Yatırımcı Arıyorum

Dönerci Dükkanı Açmak

Dönercilik Yapmak

Türklerin geleneksel yiyecekleri arasında önemli bir yeri var dönerin, Kastamonulu Hamdi Ustamız 150 sen önce yaratmış bu leziz et yiyeceğini. Bir başka kaynak ise dönerden Evliya Çelebi seyahat nâmesinde söz edildiğini söylerken, 600 yıl önce Kırımda yapıldığı bilgisini veriyor. İster 150 yıl ister 650 yıl olsun Türk insanının Türk yurdu olan her yerde ürettiği, tükettiği bir yiyecek olmuş. Günümüzde halâ herkesin severek tükettiği bir et türü.

Bir iş yapsam bu yiyecek üzerine olsun diyorsanız Türk insanı 650 senedir değiştirmediği alışkanlığını ve damak tadını bundan sonra da değiştirmeyecek ve koruyacaktır. Türkiye’de nerede hangi ilde faaliyet gösterseniz insanlar döner satın alacaktır, Döner tüketecektir. Kuyumcular gibi mobilyacılar gibi yan yana açılmış mağazalar nasıl iş yapıyorsa döner için de durum aynıdır. Nerede ise Dönerciler çarşısı diyebileceğiniz yerler vardır hepsi yan yanadır ve genellikle hepsi doludur.

Döner Dükkanı Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ar-Ge

Bir Döner dükkânı işletmecisi olmak, bu leziz Türk yiyeceğinin satıcısı olmak istiyorsanız ve daha önce hiç Döner yapmadıysanız hakkında bilgi edinmek ile başlayın işe. Biraz emek vermeniz gerekecek ama hangi iş emek gerektirmiyor ki!  Öncelikle et nereden alınmalı? Hangi et kullanılmalı? Hazırlanma süresi nedir? Korunma süresi nedir?  Kaç kilo etten hazırlanmalı? Gibi soruların cevaplarını araştırmalısınız, Siz Döner ustası değilseniz kendiniz yapmayı düşünüyorsanız öğrenmelisiniz, siz yapmayacak bir usta ile çalışacaksanız yine öğrenmelisiniz.

Konum

Ana caddeler, yoğun kalabalıkların bulunduğu çarşılar, dükkân arayışınız için tercih edilebilecek konumlardır dönerinizi yiyecek kalabalıklara ihtiyacınız olacak. İnsan kalabalıklarının bulunduğu, iş yerlerinin ve alışveriş mekânlarının olduğu bölgeleri düşünebilirsiniz. Kaynaklar 40-50 Bin TL arası rakamlar verse de faaliyet gösterilecek bölge ve faaliyet biçimine göre rakamlar farklılıklar gösterecektir.

Her işletmenin açılış faaliyetine başlarken uyulması gereken yasal yükümlülükleri vardır. Döner işletmecisi olmak için de yasal yükümlülükler detaylı biçimde öğrenilmeli, harfiyen uyulmalıdır. Belediyelerden ilk aşamada yerine getirilmesi gereken işlemler ve gerekli belgelerin listesi alınabilir. Hazırlıklar tamamlandıktan, resmî işlemler yerine getirildikten sonra ruhsat başvurusunda bulunabilirsiniz.

Döner İşinin Karlılığı

Dönerci Dükkânı açmak iyi bir fikir çünkü Türk insanı döner sever, Türk insanı Döner yer. Küçük büyük, kadın erkek, genç yaşlı herkes ama herkes döneri severek yer. Ürünümü sevecekler mi beğenecekler mi korkunuz olmayacak bir ürünü satacaksınız bu anlamada nerede ise sıfır riske sahipsiniz. Döner sektörü çok güçlü dolayısı ile lüks hizmet veren gelir seviyesi yüksek kesime hitap eden işletmeleri bünyesinde bulundururken orta ve az gelir düzeyine hitap eden daha mütevazi işletmeleri de bünyesinde bulundurur.

Siz sahip olduğunuz kaynağa göre planlamanızı yaparak bütçenize göre bir işletme faaliyete geçirebilirsiniz. Sektör her gelir grubundan kişiye ve her güçteki işletmeye ev sahipliği yapabilecek potansiyele sahip. Pazar potansiyeli bayilik verecek kadar büyümüş zincirleme döner Restoranları ile hizmet veren yatırımcıları da ağırlıyor. Dönerci işletmesi açmak için bağımsız faaliyet hesaplamalarını yaptıysanız bir de bayilik araştırması yapmanız akıllıca olacaktır. Böylece sektörde durumunuz ne olacak, rekabet koşullarınız nelerdir? Bağımsız işletme mi yoksa bayilik almak mı daha ekonomik ve avantajlıdır sorularının cevaplarını bulabilirsiniz.

Döner Bayiliği Almak

Bayilik aldığınızda marka tanınırlığı avantajlarından yararlandığınız gibi isim güvenilirliğinin sağladığı prestije de sahip olursunuz, sevilen, tercih edilen bir ürünü bir de isim güvenilirliği ile sunduğunuzda, kalite güvencesi, hizmet standardı ayrıcalıklarına sahip olarak pazarda çabuk söz sahibi olmanın, daha erken kazanmaya başlamanın sağlam temellerini atmış olabilirsiniz. Karşılaştırmakta fayda var. Hem maliyet hem riskler açısından incelemek, rekabet koşullarını değerlendirmek doğru bir yaklaşım olacaktır. Döner girişimciliği, yurt dışına giden vatandaşlarımız ile birlikte ulusal sınırları aşmış, geleneksel et lezzetimizi Avrupa insanının da tatmasına vesile olmuştur.

Döner Sektöründe Bayilik Veren Firmalar

Yiyecek içecek sektörü her zaman pazarını koruyan, büyüme gösteren bir sektör olması nedeni ile sadece dikkatli ve planlı hareket etmeniz arzu ettiğiniz başarıyı yakalamanıza yetecektir. Franchising işletme açma maliyetlerini kaynaklar işletmenin niteliğine göre 20.000 Liradan 100.000 Lira aralığındaki rakamlara kadar tanımlamış.

İş yeri açarken uğramanız gereken Resmî daireler bulunuyor.

Vergi Dairesi, Esnaf Odası, Belediye ile ilgili gerçekleştirmeniz gereken işlemler olacak. Kira kontratı veya fotokopisi, İşe başlama bildirim formu, İkametgâh belgesi, Nüfus Cüzdanı suretini Vergi dairesine teslim ederek Vergi levhanızı alabilirsiniz. Belediyeye teslim edilmesi gereken evrak listesi biraz daha uzun, Belediyeye gittiğinizde dönerci dükkânı açmak için gereken listeyi vereceklerdir.


bayilik veren firmalar

kobi vadisi

Yorumunuz