Yatırımcı Arıyorum

Arıcılık İş Fikri

Arıcılık Yapmak

Şifa işçilerimiz arılar binlerce yıl bozulmadan kalan mikrop öldürücü hastalık tedavi edici doğal ilacımız sofralarımızın en lezzeti yiyeceklerinden balı üretmek için insanlık var olduğundan beri çalışıp üretiyorlar.

Arıcılık iş yaşamından asla silinmeyecek ortaya konan ürüne olan ihtiyacın hiç bitmeyeceği şifa üreten bir meslek. Bu faydalı ancak biraz emek isteyen mesleği tüm aşamaları ile tanımakta fayda var.

Arıcılık Hakkında Detaylı Bilgiler

Arıcılık hakkında hiçbir bilgisi olmayan kimseler bu mesleği öğrenmek ve uygulamak için neler yapmalıdır sorusunun cevabını arayacağız.

Türkiye Arıcılar Birliği, kapısını çalacağımız ilk kurum. Mesleğe yeni başlayan Arıcı adayları ve Arıcılıkla uğraşan kimseler yılın belli zamanlarında Türkiye Arıcılar Birliği tarafından açılan eğitimlere katılıyorlar. Eğitimde kaliteli bal nasıl üretilir arı nereden alınır hangi arılar bal yapar arı nasıl yönetilir gibi mesleğin pek çok inceliği hakkında bilgi sahibi olmak mümkün.

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre yüksek kalite ve bol miktarda bal elde edilmesi arı ırkı ile ilgili önemli bir husus işe başlarken iyi ırka mensup arılar almak gerekiyor. Arı satın alma işlem Tarım ve kredi Kooperatifinin anlaşmalı olduğu arıcılardan, arıcılık yapan kişilerden ya da arı ırkı yetiştirip satan kimselerden edinilebiliyor.

İyi ırk arı ile işe başlandığında %70 civarında verimin arttığı verim artışında arı yönetiminin çok önemli olduğu da ifade ediliyor arıcıların belirttiğine göre her kovan ihtiyaca yanıt vermiyor arıların bal yapmasına uygun değil yüksek verim iyi kalite bal üretimi için kovan seçim de arı seçimi kadar önem arz ediyor. Kovan seçerken nelere dikkat etmeliyiz bir kovan nasıl olmalı sorusunun yanıtları yine işin uzmanlarında bu kovanlar işin profesyoneli olan arıcılardan ya da Tarım ve Kredi Kooperatiflerine başvurularak elde edilecek.

Arıcıların belirttiğine göre kovanların yanına kalıcı olmayan petekler yerleştirilecek daha sonra elde edilen balın analiz edilmesi sağlanacak ki balın temiz olduğu bir kalıntı olmadığı tespit edilsin. Bu arada arıcılık elbisesi ve başlığı bu mesleğin olmazsa olmazlarından. Arıcılığın uzmanları arı yerleştirme aşamasında sessiz olunması gerektiğini arı sürüsünün veriminin korunması açısından ana arının değiştirilmesi gerektiğini özellikle belirtiyorlar.

Arıcılık Sektörünü Araştırın

Arıcılığın sakin doğal koşullarda bir alanda yapılması gerektiği de edinilen bilgiler arasında.

Minik şifa işçilerimiz ne yazık ki hava şartlarından etkileniyorlar iklim değişiklikleri arı ırkına zarar veriyor. Hava sıcaklığına göre kovan kapaklarının açılması bahar bakımlarının gerçekleştirilmesi gerekiyor. Kovan bakımına 14-15 derece hava sıcaklığında başlanması gerektiği arıların birbirine hastalık bulaştırmaması için ilaçlama yapılacaksa bu işleme diğer arıcılar ile birlikte karar verilmesi gerektiği arılar temiz bir kovana alındıktan sonra boşalan kovanın sodalı su ile silinerek içerisinde ateş gezdirmek sureti ile dezenfekte edileceği ve böylece bakımlarının son bulacağı ifade ediliyor.



Daha sonra sıra peteklerin kontrol edilerek temizlenmesine değiştirilmesi gerekiyorsa değişim işleminin yerine getirilmesine geliyor. İşin ustaları boş göz varsa kraliçe arı yaşlanmıştır genç arı ile değiştirilmelidir genç kraliçe arı hiç boş göz bırakmadan yumurtlar diye de ekliyorlar.

Arıcılık Faaliyetleri

Arıcılığın genel faaliyetlerinin bilgisini edinmek dışında usta olabilmek için türlü detay bilgilere de ulaşmak gerekiyor. Örneğin kovan yerleştirme alanı nasıl olmalıdır temiz doğal bir çevre şartı olmasının dışında kovan sabah güneşi alacak ancak öğle güneşinden korunacak şekilde yerleştirilmelidir deniyor ve rüzgârdan korunması gerektiğini de belirtiyorlar. Arıcılık yapacak kimsenin öğrenmesi gerekenler bu kadar ile bitmiyor aldığı arılar iyi çıkmadıysa dişi arı doğmuyorsa arı ırkı ıslah ediliyor arıcılık mesleğine gönül veren arıcı adayların ıslah işlemlerini de en iyi şekilde öğrenmesi gerekiyor daha çok ve kaliteli bal üretmek için zarar etmemek için.

Kovan ve peteklerin ölçüleri sabit arıcılar diyor ki bu bilgilere standart ölçülere yıllarca süren araştırmalar sonucunda ulaşılmış verimin yüksek olması için kovanlar ve petekler arı kolonilerine uygun ölçü ve biçimlerde tasarlanmış bu ölçülere kesinlikle uyun.

Son olarak arıcılık mesleğine atılmak için ne kadar sermaye gerekiyor bu konulara değinelim edinilen bilgilere göre düşük sermayeli usta arıcılar yeni başlayan biri için 5-6 kovan yeter diyorlar. Pazarlama sürecine gelince bal ihtiyacı hiçbir zaman bitmeyecek doğru iletişimler kurulduğunda son bulmayacak kazancı sürekli ve kârın yükselme fırsatı olan bir meslek dalı.


yeni iş fırsatları

kobi vadisi
Abone Ol
Bildirim Alın
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments