Yatırımcı Arıyorum

Geleneksel ve İleri Girişimcilere Destek

KOSGEB, geleneksel girişimcilere özel destek paketi ve ileri girişimci destek programlarıyla 2019 açılımlarını gerçekleştiriyor. Geliştirme Destek Programı olarak tasarlanan proje ile 60 bin TL ve 370 bin TL arasında destek veriliyor.

“Kendi İşinin Patronu Olabilirsin!” sloganıyla dizayn edilen geliştirme projesi, Kosgeb veri tabanına kayıt olan ve programa uygun olan herkesin yararlanabileceği bir destek sistemidir.

Girişimcilere Hibe Desteği

370.000 TL destek ister misiniz? Kosgeb, iş geliştirmek isteyen girişimcilere özel sermaye sağlıyor. Girişimcilerin iş kurması ve yürütmesi için hazırlanan paket, bilgi ve donanımların geliştirilmesine olanak sağlıyor.

Geleneksel ve ileri girişimciler için;

  • İş planlama/ modellemenin desteklenmesi
  • Girişimciler arası işbirliği ve etkileşimlerin artırılması
  • İşletmelerin sürdürülmelerini desteklemek
  • Milli sermaye ve kazanıma katkı sağlayacak işletme kurulumlarını desteklemek

Maksadıyla hazırlanan bir destek paketidir. Geleneksel statüde girişimciler için 60.000 TL hibe desteği veriliyor.

KOSGEB Geleneksel Girişimci Desteği

Geri ödemesiz yani hibe kategorisinde verilen KOSGEB girişimci desteği, yeni işletme ve işletmecilere sunuluyor. Son 1 yıllık süreçte açılan ve gerçek kişi kapsamında faaliyet eden işletmeler için verilen bir destektir.

Geleneksel girişimci paketi gerçek kişi niteliğinde açılan kuruluşlar için;

  • 5.000 TL kuruluş desteği
  • 5.000- 20.000 TL arasında performans desteği

Geleneksel girişimci paketi sermaye şirketi niteliğinde açılan kuruluşlar için;

  • 5.000 TL kuruluş desteği
  • 5 – 10 – 20.000 TL performans desteği

Program başlangıcından itibaren ilk ve 2. Performans dönemlerine göre veriliyor.

Faaliyet konuları kapsamına göre desteklenen sektörler ve iş alanlarına göre verilen Kosgeb girişimci destekleri; kadın girişimciler, engelliler, şehit yakınları ve gaziler için 5 bin TL ek edinim sağlıyor. Belirlenen prim gün sayısında faaliyet eden işletmelere, statülerine göre geri ödemesiz ekstra destek veriliyor.

KOSGEB İleri Girişimci Desteği

Programa göre belirlenen gün sayısında aktif hizmet veren işletmeler, ileri girişimci destekleri dahilinde hem hibe hem de faizsiz kredi desteğinden yararlanabiliyor. 1. ve 2. Performans dönemlerine göre verilen performans destekleri, makine ve teçhizat destekleriyle daha avantajlı şekilde sunuluyor.

Yazılım desteği, makine ve donanımda verilen desteklerin yanı sıra danışmanlık ve işletme koçluğuyla ekstra katkı sağlanıyor. Bu kapsamda;

  • Düşük orta ve düşük teknoloji edinimlerinde; 100 bin TL
  • Orta yüksek teknolojide; 200 bin TL
  • Yüksek teknoloji edinimlerinde 300 bin TL

%75 destek oranı ile veriliyor. Makine, teçhizat ve yazılım destekleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tebliğine göre uygulanıyor.

Kosgeb’ten Koç Desteği

İşletmeleri hem maddi açıdan destekleyen hem de moral ve motivasyonlarını yükselten KOSGEB, yeni sistem destekleriyle girişimcilere mentörlük sağlıyor. İleri girişimcilik projesiyle, %75 oranında 10 bin TL danışmanlık hibesi veriliyor.

İşletme koçluğu desteği ve danışmanlık sisteminden yararlanmak için, program mevzuatlarına uygun proje sunulması önemlidir. Girişimci desteğinden faydalanmak için www.kosgeb.gov.tr web sisteminde yer alan başvuru formlarının doldurulması ve iletilmesi yeterlidir.

Başvuru formları hem programa başvuru hem de iş model, taahhütname, revizyon veya mentörlük, danışmanlık başvuru formları olarak sunuluyor. Yararlanmak istediğiniz destek paketinin tüm kapsamlarını, mevzuat ve başvuru koşullarını KOSGEB web sayfasından inceleyebilirsiniz.

Nereden Başlamalıyım?

Kosgeb girişimci desteklerinden faydalanmak için “Nereden Başlamalıyım” menüsü bulunuyor. Öncelikle Kosgeb veri tabanına üye olunması gerekiyor. İlgili projeden faydalanmak için tüm prosedürler ve işleyiş, sistem üzerinde kayıtlı olarak sunuluyor.

Küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek ve yeni açılan işletmelerin sürdürülebilir olmasını sağlamak üzere verilen Kosgeb destekleri, geri ödemesiz şekilde sunuluyor. Ancak projelerin eksiksiz olarak sunulması, hibe desteğini almak için özen gerektiriyor. Tam destek için;

  • İş planlaması
  • Projenin hazırlanması
  • İşletme kurulumu
  • Fatura ve belgelerin sunulması

Gibi prosedürlerin doğru ve nitelikli şekilde hazırlanması gereklidir. İşletmenin en az 1 yıl faaliyet ediyor olması ve iş kurulumunda yapılan tüm masrafların banka üzerinden yapılması gerekiyor. Dekont ve faturaların projeyle birlikte sunulması istenilen koşullar arasındadır. Ayrıntıların tamamını, Nereden Başlamalıyım ve Bilgi Edinme portallarından değerlendirebilirsiniz.

Girişimcilik projesinde desteklenen iş alanları, NACE koduyla girişimcilere sunuluyor. Özellikle üretimin desteklenmesini sağlayan Kosgeb programları, sektörler ve iş alanlarına göre hibe veriyor. İş kurmadan önce tüm aşamaların incelenmesi, detaylara göre planlama yapılması, geri ödemesiz kredi desteklerini sorunsuz şekilde almayı sağlar.



kobi vadisi

Yorumunuz