Yatırımcı Arıyorum

Dans Eğitim Merkezi Açmak

Dans Kursu Açmak

Dans eğitim merkezi açmak, günümüzde oldukça popüler ve karlı iş fikirlerindendir. Çünkü; özellikle yeni kuşak insanlar dans etmeyi çok sever. Uzmanlar, dans etmenin insanı psikolojik açıdan rahatlattığını belirtmektedir. Peki sizde yeni bir iş kurmayı düşünüyorsanız, bu sektöre yatırım yapmak ister misiniz?

Bir dans eğitim merkezi açıp başarılı hale getirmek için gerekli yetenek ve vasıflara sahip misiniz? Tüm bunlar için yanıtınız evet ise, dans eğitim merkezinizi açmak için araştırmalara ve planlamalara başlayabilirsiniz.

Hayallerinizdeki dans eğitim merkezini nasıl açabilirsiniz?

Dans Eğitim Merkezi Açmak İçin Neler Yapmalısınız?

Bir dans eğitim merkezi açmanın 4 ana kriteri vardır. Bunlar;

  1. Dekorasyon
  2. Müzik sistemi
  3. Dans eğitmenleri
  4. Kullanılacak aksesuarlardır

Ayrıca, dans eğitim merkezi açacağınız işletmede, hangi çeşit dansları öğreteceksiniz ve hedef kitleniz kimler olacak? Bunları da belirlemeniz gerekir. Tek bir dans üzerinden mi eğitim vereceksiniz yoksa karma danslar planınızda yer alacak mı?

Dans eğitim merkezi açmak için öncelikle almanız gereken bazı izinler var. Türkiye Dans Sporları Federasyonu’ndan yeterlilik belgesi almanız gerekiyor. Ayrıca federasyonun özel spor salonları talimatına da uymanız gereklidir. Dans eğitim merkezinizi açmak için dilekçeniz ile Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü’ne de başvurmanız zorunlu. İşletme ruhsatını alabilmeniz için de Ticaret Odası ve Esnaf ve Sanatkârlar odalarından kayıt belgenizin bulunması şart.

Hangi işi yapmak için atılım yapacak olursanız olun, o işte bilgi birikiminiz veya bir uzmanlığınız olmadıktan sonra, işi uzun süreli idame ettirmeniz güç olabilir. Bu yüzden eğer bir dans geçmişiniz veya dans türlerine karşı bir ilginiz varsa, çok daha iyi bir merkez kurup, kazanç elde edebilirsiniz.

Dans Eğitim Merkezi Maliyeti ve Kazancı

Dans eğitim merkezi açmanın maliyeti; konumuna, kira bedeline, kullanılacak sistem ve aksesuarlara, çalışacak personel sayısına bağlı olarak değişmektedir. Bir şehir merkezinde 125-250 Bin TL civarı gibi fiyat aralığında harcama yaparak, kendi dans eğitim merkezinizi kurabilirsiniz.

Görüldüğü üzere dans eğitim merkezi açmak için, çok yüksek paralar gerekli değildir, çünkü çok fazla bir ekipman gerekliliği yoktur. Dans eğitim merkezinizdeki kazancınız, öğrenci sayısına ve verdiğiniz derslerin niteliğine göre değişir. Ayrıca pilates ve yoga gibi ek dersler verecekseniz, ücretleri buna göre belirlenir. Ortalama birkaç aylık çalışma sonrasında, aylık ortalama 30 Bin TL civarı kazanç elde edebilirsiniz. Öğrenci sayınız arttıkça, kazancınız artacaktır. Bunun için iyi bir kontrol listesi hazırlamalısınız.

