Yatırımcı Arıyorum

Dropshipping Nedir?

Dropshipping Ne Demek?

Dropshipping, internet kullanımından sonra teknolojik gelişmeler sonucunda yaşamımıza girmiş bir terim. Kısaca tanımlanması gerekirse stoksuz satış olarak açıklanabilir. Satıcının üreticiden ya da tedarikçiden aldığı malı kendi kârını ekleyerek kendi adına satış yapma işlemi.

Ticaret yaşamında her zaman gerçekleştirilmiş bilinen bir satış biçimi olsa da internet ortamında ülkemiz için yeni bir uygulama sayılır. Satıcı satacağı ürünleri belirleyip müşterinin en iyi görebileceği şekilde fotoğraflarını çekiyor ve ürün hakkında ürünün niteliğine göre bilgilerini aktarıyor.

Dropshipping ile Satış Nasıl Yapılır?

Satış gerçekleştiğinde elde edilen gelir sistemin ortak hesabına geçiyor, ürün müşteriye teslim edildikten sonraki aşamada gelirin satışı yapan kişiye ait kısmı satıcının hesabına aktarılıyor. Üreticinin bu satışta fazla bir riski bulunmuyor, satıcı siparişini aldığı ürünün parasını ödedikten sonra ürün teslim edildiğinden üretici ya da tedarikçi açısından avantajlı ve güvenli bir satış yöntemi.

Satıcı açısından avantajları gözden geçirildiğinde, bir sermaye birikimi gerektirmemesi oldukça cazip, işe hemen başlanabilmesi uzun araştırma inceleme, uzmanlık gerektiren çalışmaların olmaması, paketleme, kargo maliyetleri bulunmaz, Bir den fazla üretici ağda tedarikçi ile çalışma olanağı tanır. Dropshipping Nasıl Yapılır?

Dropshipping İçin Gerekenler

Dropshipping satış yapmak için Domain alarak bir web sitesi kurmak yeterli olabiliyor. Bu alanda faaliyet gösterecek e-ticaret adaylarını uzmanlar başarılı olabilmeleri için bazı konularda uyarıyorlar. Ürünü online ortamda satın alacak müşterinin basit sade ödeme yöntemlerini tercih ettiklerini, zorlukla karşılaştıklarında ürünü almaktan vazgeçtiklerini belirtiyorlar.

Web sitesinde yayınlanan ürün fotoğraflarının ürünü tam anlatan ve tam gösteren nitelikte olmasının, ürün fiyatlarının doğru ve anlaşılır olmasının müşterinin tercihlerinde ve ürünü satın almasında önemli etkenler olduğu belirtiliyor.

E-Ticaret internet kullanımın yaygınlaşması bilgisayar kullanımının bireysel boyutta yaygınlaşması, ekonomik şartların daha hızlı ve daha fazla para kazanmayı mecbur kılması, üretici firmaların, küçük-büyük her işletmenin daha geniş müşteri kitlesine ulaşmak istemesi farklı teknolojik uygulamaları ticaret yaşamımızda aktif hale getirdi.

Elektronik Ticaretin Faydaları

Firmalar satış ağlarını belirli lokasyonlardan tüm alana yayma olanağı buldular. Elektronik ticaret satıcılara, günün her saati hizmet veren sanal mağaza kazandırmış oldu. Bireysel çalışacak olan kimseler, web sitesi kurmak, domain almak ve bankalardan bir sanal pos cihazı edinmek durumundalar.

Sektörün dev şirketleri online satış mağazaları kurdular, ürünlerini tüm çeşitleri ile görsel yayınlar ile sanal ortamda müşteri beğenisine sunarak, daha geniş kitlelere ulaşmayı ve gelir hacimlerini yükseltmeyi başarır iken belli maliyetleri de düşürdüler.

Teknolojinin yoğun kullanımının ülke genelinde gelecek yıllarda çok daha fazla yaygınlaşacağı, Ülkenin tüm sektör ve yaşam alanlarında dijital dönüşümün yakın bir gelecekte tamamlanacağı ön görüsü ile Elektronik Ticaretin geleceği ekonomi dünyasının söz sahibi şirketleri ve Üniversiteler tarafından incelenmeye alınmış.



E-ticaret Pazarı

Araştırma sonuçları e-ticaret sitelerinin perakende satışta ilk sıralarda yer alacağını, gelecek dönemde ürün satış stratejilerini e-ticaret pazarının ve müşteri profilinin belirleyeceği, mağaza açılamayacak bölgelerde bulunan müşteri potansiyeline ulaşmanın en kolay ve hızlı yolunun bulunduğunu açıklıyor.

Ekonomi Bakanlığı yayınlarından yapılan açıklamada, elektronik ticaret 1997 yılında, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nun yaptığı bir toplantı ile başlıyor. Elektronik ticaret ağının kurulması ve yaygın kullanımının sağlanabilmesi için, çalışma grubu oluşturulması kararlaştırılmış ve sekreterya görevi TÜBİTAK tarafından üstlenilmiş.

E-ticaret Kanunu

Dış Ticaret Müsteşarlığının başkanlığında Elektronik Ticaret Koordinasyon kurulu, ilk toplantısını 1998 yılında gerçekleştirmiş. Avrupa Birliği direktifleri doğrultusunda 2000/31 sayılı Elektronik Ticaret direktifi kapsamında mevzuat derleme çalışmaları gerçekleştirilmiş, Elektronik Ticaret Direktifi çalışma Grubu oluşturulmuş, takip eden çalışmalar neticesinde 2009 yılında e-ticaret kanun taslağı ortaya konulmuş.

Kanun taslağı üzerinde uzun zaman çalışıldıktan sonra, e-ticaret yasası 23 Ekim 2014 yılında 29166 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak kabul edilmiş ve 2015 yılında Yürürlüğe girmiş. E- Ticaret in alt mevzuatları ile ilgili yetki 6563 sayılı ‘Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi hakkında Kanun’ un gereği olarak, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bırakılmış.

2015-2018 Bilgi Toplumu stratejisi ve Eylem planında yer alan e-ihracat stratejisinin oluşturulması çalışmalarının devam ettiği konu ile ilgili Çalıştay 2015 yılında Denizli’de gerçekleşmiş.

E ticaret Büyüyor

Elektronik Ticaret ülkemizde yasal zemini yakın tarihlerde oluşturulmuş bir uygulama, dijital dönüşüm ve çağdaş küresel yöntemlerin uygulanmaya konulduğu ve yaygınlaştırılmaya çalışıldığı günümüzde e- ticaret, cazip pazar niteliğini her geçen gün artırarak büyüyecek öngörüsünü oluşturuyor.


Yatırımcı Arıyorum

kobi vadisi

Yorumunuz