Yatırımcı Arıyorum

2018 Yılında Kredi Uygulamaları

Bankacılık sektörü her biriminde inovasyon uygulamalarını hayata geçirerek müşterileri ile daha yakın bağ kurmaya, hizmet kalitesini her geçen gün yükseltmeye özen gösteriyor. 2018 yılında teknolojinin sağladığı imkânlardan daha fazla yararlanmaya başlayacak olan bankacılık sektörü, çok daha fazla yeni bankacılık uygulamalarını faaliyete geçirecek.

Yeni dönemde sessiz ödeme noktalarının gelişmesi, kredi kartı kullanımlarının ise bir uygulama olarak cep telefonlarında gerçekleştirilmesinin mümkün olmasından sonra halen kullanılmakta olan plastik kartların iptal olacağının haberini veriyor yetkililer.

Müşterinin bankaya olan bağlılığını artıracak cazip bankacılık işlemlerinin geliştirilmesi için yoğun çaba içinde olduklarını müşteri memnuniyetini üst seviyelere çekerken bankacılık işlemlerindeki kârlılık oranlarının da artırılması yönünde çaba gösterdikleri belirtiliyor.

Her müşterinin kredi kartı kullanım alanları analiz edilerek müşteriye özel uygulamalara ağırlık verilmesi müşteri memnuniyetinin maksimum seviyeye çekilmesi amaçlanıyor.

2018 yılında kredi faiz uygulamalarında da değişiklikler yapılmış. Kredi faizleri, 2016 yılında 0.80 rakamına indirilmiş 2017 yılı ortalarında konut kredi faiz oranları 0.80’den işlem görmüş. 2018 yılında bu oranın 0.60’a çekilmesi bekleniyor.

2018 yılında ihtiyaç kredilerinde bir değişiklik beklenmiyor. Yetkililer tarafından basında yer alan açıklamalara göre, uluslararası platformda meydana gelebilecek finansal işlemlerin ulusal düzeyde etkilerinin de olabileceği ancak takip eden süreçte 2018 yılının ilk yarısına kadar vade şekillerine göre daha önceki dönemde uygulanan 1,20 – 1,65 aralığındaki faiz oranını koruyacağı ifade ediliyor.

Taşıt kredilerinde, faiz oranlarında yatay bir ilerleme ve satışlarda düşüş beklemediklerini kur uygulamalarında ise Dolarda düşüş, Euro’da ise kurun sabit kalmasının beklendiği dile getiriliyor.

Kredi kartı uygulamalarında bankalar yeni uygulamalara yöneldi. Tarım ile uğraşan kimselere destek olmak amacı ile Hasat Kart uygulaması başlatmış. Tarım sektörü mensupları bu faaliyet alanına mahsus alışverişlerinde çeşitli kampanya ve indirimlerden yararlanabiliyor.

Uzun vade, düşük faiz ile geri ödeme, erken ödemelerde yüzde sıfır faiz uygulamaları ve hasat sonrası geri ödeme başlangıcı Hasat Kart uygulamasının avantajları arasında bulunuyor. Bankalara 24 saat boyunca mobil uygulama ile kredi Kartı başvurusu gerçekleştirilebiliyor.

Yeni dönemde esnaf ve küçük işletmelere ticari sicil affı gündemde. Banka kredisi kullanan müşteriler için kredili yaşamın yeni uygulamalarını içeren bir dönemden söz ediliyor. Kredi borcunu erken dönemde ödeyen bir banka müşterisi faiz indiriminden yararlanabiliyor.

2018 yılında Bankacılık sektörünün ülkenin büyüme hızına paralel büyüyeceği belirtiliyor. Ekim ayı ortalarında gerçekleştirilen Bankacılar Zirvesi toplantısında, Türkiye Finans sektörünün geleceği görüşülmüştü.

Zirvede dijitalleşme, konut sektörü, ofis sektörü ve bankacılık faaliyetleri arasındaki ilişki ve etkileşim ele alınmış konut sektörünün bankacılık faaliyetleri ile kurumsallaştığı bu gelişmelerin uluslararası alanda konut sektörünün güvenilirliğini artırdığı bilgilerine yer verilmişti.

2018 yılını yorumlayan zirve sonuçlarının basında yer alan açıklamalarına göre, Türkiye’nin yüzde Beş’ e kadar büyümesinin bankacılık sektörü tarafından finanse edilebileceği, kredi büyümesinin ise Yüzde Yirmi rakamlarını bulacağı öngörülüyor.

Toplam krediler içinde Yüzde Otuz Beş olan KOBİ payının 2018 döneminde Yüzde Kırk Beş civarında olması hedeflendiği, sermaye artışının ise Yüzde On Beş gibi bir rakamda gerçekleşeceği yeni dönemde, Start -Up projelere daha fazla ağırlık verileceği de aktarılan bilgiler arasında.

1 Ocak 2018 itibarı ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun yayınladığı yönetmelik yürürlükte olacak. Engelli müşterilerin mağduriyetlerine uygun yeni düzenlemeler getiriliyor. Çalışan personelin engelli müşteriyi anlayabilecek eğitimde kişilerden oluşması, engelli bireyleri yönlendirebilecek nitelikte levha uygulamaları, Banka internet sayfalarında, bireyin engel durumuna göre işitsel ya da işaret diline göre hazırlanmış videolu tanıtımların bulunması gibi yeni uygulamalar hayata geçiriliyor.

Uluslararası Bankacılık Kongresi ilk kez Ankara’da toplanacak. Akademisyen ve Bankacılık Sektörü mensuplarını bir araya getirecek Kongre 3-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek. Kongre’nin amacını bankacılıktaki son dönemde gerçekleşen sorunların çözümü hakkında görüşülmesi ve son dönem gelişmelerinin irdelenmesi oluşturuyor.

2017 yılı biterken bankacılık sektörü 2018 planlarını çoktan uygulamaya koymuş hazırlıklarını tamamlamış. Dev kuruluşların 50 ya da 70 yıl gibi uzun soluklu planları bulunsa da yakın tarihli yıllık planlar, ulusal ve uluslararası piyasaların durumuna ve teknolojik gelişmelerine bağlı olarak uygulamaya konuyor.

Müşteri odaklı yaklaşımla kredi uygulamalarında ki yenilikler yüz güldürürken, bankacılık sektörünün olumlu yönde gelişimini sürdürdüğü, uzun soluklu planların aşamalarını oluşturan faaliyetlerin zamanı geldikçe uygulamaya geçirildiği müşteri ve bankalar açısından olumlu verimli bir yıla başlandığı söylenebilir.


bayilik veren firmalar

kobi vadisi
Abone Ol
Bildirim Alın
guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
washington
washington
5 yıl önce

iyi günler,
Borçlarımdan Washington finansından aldığım krediyi 48 saat içinde hiç stres olmadan nasıl elde ettiğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Eğer burada güvenilir bir kredi şirketi arayışındaysanız, Washington finansmanı ile doğrudan iletişime geçmenizi tavsiye ederim