta ve büyümeye devam etmektedir, girişimci adayları için seçenek oldukça fazla.
4- İletişim Sektöründe Yatırımcı Olmak
Yeni bir iş kurmayı düşünüyorsanız ilk aklınıza gelen riskin az, kazancın bol olduğu bir iş faaliyetidir, eğer işin ne olacağına karar verdiyseniz olasılıkları yine de gözden geçirecek, sermayeniz yetecek mi karşılaştıracaksınız mutlaka.
Telekomünikasyon sektörü dev firmalar arasında paylaşılıyor, sektör gelişme sürecini her zaman çok hızlı gerçekleştirmekte her yenilik faaliyetinden sonra büyüme göstermektedir. Sektör Milyon Dolarlık yatırımlara sahne olmakta, yeni teknolojilere sektör hızla entegre edilmektedir.
Gelişen ve büyüyen bir sektörde yatırımcı olmak, Telekomünikasyon sektöründe bayilik faaliyeti gösteren firmalardan biri ile iş birliği içerisinde olmak elbette kazançlı ve kârlı bir girişim faaliyeti olacaktır.
Sektöre yatırım yapmadan önce firmayı seçmek, koşulları en doğru biçimde anlamak ve edinilen bilgiler çerçevesinde Pazara en doğru zaman da ve en doğru konumda girmektir. Bu ayrıntıya dikkat edildiğinde bayiliği alınan firma ile birlikte büyümek ve kâra geçmek kaçınılmazdır.
5- Ormancılık
Orman ve su işleri Bakanlığı 2017-2019 yıllarını içine alan faaliyet planlarını hayata geçiriyor, 35.290 Dekar alanda 2.544 Adet dikilmesi planlanan bitkiler Alıç, Hünnap, Ahlat ve iğde fidanlarından oluşuyor. Proje uygulamaya konularak orman köylüsünün gelirinin artırılması hedeflenirken, atıl orman sahalarının da üretime kazandırılması hedefleniyor.
Ormancılığın sadece sanayi faaliyetlerine katkı sağlayan kaynak olarak görülmesinin dışında bir çalışma anlayışına kavuşturulması çabası sürerken ormanların işletilmesine de yeni bir vizyon getirilmeye, farklı uygulamaların ormancılıkta kullanılmasına çalışılmaktadır.
Dikilen fidanlar köy halkı hane sayısına göre kura ile veriliyor.
6- Otomat Bayiliği Almak
Büyük ve kalabalık kentlerde kullanılmaya başlayan otomat makineleri, daha geniş alanlara yayılarak kullanımı yaygınlaşmaya başladı, sadece içeceklerin satışının yapıldığı makineler daha sonra pek çok yiyecek çeşidi ve ürün satar hale geldi.
Otomat sektörü bayilik sistemi ile ticaret hacmini büyütmeye devam ediyor ve her geçen gün yeni bir otomat çeşidi piyasaya sürülerek faaliyet göstermeye başlıyor. Dijitalleşme çalışmalarının bir sonucu olarak inovasyon geçiren otomat makinelerinin yeni modelleri akıllı makineler olarak hizmet veriyor.
Uzaktan idare edilebilen yeni modelleri ile sektör iyice hareketlenmiş görünüyor. Makinelerde eksilen ürünler, oluşan herhangi bir sorunun uzaktan gözlemlenebiliyor olması otomat makineleri ile ticareti daha cazip hale getirmiş, otomat makinelerine olan talebi artırmış.
7- Elektronik Atık
Elektronik atıkta geri dönüşüm faaliyetleri ile ticaret, dijitalleşme sürecinde hızla yenilenmek, kullandıkları teknolojilere her gün bir yenisini eklemek ya da değiştirmek zorunda kalan sektörler, değişim sürecine bağlı olarak elektronik atıklar ürettiler, sadece sektör değil güncel teknolojileri uygulamak isteyen toplumun değişik katmanlarındaki üyeleri de elektronik atık miktarını artıran etkenlerden biri oldu.
Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, ülkemizde 500.000 Ton elektronik atık ortaya çıkmakta ve bu miktarın sadece 60 Bin Tonu geri dönüşümde değerlendirilebiliyor, değerlendirilen meydana gelen atık miktarının çok az bir bölümü olmasına rağmen “Geri dönüşümle elde edilmiş metal sanayi %8 büyüme göstermiş.”
Geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren firma sayısı az, kâr oranlarının iyi, kazançlarının yüksek olduğunu belirtiyor araştırma sonuçları. Geri dönüşüm sırasında sağlığa zararlı kimyasalların ortaya çıkmasının engellenmesi için uyulması gereken koşullar bulunması nedeni ile atıkların toplanması ve imhası izin ile gerçekleştirilebilen bir faaliyet.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın atıklar nasıl toplanır sorusu ile ilgili kendi sayfasında detaylı açıklamaları bulunuyor, yine yasal yükümlülükler ile ilgili Bakanlık sayfasından gerekli bilgilere ve iletişim kanallarına ulaşılabilir.
DETAY
Kaynaklarda yer alan bilgilere göre, elektronik atıklar önemli madenlerden oluşuyor, atıkların işlenmesi ile elde edilen Gümüş, Bakır gibi madenlerin yüksek gelir elde edilmesine katkı sağladığı aktarılan bilgiler arasında.
Türkiye atık üretiminde dünya sıralamasında 17 sıraya yerleşmiş, ticaret hacminin oldukça yüksek olduğu Pazar da faaliyet gösteren firma sayısı oldukça az.
Bilişim ve Teknoloji şirketleri ile Elektronik Geri Dönüşüm Firmaları arasında kurulacak iş birliğinin de hem firmalar hem sektör için yararlı olabileceği önerisinde bulunuyor sektörün uzmanları.
Elektronik ve elektrik endüstrisi dünyanın en büyük sanayisi ayrıca ticaret hacmi olağanüstü yüksek, hızla gelişen endüstri yeni ürünleri kullanmaya başladıkça dünyanın ciddi bir sorunu hale gelebilecek elektronik atıklar ile karşı karşıya kalmış içinde insan sağlığını tehdit edecek tehlikeli maddeler bulundurduğundan gelişmiş ülkeler elektronik atıkları sağlığı tehdit etmeyecek şekilde dönüştürmenin çözü yollarını üretmişler.
8- Sinema Salonu Açmak
1980 yıllarından itibaren sinema sektörü kan kaybetmeye başlar, televizyonların her eve girmesi, TV programlarının insanlara para ödemeden eğlence sunan bir cihaz olması insanları eve çeker. Sinema endüstrisi bu sırada iyi filmler üretemez ve iyi oyuncular bulmakta da zorlanır Türkiye için sinema sektörü uzun zaman bu durgunluğunu korur.
1990 yıllarından itibaren sektör yeniden hareketlenmeye başlar senaristler artık okulludur, fil çekim teknolojileri okullularda eğitimi verilen bir alandır, oyunculuk tiyatro gibi eğitime yönelmiştir, 2000 yılından itibaren gelişme hız kazanır bu süreçte daha entelektüel bir gençlik yetişir ve sinema sektörü yeniden kaybettiği canlılığı kazanmaya başlar.
Teknolojik imkânlar günümüzde çok daha fazla olsa da eğitim seviyesi yükselen toplum, kültürel faaliyetlere daha fazla önem veren yeni gençlik sinemanın sanat olarak öneminin farkına varmaya ait olduğu değeri vermeye başlamış sinema kültürel bir faaliyet olarak saygın yerine kavuşmuştur.
Türkiye Film Endüstrisi, kaynaklarda yer alan bilgilere göre yılda 70 film üretiyor, sektörün ticari hacmi 2 Milyar Doları aşmış durumda. Sektörün bu denli büyümesinde 2004 yılında çıkarılan “5224 Sayılı Sinema Filmlerinin Sınıflandırılması ve Desteklenmesi hakkında Kanun” ile sektör ivme kazanarak Pazar hacmini büyütmüş.
Sinemaya gitmek önemli bir kültürel etkinlik günümüzde, vizyona giren filmlere talep çok fazla, Pazar büyük cazip bir iş olduğunu söylemek mümkün.