Yatırımcı Arıyorum

Akıllı Bir Startup İçin İpuçları

Mantıklı Startup İçin Öneriler

Kendi işinizi kurmak zor olduğu gibi daha fazla gelir getirebilecek bir girişimdir. Kendi girişimlerini başlatanlara kolundan çekip sorduğunuzda; hepsi ilk önce yeni bir iş başlangıcındaki sorun, tuzak ve başarıya giden yolda kaçınılması gereken sayısız küçük zorlukları anlatacaklardır. Ve çoğu ilk denemelerinde başarısız olmuş olsalar bile deneyimlerinden elde ettikleri bilgi birikimine sahip olmuşlardır.

Başarı, özellikle finansal yönetim konusunda daha fazla denemeyle birlikte gelir. Bu, birçok işletme sahibinin fikirlerini hayata geçirmeyi başardıklarında gerçekleştirdikleri bir durumdur. Edindikleri bu tecrübeler başka girişimciler ya da tekrar bir iş girişiminde bulundukları zaman birer hazine niteliğindedir. İşte size girişiminiz (start-up) için, ister küçük ister büyük ölçekte olsun başarılı bir operasyon yürütmeye çalışan herkesin, faydalanabileceği girişim ipuçları;

Bazı nakit rezervlerini el altında bulundurun

Her işletme ömrü boyunca hazırlıksız olarak kendini zorlayan fırtınalarla yüzleşmek zorunda kalmıştır. Fırtınayı ne kadar başarılı göğüsleyebileceğiniz ve işletmenizi zor zamanlarda ayakta tutabileceğiniz tamamen size bağlıdır. Bu dönemlerde ayakta kalıp kalamayacağınız bazı acil nakit para rezervlerine erişme yeteneğinize bağlı olacaktır. Birçok durumda, finansal kuruluşlardan krediye erişmek, küçük bir işletme için hala ayakta kalacak güç bulmak için uygun bir seçenek olmayabilir. Çünkü bu konuda verilen kredi yardım miktarı çok az olabilir ya da elinize çok geç ulaşabilir.

Günlük kullanılan tüm ihtiyaç maddelerinin ticaretini yapan emtia şirketleri bile riskli işlemlerini hafifletmek için hazır acil ulaşabilecekleri para kaynaklarına sahiptir. Herkesin başvurduğu bu ortak çözüm noktası sizinde aklınızın bir köşesinde bulunsun. Acil durumlarda kullanmanız için her zaman makul miktarda para biriktirmek için çaba gösterin. Bu çok işinize yarayacak bir alışkanlığa dönüşecektir.

Startup İçin Planlama Yapmak

Dedikleri gibi, plan yapmamak başarısız olmayı planlıyor. İş dünyası söz konusu olduğunda, bu çok doğru bir düşüncedir. İş konusunda başlangıç aşamasında bir planlama yapmazsanız, hedeflerinize ulaşmayı beklememelisiniz. Operasyonlarınızı yarım yamalak bir finansal strateji ile yürütmek veya uygulayacak bir stratejisi olmadan çalıştırmak, felaket için kesin bir reçetedir. Bir süre için net bir amaç olmadan hayatta kalabilmek için yeterince şanslı olabilirsiniz, ancak şans her zaman bir noktada biter. Yıllık veya üç aylık hedefleri ve bütçeleri belirlemeli, başarılı olmak için bunlara bağlı kalmaya çalışmalısınız.

Gereksiz harcamalardan kaçının

Bir iş yürütmeye gelince, akılda tutulması gereken en önemli noktalardan biri, bir başarı olarak nitelendirilebilmesi için, size girdilerinizde karlı bir getiri sunması gerektiği gerçeğidir. Çünkü bir hayır kurumu çalıştırmıyorsunuz. Bu, gerçek bir işletme sahibi olarak zihninizde ön planda tutulduğunda, harcamalarınızı mümkün olduğunca düşük tutmayı taaddüt etmelisiniz. Genel giderlerinizi minimumda tutarak, kendinize ve işyerinize karlı elde etmek ve büyümek için yer vermelisiniz. Çevrimiçi bir şirket kullanıyorsanız, ofis mobilyalarına abartılı bir şekilde harcama yapmayın ama çalışanlarınıza cömert ücretler ödemeye istekli olun. İşinizin başarılı olmasını istiyorsunuz ve çalışanlarınızın da kazanmasını ve başarılı olmasını istiyorsanız, büyümenin başlangıç ​​aşamalarında gereksiz harcamalardan kaçınmalısınız.

Muhasebe sistemlerinizi düzenleyin

Her işletme, uygun para girişini ve para çıkışını takip etmelidir. Bu yapılmazsa, bir işletmeyi yönetme noktası kaybolma riski altındadır, çünkü şirketinizin olması gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını veya yatırımınızı yapıp yapmadığınızı bilmenin net bir yolu yoktur. Basılı veya dijital halde olsun, çalışan bir hesap kaydı zorunludur. Bu yüzden muhasebe sistemi bir işletmede, başlangıçta kurulması gereken bir sistemdir. Muhasebe Nedir?

Ticari ve kişisel fonları kesin çizgilerle ayırın

Küçük işletmeleri işletenlerin acemice yaptıkları hatalardan biri, şirket bütçesini kişisel kumbara olarak kullanmaktır. Kira veya diğer küçük giderler gibi kişisel harcamaların üstesinden gelmek için işletme finansmanına girmenin zararını o anda farkına varmazlar. Parayı tekrar iş hesabına geri koymak için her zaman kendilerine söz verecek olsalar da bu sözü yerine getirmez ve bu alışkanlık haline gelir. Gerçek şu ki; bu tür alışkanlıklar, potansiyel olarak tüm bütçe rejimini berbat eder ve potansiyel olarak şirketi yavaşlamaya mahkûm eder. Bu yüzden kişisel ve şirket bütçeleri ortaklı bir firma olmasa bile kesinlikle ayrı tutulmalıdır. Ve disiplin, buradaki temel ilkedir ve kişisel harcamalar için işletme hesaplarına kesinlikle girilmemelidir.

Startup Kurarken B Planı Yapmak

Malum artık bulunduğunuz alan reel iş hayatı. Şakası yok. Veya masa başı çalışan bir memur yada personel değilsiniz. Ticarette kazanmakta var kaybetmekte. Bu yüzden hemen herşeye hazırlıklı olun. Döviz kuru bir anda çıkabilir, beklenmediğiniz durumlar oluşabilir, ülkede enflasyon artabilir… daha bir sürü benzer problem. İşte tam bu aşamada benzer sorunlarla karşılaştığınızda daha uzman bir davranış sergileyerek, B planınızı yedekte tutun. Yaşayabileceğiniz tüm olumsuz senaryolara karşı eylem planı hazırlayın.

İşletmecilik yaparken başarılı olmak için temel kurallardan biri disiplindir. Ana kurallar kesin ve net çizgilerle belirlenip istikrarlı bir şekilde uygulanmalıdır. Unutulmamalıdır ki; disiplin, amacınız ile hedeflediğiniz başarı arasındaki köprüdür.


bayilik veren firmalar

kobi vadisi

Yorumunuz