Dans Eğitim Merkezi Kontrol Listesi

Bir kontrol ve denetim listesi oluşturmak, işi iyi yürütmek açısından oldukça önemlidir. Dans eğitim merkezi açmak için ilk yapmanız gereken, yapacağınız işlere dair bir kontrol listesi hazırlamak olmalıdır. Eğer bir dans geçmişiniz yoksa ilk yapmanız gereken; profesyonel dans stüdyosunda gözlem yapmanız olmalıdır. Daha sonra;

  • Üstleneceğiniz roller için hazırlanmak
  • Topluluğunuzda bir ad oluşturmak
  • Dans stüdyosu için iş planı yapmak
  • Dans eğitim merkezi konumunu bulmak
  • Sistemlerinizi ve süreçlerinizi geliştirmek
  • Stüdyo alanınızı ayarlamak
  • Dans eğitim merkezi personelinin işe alınması
  • Pazarlama faaliyetleri
  • Organizasyonu başlatmak

Dans Eğitim Merkezinde Çırak Olmak

Girişimci kişiler genelde sevdikleri bir işi yaptıklarında daha çok başarılı olurlar. Dans eğitim merkezi açmaya karar verenlerin de, işi yapmaya karar vermelerinde, sürekli gittikleri dans eğitim merkezi büyük rol oynamaktadır. Bir dans eğitim merkezi kurmanın en iyi yolu aslında herhangi birinde çalışmaktır.

Gittiğiniz bir dans eğitim merkezi varsa, bir süre yanlarında çalışmak için talepte bulunabilirsiniz. Ya da bir dans eğitmeninden kendisine rehberlik edip edemeyeceklerini sorun. Dans eğitim merkezinde gönüllü olarak çalıştığınızda, işlerin her açıdan nasıl yürütüldüğünü görme imkânınız olacaktır. Bu ayrıca sizi, dans işindeki önemli zorluklara ve bunların nasıl çözüldüğüne dair ipuçları da verecektir.

Özellikle şu hususları not alın;

  • Hangi sorunlar oluşur ve nasıl çözülür?
  • Paranın girişi ve çıkışı
  • Personelin oynadığı farklı roller
  • Dans eğitim merkezi pazarlamayı nasıl ele alıyor?
  • Dans eğitim merkezinde müşteriler ve çocuk öğrencilerin velileri ile nasıl iletişim kuruluyor?
  • Normal dans hizmetinin yanında başka ne gibi hizmetler verilebilir?

Daha da önemlisi, bu dönemde işin tadını çıkartmaya bakın. Bir dans eğitim merkezi açmak, dans sevginizi daha geniş bir kitle ile paylaşmanın harika bir yoludur. Ancak bu iş herkes için uygun değildir.

Dans Eğitim Merkezinizde Alacağınız Roller için Hazırlanın

Dans eğitim merkezinin sahibi olarak, koreografi ve öğretim derslerinin ötesinde farklı roller üstlenmeniz gerekecektir. Bu rollerden bazıları;

Dans Eğitim Merkezi Yöneticisi

Programların ve günlük aktivitelerin sorunsuz çalıştığından emin olmalısınız. Ne istediğinizi, neyin iyileştirilmesi gerektiğini iletebilmenizi ve personelinizin hedeflerinize odaklanmasını sağlamalısınız.

Akıl Hocası

Her gün, çalışanların ve öğrencilerin kendilerinin üstlenmesini beklediğiniz çalışma ahlakını ve tavrını somutlaştırmalısınız.

Girişimci

Stüdyonuzu açtığınız andan itibaren çalışmanız hız kesmeden devam edecektir. Yeni stüdyo planları geliştirmeye devam edeceksiniz. Bir girişimci olarak pazarlama, topluluk erişimi, etkinlik koordinasyonu, müşteri hizmetleri ve daha fazlasına katılmak zorundasınız.

Dans Eğitim Merkezi İçin İş Planı Oluşturmak

Dans eğitim merkezi iş planınız, iş hedeflerinizin ve bu hedeflere nasıl ulaşmayı planladığınızı ortaya koyan bir belgedir. Gelecek yıllar için sağlam temeller oluşturur.

İş planınız:

  • Yönetici özeti
  • Şirket tanımı
  • Pazar araştırması
  • Ürünler ve servisler
  • Finansal projeler
  • Pazarlamaya genel bakış

Eğer bir iş planı oluşturmak hakkında bir bilginiz yoksa uzman kişilerden iş planı oluşturma konusunda yardım alabilirsiniz.

