Yatırımcı Arıyorum

Girişimci Adayları İçin İş Planı Nasıl Hazırlanmalı?

İş Planı Nasıl Hazırlanır?

Aklınızda bir iş projesi var. İşi düşünmek bile sizi heyecanlandırıyor. Bir adım atsanız başarılı olacağı konusunda güveniniz tam. Ancak maddi gücünüz yetersiz. Eskiden olsa evet bu pes etmeniz için oldukça geçerli bir neden idi. Ancak bugün maddi yetersizlik işi askıya almanız için yeterli bir neden değil. Bugün artık insanları heyecanlandırabilen, ihtiyaçları karşılayabilecek muazzam fikirler paradan çok daha önemli. Bu fikirler ile artık finansal destek bulmanız oldukça kolay. Yeter ki işinizin geleceği olduğunu finansal destekte bulunacak kişi veya kurumu ikna edebilin. Kurum yahut kişi olsun, işinizi anlatabilmeniz için evvela bir iş planı hazırlamanız gerekmektedir.

İş Planı Nasıl Olmalıdır?

Öncelikle bilmelisiniz ki size uzun zamanlar verilmeyecektir sunumunuz için. Bu sebeple sunumlarınızı en net şekilde ancak bir iki paragraf ile kısaca anlatabilmelisiniz. Finansal güvenliğinizi alabilmeniz için akıcı bir iş planı olmazsa olmazlardan. Kendi işinizi gerçekten özümsediyseniz bunu çok rahat iş planınıza da yansıtabilirsiniz. İş planınızın açık ve net olması da gereklidir. Örneğin bir sunumda bir yöneticiye işinizi en iyi şekilde nasıl anlatırsınız? Müşterileriniz kim olacak, ne kadar yatırım yapılmalı, işiniz ne kadar zamanda kendini toparlar gibi gibi sorular ile bir paragrafta cevaplandırabilir olmalı.

Yatırımcınızı da heyecanlandırması şart. İş fikriniz fevkalade olsa da iş planınızı açıklayıcı ve heyecanlandıran bir şekilde tanıtamaz iseniz geri çevrilme olasılığınız yüksektir. Profesyonel özet, şirket analizi, müşteri ve rekabet analizi, finansal planlama gibi ayrıntılar başlıklar halinde hazırlıklı olmanız gereken konulardır. Profesyonel bir iş planı için uzman kişilerden de yardım alabilirsiniz. Unutmamanız gereken bu iş planının başarılı olduğu taktirde sihirli bir anahtar olduğudur.

İş Planında Sunumun Önemi

Yapacağınız sunum belki de sizin hayatınızı belirleyecektir.

Yatırımcıların vakti azdır. Bu sebeple lehinize neticelenebilecek, kısa ve öz bir sunum hazırlamalısınız. Bu iş planı içerisine sektör analizi hakkında bilginiz olduğu ışığını yakıp söndürecek bir kaç sihirli cümle de eklemenizi öneriyoruz. Yatırımcı sizin sektör hakkında bilginiz olup olmadığı, bir sektör analizi yapıp yapmadığınız ile çok ilgilenmektedir. Sunacağınız iş planı dışında gelebilecek sürpriz sorulara da hazırlı olmanız gerekmektedir. Öğrenmeye açık ancak kendine güveni tam biri olarak görünmekte hanenize artı olarak yazılacaktır. Doğabilecek güçlüklere karşı dirayetli ve azimli durabileceğinizi de göstermeli, aslında boynuz kulağı geçer ata sözünden yola çıkarak; mimikleriniz, fikirleriniz, bakış açınız ile sizi dinleyen yatırımcınızı şaşırtabilmelisiniz.

İş planı sizin ve kurmak istediğiniz işinizin aynanızdır. Yatırımcınız ilk on dakikada sizinle alakalı fikrini oluşturmuş olacaktır. Hazırlayacağınız iş planı ne kadar hazırlıklı ise yatırımcınızı o denli etkilersiniz. İş planınız onay aldığı taktirde fevkalade bir geleceğin kapıları sizin için aralanmış demektir.

O kapıyı ardına kadar açmak ve kazanmak ise sizin azminiz ve çalışma şevkiniz ile doğru orantılı olacaktır.

İş Planları

Türkiye’de ilk ve tek olan İş Planları’nı Kobi Vadisi olarak sizlere sunmaktan gurur duyuyoruz. Birbirinden farklı onlarca sektörde hazırlanmış olan iş planlarına hızlı ve güvenilir bir şekilde erişebilirsiniz. Konu hakkında ayrıntılı bilgi için: iş planları sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


İş Planları

kobi vadisi
Abone Ol
Bildirim Alın
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments