Yatırımcı Arıyorum

İşletmelerin Takip Etmesi Gereken 7 Teknoloji Trendi

Yeni Teknoloji Trendleri

4. endüstri devrimiyle birlikte teknoloji her zamankinden daha hızlı gelişmektedir ve bazı önemli teknoloji trendlerine ayak uyduramayanlar geride kalma riski altındadır. Kişilerin ve işletmelerin kilit teknoloji eğilimleri hakkında bilgi sahibi olması, sunduğu fırsatları değerlendirmelerinde olanak sağlamaktadır.

Ve başarılı olabilmek için ileriye bakmak ve en önemli eğilimleri belirlemek çok önemli bir faktördür.

İşletmeler İçin Yeni Teknolojiler

Bu makalede, birçok işletmenin takip etmesi ve faydalanabilmesi için 7 teknoloji trendi hakkında bilgiler bulunmaktadır:

1- Yapay Zekâ

Yapay Zekâ (AI), zamanın en dönüştürücü teknoloji evriminden biridir. Çoğu şirket müşteri deneyimini geliştirmek ve ticari faaliyetlerini kolaylaştırmak için AI’yı nasıl kullanabileceklerini keşfetmeye başlamıştır. Bu eğilim 2020 yılında da devam edecek ve kişiler AI’larla birlikte çalışmaya giderek daha fazla alışacaklardır. Çoğu işletme için kendi AI tabanlı sistemlerini tasarlamak ve uygulamak pahalı bir koşuldur. Bu yüzden AI uygulamalarının çoğu, bu hizmeti veren platform sağlayıcıları aracılığıyla şirketlerin kendi verilerini basitçe işleyebilmelerine ve kullanacakları algoritmaları veya kaynakları hesaplayabilmelerine izin veren bir hizmet olarak yapılmaya devam edecektir.

2- 5G Veri Ağları

5. nesil mobil internet bağlantısı süper hızlı indirme ve yükleme hızlarının yanı sıra daha kararlı bağlantılar sağlayacaktır. 5G mobil veri ağları ilk kez 2019’da kullanıma sunulmuş olsa da çoğunlukla pahalıdır ve sınırlı alanlarda veya büyük şehirlerde sınırlı olarak kullanılmaktadır. 2020’nin, 5G’nin gerçekten aşırı yükselişe geçtiği yıl olması muhtemeldir. Bu daha uygun veri planlarının yanı sıra büyük ölçüde geliştirilmiş kapsama alanı ile herkesin bu hizmete katılabileceği anlamına gelir. Teknolojinin İş Hayatına Etkileri

3- Nesnelerin İnterneti ve Akıllı Makineler

Süper hızlı veri ağları, hareket halindeyken filmleri ve müziği daha yüksek kalitede yayınlamaya fırsat tanır. Büyük ölçüde artan hızlar, mobil ağların evlerde ve işletmelerde çalışan kablolu ağlardan bile daha kullanışlı olacağı anlamına gelir. Şirketler, her yerde süper hızlı ve istikrarlı bir internet erişimine sahip olmanın ticari sonuçlarını göz önünde bulundurmalıdır. Artırılmış bant genişliği, makinelerin, robotların ve özerk araçların her zamankinden daha fazla veri toplamasını ve aktarmasını sağlayarak Nesnelerin İnterneti (IoT) ve akıllı makineler alanında gelişmelere yol açacaktır.

4- Özerk Sürüş Teknolojisi

Araçlarda doğrudan sürücüye bağlı olmayan,özerklik sağlayan güvenlik ve eğlence işlevleri gibi diğer araç içi sistemler giderek daha otomatik hale gelecektir. Bu otomatikleşme aynı zamanda veri alma ve analitik konularına bağlı kalacaktır. Bu teknolojiler tabii ki sadece arabalarla sınırlı olmayacak, kamyon taşımacılığı ve nakliye daha özerk hale gelecek ve bu alandaki gelişmeler 2020 boyunca teknolojik gelişmeler için manşet başlığı olacak tarzda gibi görünüyor.

5- Kişiselleştirilmiş ve Prediktif Tıp

Teknoloji günümüzde benzeri görülmemiş bir şekilde sağlık hizmetini değiştirmektedir. Akıllı saat, bileklik gibi giyilebilir cihazlardan veri toplama kabiliyeti, herhangi bir semptom yaşamadan önce bile kişilere sağlık sorunlarını daha fazla tahmin etme ve tedavi etme becerisi sağlamaktadır. Bu da tedavi söz konusu olduğunda daha kişiselleştirilmiş yaklaşımlar getirmeyi sağlayacaktır. Bu aynı zamanda, belirli bir hasta için o tedavinin ne kadar etkili olabileceğine dair veri odaklı bir anlayış sağlayarak, doktorların ilaçları daha net reçete etmelerini ve tedavileri etmelerinin yolunu açacaktır. Bu hassas tıp olarak da adlandırılmaktadır.

6- Bilgisayar Görüşü

Bilgisayar terimleri olarak vizyon; bir kamera veya sensör tarafından toplanan görsel görüntü ögeleri, yerleri, nesneleri veya insanları tanımlayabilen sistemleri içerir. Bu, akıllı telefonun yakaladığı görüntünün hangi kısmının yüz olduğunu algılamasını ve Google Görsel Arama gibi teknolojiyi güçlendirmesini sağlayan bu teknolojidir. 2020’de bilgisayarlı vizyon donanımlı araç ve teknolojinin giderek artan sayıda kullanıldığı görülecektir. Üretim hatları, hatalı ürünleri veya ekipman arızalarını izlemek için bilgisayarlı görüş kameraları kullanacak ve güvenlik kameraları kişileri 7/24 izlemeye gerek kalmadan sıra dışı herhangi bir şey hakkında uyaracaktır.

7- Genişletilmiş Gerçeklik

Genişletilmiş Gerçeklik (XR), daha sürükleyici dijital deneyimler oluşturmak için kullanılan yeni ve her şeyi kapsayan bir terimdir. Daha spesifik olarak, sanal arttırılmış ve karma gerçekliği ifade eder. Sanal gerçeklik (VR), gerçek dünyayı harmanlayan kulaklıkları kullanarak, bilgisayar tarafından üretilen bir dünyaya girilmesini sağlayarak tamamen dijital olarak sürükleyici bir deneyim sunar. Artırılmış gerçeklik (AR), akıllı telefon ekranları aracılığıyla dijital nesnelerin gerçek dünyaya yerleşmesini sağlar. Karışık gerçeklik (MR), AR’nin bir uzantısıdır; bu kullanıcıların gerçek dünyaya yerleştirilmiş dijital nesnelerle etkileşime girebilecekleri anlamına gelir. Pazarlamada Yeni Trend: AR ve VR Teknolojisi

Ek Olarak: Blockchain (Blok Zinciri) Teknolojisi

Blockchain, bu yıl yoğun bir şekilde ele alınan bir teknoloji trendidir. Blockchain, esas olarak işlemleri kaydetmek için kullanılan şifreli ve merkezi olmayan yapısı nedeniyle güvence altına alınan dijital bir defterdir. 2019 yılında başlayan bu eğilim 2020 yılında artış gösterecektir.

Yeni Teknoloji Eğilimleri

Bu yedi teknoloji eğilimi gün geçtikçe artmakta ve dolayısıyla bu konuyla bilgili personel açığı oluşmaktadır.

Şirketlerin bu teknolojiler hakkında kendilerini ve ekiplerini eğitmeleri rekabet ortamında rakiplerine göre bir adım öne geçmeleri anlamına gelmektedir.


Yatırımcı Arıyorum

kobi vadisi

Yorumunuz