Yatırımcı Arıyorum

Bijuteri Dükkanı Açmak İster Misiniz?

Takı Aksesuar Dükkanı açmak

Bijuteri sektörü özellikle 2012 yılından itibaren ivme kazanmış sektör, fuarcılık ve Aksesuar derneği iş birliği ile Fuar etkinlikleri düzenlemiş uluslararası sermayeye yönelmiş ve sektörü hedefledikleri seviyeye taşımışlar.

Kaynaklarda yer alan bilgilere göre bijuteri sektörü her yıl %20 – %30 aralığında büyüme gösteriyor. Sektörde markalaşma çalışmaları sonuç vermiş tekstilde aksesuar kullanımı büyümeye ivme kazandırmış. 2012 verilerinde takı ve aksesuar Pazar hacmi 500 Milyon Lira olarak telaffuz ediliyor.

Aynı dönemde dış ticaret hacmi 250 Milyon lira sektörde istihdam büyüklüğü 10.000 kişi sektörde Franchising sistemi büyümede kullanılan en iyi yöntem olarak değerlendiriliyor. Takı aksesuar pazarı yıllık 1 Milyar Lira ile dile getiriliyor.

Takı Sektöründe İş Kurarken Ortalama Yatırım Tutarı

Sektörde hangi sermaye gücü ile yer alacağınıza bağlı olarak rakamlar farklılık gösterse de ortalama olarak 50 Bin ile 100 Bin Lira arasında bir sermayeye ihtiyacınız olacaktır. Büyük alışveriş merkezleri takı aksesuar dükkânları açmak için ideal konumlar fakat dükkân kiraları da bu cazibeye uygun olarak dışarıdaki bir mağazadan daha fazla olacaktır.

Öncelikle sektör hakkında daha çok bilgi edinmek ile çalışmalarınıza başlayın ne adar çok bilgi sahibiyseniz o kadar güçlüsünüz demektir. Sektör hakkında her türlü bilgiye ulaşın araştırmalarınızı sistematik olarak bir plan dahilinde yürütün. İşletme açılış faaliyeti her aşamasında farklı aşamaları bulunan komplike bir yapı koyacaktır ortaya bu karmaşık yapı ancak planlı hareket ettiğinizde elinize sağlam bilgiler sunacaktır size.

Hangi ürünleri ne kadara nereden alacağınız, hangi markalar ile çalışacağınız, konumun neresi olacağı, personel ihtiyacınızın bulunup bulunmadığı, sektördeki rekabet koşulları ve sermaye gücünüz ile ortaya çıkan gider tablosunun karşılaştırılması sizi güçlü kılacak çalışmaların başlangıcını oluşturur.

Bu aşamadan sonra yer kararınızı netleştirmek, ürün satın alımı planlarını yapmak reklam ve tanıtım için hangi reklam kanallarını nasıl kullanacağınız ile ilgili planlamalarınız gelecektir. Bağımsız işletme açmak için sarf edeceğiniz efor ile Franchising almak için yapacağınız çalışmalar arasında ciddi farklılıklar bulunmaktadır.

Takıcılık Alanında Bağımsız İşletme Açmak

Riskleri tek başınıza göğüslemek durumunda kalırsınız, piyasa araştırmaları zaman ve titizlik isteyen para ve zaman kayıplarının önüne geçen hayati öneme sahip çalışmalardır. Başarı oranınızı yükseltecek bu çalışmaları büyük bir titizlik ile bilgi edinerek gerçekleştirmenizi her ince detay üzerinde dikkatle durmanızı öneririz.

Tüm gider kalemlerinin neren nasıl yapılacağının reklam çalışmaları kullanılacaksa internet ortamında sosyal medya çalışmaları ve yine kullanılacaksa e-ticaret ortamınızı titizlikle hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmadan planlayın ve sonra sırası ile her aşamada ne yapacağınızı bilerek adım adım işlemlerinizi uygulamaya koyun.

Not: Bu sektörde yeni bir iş kurmaya karar verdiyseniz, Kobi Vadisi editörleri tarafından hazırlanan bijuteri mağazası iş planı içeriğini incelemenizi öneriyoruz.

Takı Aksesuar Sektöründe Franchising İşletme Kurmak

Bağımsız faaliyet göstermek yerine Franchising olarak büyüyen bir firmanın üyesi olursanız işleriniz çok daha kolay olacaktır. Öncelikle hangi ürün nereden alınacak gibi ana maliyet giderlerinizi belirleyeceği gibi kazanç olasılığını da belirleyecek can alıcı aşamayı kolayca geçmiş olacaksınız. Hangi reklam ve tanıtım yollarını kullanmalıyım hangi dekorasyon ve nasıl bir dükkân sorularının cevabı da sizin bulmanız düşünmeniz gereken sorular arasından elenecek. Siz bayisi olacağınız firmanın koşullarının size uygun olup olmadığını düşünmek dışında fazla yorulmayacaksınız. Sayılan avantajlar başlangıçta dükkânın hazırlanması ve ürün temini ile ilgili Franchising avantajları bu kadar ile sınırlı değil elbette piyasadaki rekabetin nabzını tutan kişi de siz değilsiniz bu konuda yalnız değilsiniz arkanızda sektörde ulusal ve uluslararası alanda büyüyen ve bu tür hesaplamaları yapan, stratejileri belirleyen profesyonellere sahip güçlü iş ortağınız var.

Bayilik veren firmaları araştırıp notlarınızı alarak bilgi toplamaya başlayabilirsiniz olabildiğince çok firma ile iletişime geçin, sektörün fuar etkinliklerine katılarak firmalar ile konuşun bilgi toplayın ve mutlaka detaylı sistemli not tutun. Size en uygun firmayı seçerken gözünüzden en ufak bir detayı kaçırmamış sizin için fırsat olabilecek bir ayrıntıyı göz ardı etmemiş olursunuz. Bijuteri Bayiliği Veren Firmalar

Takı Dükkanı Açılış Süreci

Dükkân açılırken istenen belgeler faaliyet gösterilecek iş koluna göre farklılık gösterse de Belediye ve vergi dairesi ile görüşmeniz ilk hareket noktanız. Önce Belediye ile görüşerek bijuteri dükkânı için gereken belgeler nelerdir tam listesini öğrenin ve eksiksiz uygulamaya koyun titiz çalışmanız zaman ve para kayıplarının önüne geçer, ruhsatınızı zamanında alırsınız. Ruhsat aşaması vergi levhanızı çıkartıp Belediyeye diğer evraklar ile teslim ettiğinizde sonuçlanacaktır.


yatırım ilanları

kobi vadisi

Yorumunuz