Not: Bu sektörde yeni bir iş kurmaya karar verdiyseniz, Kobi Vadisi editörleri tarafından hazırlanan dans okulu iş planı içeriğini incelemenizi öneriyoruz.

Dans Eğitim Merkezi İçin Doğru Konumunuzu Bulun

İşletmenizin nasıl çalışacağı ve finansal planlamanız hakkında iş planınızı oluşturduktan sonra, sıra eğitim merkeziniz için uygun konumu bulmaya geldi. Bunun için dikkat etmeniz gerekenler;

  • Lokasyon – Hangi şehirde ya da yerde eğitim merkezinizi açacağınız
  • Ödeyeceğiniz kira bedeli
  • Ulaşım

Dans eğitim merkezi açıp iyi gelir elde etmenin en önemli unsuru, merkezin açılacağı yerin konumudur. Belirleyeceğiniz konum, lokasyon açısından güçlü olmalı, ulaşım güçlüğü çekilmemeli ve kira bedelinin çok aşırı yüksek olmaması, işinizdeki durumunuzu belirler.

Konumuz, merkezi bir yerde olursa, çok daha iyi sonuçlar alırsınız. Öğrencilerinizin pek çoğunun çalışan kesim olacağını ya da çocuklarını dans dersi sırasında izlemek isteyen velilerin de gelebileceği bir ortam ayarlamanız gerekir. Çalışan öğrencileriniz için, işten çıkıp gelebilecekleri saatlerde sınıf açmaya özen gösterin.

Dans Merkezinin Temel Gereksinimleri

Bir dans stüdyosunun kendisine ait gereksinimleri vardır.

Lobi, ofis alanı, depolama alanı, banyolar, ebeveynler için bekleme odası, perakende alanı, dans sınıfları gibi alanların yeterli sayıda olması gerekir. Ayrıca müşteriler için ayrı, personel için ayrı tuvaletler olmalıdır. Ve mümkünse müşteriler için duş alanı çok faydalı olabilir.

Ayrıca aşağıdaki hususlar da ihmal edilmemelidir:

  • Yeterli araç park yeriniz var mı?
  • Dans eğitimi için gelen öğrencilerin, özellikle çocukların güvenliği sağlanabiliyor mu?
  • Görünürlüğünüz yeterli mi?
  • Görünür bir yerde olmak, kira açısından biraz pahalı olabilir ancak daha kolay işinizi pazarlama imkânı sağlarsınız.

Dans Salonlarının Dekorasyonu

Her dans çeşidinin kendine has bir dekorasyonu vardır. Örneğin bir sınıfta sadece bale dersleri verecekseniz, büyük boy aynalar ve bale bariyerlerinin salonda olması gereklidir. Dans derslerinde hareket halinde iken kayma ve düşmeleri önlemek için, döşemelerin buna göre yapılması gereklidir.

Ayrıca ek olarak yoga ya da pilates dersleri verecekseniz, salonun bunlara göre düzenlenmesi gerekir. Bir de dans temalı heykeller, tablolar ve aksesuarlar dekorasyonunuzun önemli parçalarıdır.

Dans Eğitmenleri ve Diğer Personel

Dans eğitim merkezinizin en önemli bir başka unsurları da dans eğitmenlerinizdir. Dans eğitmenleriniz, alanlarında uzman ve sertifikalı eğitmenler olmalıdır. Dans eğitmenlerinizi ilanlar yoluyla bulabilirsiniz. Çalışabileceğinizi düşündüğünüz eğitmenlerinizle sözleşme imzalamanız gerekir.

Dans eğitim merkezinizde çalışacak diğer personel ise, idari personel ve temizlik işlerinden sorumlu kişilerdir. İdari personel, tüm kayıt işlemlerinizi yapar, müşterilerle ilgilenir ve sorunlarını sizin adınıza çözer. İşletmenizin sürekli temiz olması da önemlidir. Bu yüzden sürekli olarak temizlik personeli bulundurmanız, her ders arasında sınıfların temizliğini de yaptırmanız gerekir.


yatırım ilanları

kobi vadisi

Yorumunuz