Yatırımcı Arıyorum

Bir İş Kurarken İzlenecek Adımlar

Yeni İş Kurma Aşamaları

Benzersiz bir iş fikrine sahip olmak demek aynı zamanda sizinle büyümek için esnekliğe sahip bir kariyer tasarlamak demektir. Bir işe başlarken sağlam temeller üzerine kurmak işin devamlılığı ve verimliliği için şarttır.

Başarılı Bir İş Kurma İçin Yapılması Gerekenler

İşte size başarılı bir şekilde bir iş başlatmak için atılması gereken adımlar;

Araştırma

Bir iş kurmayı düşünüyorsanız iş fikriniz vardır ve hayata geçirme zamanı gelmiş demektir. Bunu yaparken ilk olarak bu iş fikrinizin başarılı olma potansiyeli olup olmadığını düşünmelisiniz ve iş kurmaya başlamadan önce iş fikrinizi bir onaylama sürecinden geçirmeniz gerekir. Küçük bir işletmenin başarılı olması için bir sorunu çözmesi, bir ihtiyacı karşılaması veya pazarın istediği bir şeyi sunması gerekir.

Piyasayı araştırırken, yanıtlamanız gereken sorulardan bazıları şunlardır:

  • Beklenen ürünlere / hizmetlere ihtiyaç var mı?
  • Şimdi benzer ürünler / hizmetler sunan başka şirketler var mı?
  • Rekabet şansı nedir?
  • İşiniz pazarda nasıl yer bulacak mı?

Plan

İş fikrinizi gerçeğe dönüştürmek için bir plana ihtiyacınız vardır. Bir iş planı, işinizi başlangıç ​​aşamasından kuruluş ve sonunda iş büyümesine kadar yönlendirecek bir plandır ve tüm yeni işletmeler için sahip olması gereken bir şeydir. Bir yatırımcı veya finans kurumundan finansal destek almak istiyorsanız, geleneksel bir iş planı şarttır. Finansal destek aramaya gerek yoksa tek sayfalık basit bir iş planı, elde etmeyi umduğunuz ve nasıl yapmayı planladığınız konusunda netlik sağlayabilir.

Not: İş planları hakkında ayrıntılı bilgi almak için; iş planı sayfasını incelemenizi öneriyoruz.

Finansman

Küçük bir işletmeye başlamak çok fazla para gerektirmek zorunda değildir. Ancak bir kar etmeden önce devam eden masrafları karşılamanın yanı sıra bir miktar ilk yatırımı da içerecektir. İşletmeniz için bir defalık başlangıç ​​maliyetleri olan, ekipman, lisans ve izinler, sigorta, markalama, yasal ücretler pazar araştırması, envanter, reklam, büyük açılış etkinlikleri, mülk kiralamaları gibi masrafları tahmin eden bir elektronik tablo hazırlayın. Bu yatırımlar işinizi en az 12 ay boyunca devam ettirmenizi sağlamalıdır. Kira, kamu hizmetleri, pazarlama ve reklamcılık, üretim, sarf malzemeleri, seyahat giderleri, çalışanların maaşları, kendi maaşınız, vb gibi rakamlar, ihtiyacınız olan sürekli yatırımlardır.

Şimdi, aklınızda belli bir miktar yatırım olduğunu düşündüğünüzde, aşağıdakiler de dâhil olmak üzere, küçük işletmelerinize fon sağlamanın çeşitli yolları vardır;

  • Finansör
  • Küçük işletme kredileri
  • Küçük işletme hibeleri
  • Melek Yatırımcılar
  • Fonlama

Bir İşletme Yapısı

Küçük işletmenizin mülkiyeti, limited şirket (LTD) veya anonim şirketi (A.Ş) olabilir. İşletme varlığı verginizi, sorumluluklarınızı, işinizin türünü, unvanı ve birçok faktörü etkileyecektir. İlk iş yapısını seçebilir, ardından işiniz büyüdükçe ve ihtiyaçlarınız değiştikçe yapınızı yeniden değerlendirebilerek değiştirebilirsiniz. İşletmenizin karmaşıklığına bağlı olarak, işiniz için doğru yapı seçimini yaptığınızdan emin olmak için bir muhasebe veya yatırım danışmanından yardım alabilirsiniz.

İşletme Adı

İşletme adınız, işletmenizin hemen hemen her alanında rol oynar, bu nedenle iyi olmasını istersiniz. Seçeneklerinizi incelerken ve işletme adınızı seçerken tüm olası sonuçları düşündüğünüzden emin olmalısınız. İşletmeniz için bir ad seçtikten sonra, ticari marka olup olmadığını veya şu anda kullanımda olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. O zaman kayıt olmanız gerekecektir. Şirkete İsim Bulma

Lisanslar, İzinler, Belgeler

Evrak işleri, kendi işinizi kurduğunuzda sürecin bir parçasıdır. Başladığınız işletme türüne ve bulunduğunuz yere bağlı olarak, durumunuza uygulanabilecek çeşitli küçük işletme lisansları ve izinleri vardır. Başlangıç ​​sürecinde işletmenize hangi lisansların ve izinlerin uygulanabileceğini araştırmanız gerekecektir. İş Yeri Açmak İçin Gerekli Belgeler

Muhasebe Sistemi

Küçük işletmeler için en önemli sistemlerden biri muhasebe sistemidir. Bütçenizi oluşturmak ve yönetmek, maliyetleri ve fiyatları belirlemek, başkalarıyla iş yapmak ve vergilerinizi dosyalamak için muhasebe sisteminiz gereklidir. Kendiniz kurabilir ya da bir muhasebeci kiralayabilirsiniz.

İşletmenizin Konumu

Bir ev ofisi, ortak, özel bir ofis alanı veya bir perakende satış yeri bulunup bulunmadığına bakılmaksızın, iş yerinizi ayarlamak, işletmenizin çalışması için önemlidir. Bulunduğunuz yer, donanım, genel kurulum hakkında düşünmeniz ve yapacağınız iş türü için çalıştığından emin olmanız gerekir. Ticari alanınızı satın almanın veya kiralamanın daha mantıklı olup olmadığını da göz önünde bulundurmanız gerekir.

Kadro

Süreci başlatabilmeniz için gereken pozisyonları doldurmanız ve her bir pozisyonun parçası olan iş sorumluluklarını belirlemelisiniz. Çalışanları işe almıyorsanız, ancak bunun yerine bağımsız çalışan dış kaynak tedarik ediyorsanız bunlarla hizmet sözleşmeler yapmalısınız.

İlan Etmek

İşiniz çalışmaya başladıktan sonra müşterileri çekmeye başlamanız gerekir. Benzersiz bir satış teklifi (USP) yazıp bir pazarlama planı oluşturarak temel bilgilerle başlayabilirsiniz. Ardından, işinizi en etkili şekilde nasıl geliştireceğinize karar verebilmeniz için mümkün olduğunca çok sayıda küçük işletme pazarlama fikrini keşfederek satışa başlayabilirsiniz.

İşe Başlama Faaliyeti

Bu işe başlama faaliyetlerini tamamladığınızda, ele alınan en önemli üslerin tümüne sahip olacaksınız. Başarı bir gecede gerçekleşmez. Ancak, sürekli olarak işinizde çalışmak için oluşturduğunuz planı kullanmak; başarı şansınızı artıracaksınız.



kobi vadisi

Yorumunuz