Yatırımcı Arıyorum

Ekmek Evi Açmak İş Fikri

Ekmek Satış Yeri Nasıl Açılır?

Her proje, önce düşüncede başlar planlamayla sürer. Ekmek eviniz için öncelikle konsept belirleyin. Şehrin hangi bölgesinde olacağı, lokasyonu, ne tür ekmekler çıkaracağınız, hangi kitleye hitap edeceğiniz gibi değerlerin her birini özenle analiz edin. Ekmek, yurdum insanının doyasıya yediği bir mamuldür. Öyle ki; kişi balı yıllık 150 kg tüketim ile Guiness Rekorlar Kitabı’na geçmiş bir ülkeyiz.

Dolayısıyla her kitle, ekmek evinizin daimi müşterisi olabilir. Ancak özel ekmek üretimleri için farklı lokasyonları değerlendirebilirsiniz. Bütçe planlaması ve ekmek evi açmak için gerekli başvuruları, işlemleri değerlendiriniz.

Bir Fransız bagetinin şahane kokusu veya ekşi mayalı ekmeğin üzerinde kayan tereyağın coşkusunu, kazanca dönüştürmek ister misiniz?

Yeni iş fikirlerinin yepyeni trendi; ekmek evi açmak. Ancak klasik taş fırın ekmeklerinden farklı olarak, birbirinden farklı tariflerle leziz un mamülleri sunmak, gıda sektörünün favorileri arasında. Üstelik gramajda sınırsız seçki olanağıyla…

Not: Bu sektörde yeni bir iş kurmaya karar verdiyseniz, Kobi Vadisi editörleri tarafından hazırlanan ekmek fırını iş planı içeriğini incelemenizi öneriyoruz.

Ekmek Evinde Buğday Zenginliği

Ay çekirdekli ekmekler, Karadeniz usulü patates ekmekleri, dilim zeytinin maya kabarcıklarında oluşturduğu muazzam cazibe…

Modernize ekmek evleri, sıra dışı ekmek çeşitleriyle, kapsamlı hayran kitleleri oluşturuyor. Ekmek seven bir toplum olarak, her nevi buğday ürününe olan sevdamızla ekmek evlerinin müdavimleriyiz.

Yüzyılların değişmeyen en temel besini ekmek, girişimcilerin yaratıcılıkları, yeni nesil konseptler ve olmazsa olmaz KOSGEB destekleriyle muhteşem kazançlar sunuyor. Ay çöreklerinden tahıllı ekmeklere, sarı üzümlü kruvasanlardan klasik somun ekmek çeşitlerine dek yepyeni form kazanan mamüller, modern ekmek evlerinde buğdayı akçeye dönüştürüyor.

Ekmek Evinde Yeni Nesil Tasarımlar

Klasik ekmek fırınlarından farklı olarak; özellikle organik gıdaya özen gösterenlerin arttığı ülkemizde, yepyeni tarifler sunmak gereklidir. Organik üretim, seçkin buğday, glütensiz ekmek çeşitleri yahut bronz buğday ürünleri gibi zengin bir konsept oluşturarak, sizde ekmek evi açabilirsiniz.

İster çorba kasesi ekmekleri üretebilir, ister elde açma çöreklerle girişimcilik ruhunuzu yansıtabilirsiniz. Mayalı ve mayasız ekmekler, ballı bademli gevrekler, yulaflı- tahıllı diyet ekmekleri gibi farklı üretimlerle, ekmek evinizde popülasyon oluşturabilirsiniz.

Ekmek Evi Açarken Gerekli Olan Belgeler

Gerekli başvuruların yapılması, izin ve ruhsatın alınması için tüm belgelerin eksiksiz ve güncel olması, başvurularınsa şahsen yapılması gereklidir. Ekmek evi açmak için gereken belgeler şu şekildedir;

  • C kimlik belgesi
  • İkametgah
  • 2 adet vesikalık fotoğraf
  • İskan belgesi
  • Kira kontratı aslı ve sureti
  • Vergi levhası fotokopisi
  • Ticaret odası veya ilgili oda kaydı
  • Fırıncılık usta belgesi
  • Alınan çöp konteyner faturası

gibi belgelerin yanı sıra yapılması gereken işlemler bulunuyor. Örneğin, kartlı su sayacı takılması ve var olan işletmede daha önce ruhsat alınmış ise belediyeye verilmesi gibi işlemler yapılmalıdır.

Ekmek evi açma izin belgesini almak için, itfaiye raporu ile kimlik bildirim belgeleri gerekiyor. Ayrıca; imza sirküsü, ticari sicil gazete ve temiz sicil kağıdının iletilmesi gereklidir.

Ekmek Evi Açmak Ne Kadara Mâl Olur?

Açmayı düşündüğünüz işletmenin kapasitesine göre maliyet hesaplaması yapılabilir. Makine, teçhizat ve ekipmanlar düşünüldüğünde, 70 – 160 bin TL’den itibaren bir ekmek evi açılabilir. Fırın konseptinde ve daha kapsamlı üretim yapılması düşünülen işletmelerde ise 250 – 500 bin TL’ye kadar sermaye gerekebilir.

Düşündüğünüz konseptte şık ve mis kokular yayan bir ekmek evi açtığınızda, aylık net geliriniz yine üretim ve kapasiteye bağlı olarak farklılık gösterebilir. 25 bin TL ile 80 bin TL’ye kadar aylık net gelir elde edebilirsiniz.

Ekmek Evi Açmak İçin Gerekli Şartlar

İdeal bir ekmek evi açmak ve işletme ruhsatı almak için çeşitli şartlar gerekiyor. Daha kapsamlı ekmek fırınları için; kapalı kullanım alanının minimum 60 metrekare olması gereklidir. İşletme için en az 2 adet (Bay – Bayan) tuvaletin, nitelikli ve engelli kullanımına uygun dizayn edilmesi gerekiyor.

Diğer gerekli şartlardan bazıları şu şekildedir;

  • Endüstriyel bulaşık makinesi ve lavabo dizaynında yağ tutucu
  • Üretim alanı tamamen fayans kaplanmalıdır
  • 3 kısımlı olarak mutfak dizaynı yapılmalıdır
  • Baca çıkışlı davlumbaz, jeneratör ve klima takılmalıdır
  • Sıcak su tesisatının mutfağa tasarlanması gereklidir
  • Soyunma odası ve görevliler için soyunma dolabı
  • Teknik kroki
  • Odun fırını kullanılacak ise sulu filtre kullanımı
  • Kat maliklerinden alınan noter onaylı muvafakat

Gibi işlem ve donanımların eksiksiz şekilde hazırlanmasıyla, ekmek evi ruhsatınızı alabilir ve sıcacık ekmeklerinizi hemen üretmeye başlayabilirsiniz.

Ekmek Fırını Açmak

Ekmek evi açma iş fikri sizin için uygun değilse, arzu ederseniz standart ekmek fırını açma adlı makalemizi de inceleyebilirsiniz.

Not: yazı içerisinde bulunan tüm rakamlar ve fiyatlar günümüz şartları ile değişkenlik gösterebilir.


yatırım ilanları

kobi vadisi
Abone Ol
Bildirim Alın
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments