Yatırımcı Arıyorum

2019 Yılında Gençlere Verilecek Hibe Dudak Uçuklatacak Cinsten

Gençlere Verilecek Hibeler

Son dönemlerde girişimcilere duyulan ihtiyacın ciddi oranlarda artmasıyla birlikte, devletin genç girişimcilere vermiş olduğu hibe de artık iyiden iyiye artış göstermeye başladı. Düzenli olarak ilan edilen paketler sayesinde, birçok yeni girişim kurulmakta ve bu da daha fazla şirketin ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Hibeler genellikle çok farklı şekillerde verilir. Kimi hibeler karşılıksız olarak verilirken, kimisi de karşılıklı olarak verilen hibelerdir. Bazıları ise 1 yıldan 4 yıla kadar geç ödemeli hibeler olarak da geçer. Hükümetin gençlere vereceği hibe ise sonradan ödemeli hibe şeklinde olacak.

Hibe Hangi Alanda Çalışan Gençlere Verilecek?

Son dönemlerde Türkiye ile ilgili yapılan değerlendirmeler dikkate alındığında, ağırlıklı olarak yüksek teknolojiye sahip ürünler üretememizden sıklıkla bahsedilir. Yetkililer, bununla ilgili özendirici bazı faktörler devreye sokabilmek için teknoloji odaklı çalışanlara hibe verir. Türkiye’nin özellikle de teknoloji alanındaki dışa bağımlılığı ve Dolar Euro paritesinin 8’lere kadar ulaşması, bu konuyu çok daha ciddi bir hale getirmeyi başarmıştır. Normal şartlarda da bilişim alanında çalışmak isteyen gençlere bazı hibeler verilmekteydi. Örneğin yüksek teknoloji alanında üretim yapan yeni kuruluşlardan hiçbir şekilde vergi talep edilmiyordu. Ancak tüm bunların üzerine 2019 yılında gençler için hibelerin çıkarılması büyük bir teşvik olarak görülüyor.

  • Drone veya benzeri İHA araçları üzerine inovasyon çalışması yapacak şirketler
  • Çeşitli yazılımlar geliştirebilecek kuruluşlar
  • Teknoloji dünyasının ihtiyaç duyacağı ekipmanları üretebilecek firmalar
  • Yüksek getirisi olan teknoloji ürünleri piyasaya sürebilecek şirketler

Verilecek olan hibe oranları ne düzeydedir?

Yüksek Teknoloji üretecek olan gençlere verilecek hibeler ile ilgili bir diğer soru işareti de, bu gibi oranların ne kadar olacağı ile ilgilidir. Kuracağınız şirketin veya platformun kaç metrekare olacağından, ne tür ekipmanlar gerekeceğine kadar birçok değerlendirme sonucunda sizlere 200.000 TL’ye kadar hibe verilecek. Elbetteki ortaya atacağınız projenin yükek teknolojiye katkısına göre de, bunu arttırabilme imkanı bulunmaktadır. Ancak ağırlıklı olarak projenin üst limitinin 200.000 TL olacağı kesinleşti. KOSGEB aracılığı ile dağıtılacak olan tüm bu hibeler, 2 yıl gecikmeli olarak ödenecek. Teşvik edici olarak görülebilecek hibenin ortaya çıkması ile birlikte birçok genç de büyük bir umut içerisine girdi. Kosgeb İle İş Kurmak

Kosgeb tarafından verilecek olan hibeden kimler yararlanamaz?

Bütün gençlere kapılarını sonuna kadar açmış olan KOSGEB; 200.000 TL’ye kadar hibe vereceği bu programdan bazılarını dışarıda tutmuştur.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar
  • Daha önceden kalma herhangi bir vergi borcu olanlar
  • Başvuru itibariyle 30 yaşını doldurmamış olanlar
  • Daha önceden ticari alanda usulsüzlük ile ilgili ceza almamış olanlar
  • Daha önceden girişimcilik sertifikası almamış kişiler

Maalesef ki KOSGEB tarafından sunulan bu hibe programına başvuruda bulunamazlar. Bu şartları karşılayamayan ve bir şekilde hibe arayışında olanların ise isterlerse çeşitli bankalar aracılığı ile düşük faizli kredi alma imkanları da bulunmaktadır.

KOSGEB hibe programlarından yararlanabilmek için hazırlanacak projeler

Eğer KOSGEB’in size sunacağı hibe avantajlarından yararlanmak istiyorsanız, gerçekten sizin de inanabileceğiniz bir proje hazırlamanız gerekiyor. Bu projenin hazırlanma süreci ise; ağırlıklı olarak bir yıl civarlarında sürmektedir. Projenin içerisinde; tutacağınız ofisten, tüm alet edavatlara kadar kusursuz bir proje hazırlamanız şarttır. Aksi takdirde KOSGEB fırsatlarından yararlanmak ihtimaliniz ciddi oranlarda düşüş Yaşar. Proje konusunda en çok yapılan hatalardan bir tanesi de anlatılmak istenenin muğlak kalmasıdır. Eğer ne istediğinizi tam olarak proje içerisinde ifade edebilirseniz, bu sizin için büyük bir avantaj oluşturacaktır. Örneğin; genel olarak teknoloji üzerine bir yatırım yapmak istiyorum demek yerine, drone imalatı ve tamiratı yapan bir yer açmak istiyorum demeniz daha uygundur. Böylece hem amaç ve hedeflerinizi sınırlandırılarak daha etkili çalışmış, hem de KOSGEB’in vermiş olduğu hibe programlarından yararlanma ihtimalinizi de yükseltmiş olursunuz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız, kuruluşun resmi web sitesi üzerinden bilgi edinebilir veya bulunduğunuz ildeki KOSGEB Müdürlüğü’ne de başvurabilirsiniz.

Ayrıca, Kobi Vadisi platformu ile birlikte, büyümemizi daha da hızlandırabilirsiniz. Size ait olan projeleriniz için kosgeb vb. destek kuruluşlarına ihtiyaç duymadan, melek yatırımcılara ulaşmak için ilan verebilir, çok daha büyük kitlelere ulaşabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için: Melek Yatırımcı Arıyorum


bayilik veren firmalar

kobi vadisi
Abone Ol
Bildirim Alın
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments