Yatırımcı Arıyorum

Genç Girişimcilik Desteği Nedir?

Genç Girişimcilere Verilen Destekler

Yeni nesil iş üretmenin her geçen gün popülerlik kazandığı bu çağda, maddi destek açısından sıkıntı yaşadığı için projelerini somutlaştıramayan gençlere devlet de el uzatıyor. Cinsiyet fark etmeksizin birçok gence farklı miktarlarda girişimcilik desteği verilmektedir. Kendi işini kurmak isteyen gençlere yönelik destek sağlayan proje, “Genç Girişimcilik” adıyla, onların fikirlerini hayata geçirmelerine yardım ediyor.

Genç Girişimciler Kurulu

Fikirlerini hayata geçirmek isteyen gençler için hizmet veren Genç Girişimciler Kurulu (GGK) onların projelerine, kapasite geliştirme ve eğitim desteği sunarak bu zorlu yolda en büyük yardımcısı oluyor. Kurulun amacı, ülkedeki mevcut genç girişimci potansiyelini artırmak, nicelik ve nitelik bakımından olgunlaşmasını sağlamak ve daha donanımlı bireyler yetiştirmektir. Girişimci ruhunun gençler arasında yaygınlaşması için projeler yürüten kurul, söz konusu kültürünün gelişmesi için öncülük etmektedir.

GGK’nın bunun yanı sıra; gençlere kariyer fırsatı yaratmak, iş kurma ve bu işi başarılı bir şekilde sürdürmesi için gerekli desteği sağlamak gibi görevleri de vardır. Her genç, bu yardımı Genç Girişimciler Kurulu’ndan talep edebilir.

Genç Girişimcilere Banka Desteği

Kendi işinin patronu olmak isteyen gençlere bir destek de bankalardan geliyor. Gerekli şartları taşımanız halinde Türkiye’de bulunan bazı bankalara müracaat ederek bu hakkı elde etmeniz mümkün. Siz de üniversiteden mezun olduktan sonra işsizler arasında yerinizi aldıysanız ve bir deneyim kazanamadıysanız; üniversitede okuduğunuz bölümle ilgili bir iş kurmak şartıyla Genç Girişimci Kredisi alabilirsiniz.

Mevcut durumdan faydalanmak için gereken şartlar; İş kurmayı düşündüğü alanla ilgili, yüksek okul ya da fakültenin diplomasına sahip olmak. Eğitimini aldığı alan konusunda tecrübesiz olmak yani yeni mezun statüsünde yer almak ve 30 yaşını geçmemiş olmak. Bu şartları taşımanız halinde yeni işiniz için 50.000 TL’ye kadar kredi çekebilirsiniz.

Genç Girişimcilere Hibe Desteği

Son dönemde büyük bir heyecanla beklenen genç girişimcilere destek uygulaması yürürlüğe girdi. Kendi işini kurmak isteyen gençlere, işletmenin masraflarını karşılamak için 50 bin lira karşılıksız destek sağlanıyor. Verilen bu destek iş için gerekli donanımın sağlanmasına yetmezse 100 bin liraya kadar faizsiz kredi kullanımı da mümkün.

Kendi işletmesini kuran gençlere yapılan yardım bununla da sınırlı kalmıyor. Ticarete ilk kez atılan genç girişimcilerden 3 yıl boyunca gelir vergisi alınmayacağı da yaşanan gelişmeler arasında. Zarar etmekten korkanlar için yapılan vergi affı cesaret niteliğindedir.

DEVLET DESTEĞİ ALMAK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR

Hibe desteğinden yararlanabilmek için belli bir eğitimden geçmek gerekiyor. Bu bağlamda 72 saat süren uygulamalı girişimcilik eğitimini almanız iş kurabilmenizin ön koşuludur. Alınan eğitimin ardından yapılacak olan işin projelendirilmesi gerekmektedir. Desteği almanızın garantisi hazırlanacak olan bu projedir. Ayrıca alanında uzman kişiler de ilgili projenizi sizin için hazırlayabilir. Bu aşamaları geçtikten sonra yeni işinize bir adım daha yaklaşmış olacaksınız.

Genç Kadın Girişimci Desteği Nedir?

Sosyal hayatta yerini alan kadınlar, artık iş dünyasında da aktif olarak kendini gösteriyor. Binlerce insana istihdam sağlayan Kosgeb, ayrıcalıkları ve avantajlarıyla kadın girişimcileri de yalnız bırakmıyor. Kosgeb ‘in destek verirken aradığı şartlar kadın girişimciler için de geçerli. Bu koşullar sağlandığı takdirde kadınlar da bu programdan yararlanabilir. Herhangi bir çalışma hayatının içinde bulunmamış olan kadınların öncelikle   İş-Kur’a kaydının yapılması gerekmektedir. Ancak aktif bir çalışma hayatının içinde olan kadınlar direkt olarak Kosgeb müdürlüklerine müracaat edebilirler.

İşlem başvuruyla bitmiyor, kadın girişimciler orada kısa bir mülakata tabi tutulabilir. Başvurusu kabul edilen kadın girişimcilerin ilgili kursa kaydı tamamlanır. Kosgeb “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” alan kadınlar artık desteklerini alarak işini kurmak için yola çıkabilir. 2017’de yapılan son düzenlemeyle birlikte, adayın iş yerini açmadan önce ön başvuru yapması gerekmektedir. Akabinde Kosgeb’in onayıyla iş yerinizi açmanızın önünde herhangi bir engel kalmamaktadır. Kosgeb Girişimcilik Desteği Nasıl Alınır?

Yeni işletmesini açan kadın girişimciler, iş yeri için yapılan bütün teçhizat, çalışan masrafı, demirbaş gibi harcamaları faturalandırdığı takdirde, Kosgeb’e müracaat ederek geri ödeme talep edebilir. Kadın girişimcilere iş hayatındaki eşitliği sağlamak adına, erkek girişimcilerden daha fazla avantaj sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra engelli ve gazi girişimciler de aynı statüde bu hibe programından yararlanabilir. Söz konusu girişimciler, erkek girişimcilerden %30 daha fazla destek alarak iş hayatına atılmış olurlar. Kadın Girişimcilere Kredi Veren Bankalar


yatırım ilanları

kobi vadisi

Yorumunuz