Yatırımcı Arıyorum

5 Adımda Girişimciler İçin İş Kurma Süreci

Girişimci Olarak İş Kurma Süreçleri

Girişimci kavramının anlamı, toplumun ihtiyaç duyduğu gereksinimleri toplum ile buluşturmayı amaçlayan ve bu uğurda yeni atılımlar gerçekleştirip kazanç elde etmeyi amaçlayan kişidir. Girişimci kişilerin temel özelliği ise özgür ve baştaki kişi olma isteğidir. Günümüzde ülkemizde birçok yatırımcı ve kurum bu anlamda girişimcileri desteklemektedir.

Girişimci adayı olan kişilerin en zorlu süreçlerini geçirdiği kısım iş kurma sürecidir. Bu aşamada sabırlı ve kararlı olmak iş hayatınızda önünüze çıkacak engelleri daha kolay aşıp daha yüksek kazançlar elde etmenizi sağlayacaktır. İş kurma sürecinin 8 temel adımı bulunmaktadır. Bu temel adımları başarılı bir şekilde yürütürseniz iş hayatınızı olumsuzluklardan ve engellerden arındırabilirsiniz. İş kurma sürecinde yapılması gereken temel adımları sizlerle paylaşıyoruz.

5 Adımda İş Nasıl Kurulabilir?

1- Girişimci Motivasyonu Sağlamak

Motivasyon, girişimci için en önemli etkenlerden birisidir. İş kurmak isteyen girişimci adaylarının motivasyonunun güçlü olması, iş kurma sürecinde ve iş kurduktan sonraki aşamada önlerine çıkacak engeller karşısında dirayetli olmasını sağlayacaktır. Karşınıza çıkan iş fırsatlarını doğru değerlendirmek ve karlı atılımlar gerçekleştirmek için girişimci motivasyonunuzun sağlam olması gerekmektedir.

2- İş Fikri Üretebilmek

Motivasyon olayını aştıktan sonraki en önemli aşama ise potansiyeli ve karlılık oranı yüksek iş fikri üretebilmektir. Girişimci adayı eğer geçmişte farklı işler yaptıysa, bu işlerden aldığı deneyimi ya da yeni girişimci olma yolundaysa, becerilerinin neler olduğunu iyi irdelemelidir. Çünkü geçmişte kazanılan deneyimler ve sahip olunan beceriler iş fikri açısından altın madeni gibidir.

3- İş Fikrinin Yapılabilirliğinin Araştırılması

İş fikrinin yapılabilirliği, arz-talep durumu ve rekabet ortamındaki yeri, müşteri kitlesi, yapılacak ürünün veya verilecek hizmetin temel özellikleri, gerekli bilgi ve beceriler ve son olarak finansal kaynaklar ile birlikte incelenerek sonuca ulaştırılır. Bu yüzden iş fikrinin yapılabilirliği için detaylı bir araştırma gerekmektedir. Nasıl Girişimci Olunur?

4- İş Planının Hazırlanması

Girişimci adayı yapılabilirlik araştırması sonucunda elle tutulur birçok bilgiye ulaşacaktır ve yapılacak işin kapsamını belirlemiş olacaktır. Sonraki süreçte uygulama aşaması bulunmaktadır. Bir iş fikrini en az risk ve en yüksek kazanç ile uygulamaya geçirebilmek için bir iş planı olmalıdır. İş planının hazırlanması, girişimci adayının gelecek süreçte nelerle karşılaşacağı ve bunları nasıl aşacağını detaylı bir şekilde aktarabilmelidir. Bu sayede iş hayatında ihtiyatlı bir şekilde ilerleme kaydedilebilir.

5- İş Kurma Aşaması / Uygulamaya Geçme

İş fikrinin fiziki olarak kurulduğu aşamadır. İşletme için gerekli yasal kurum işleri yapılır, iş için gerekli olan mekan kiralanır veya satın alınır, gerekli ekipmanlar temin edilir, işinizde çalışacak elemanlar ayarlanır ve gerekli tüm donanımlar sağlanır. Sonuç olarak iş fikri ve iş planı ile zorlu bir süreçten geçen girişimci iş hayatına atılmış olur.


yatırım ilanları

kobi vadisi

Yorumunuz