Yatırımcı Arıyorum

Girişimci Olmak İçin Neye İhtiyacınız Var?

Girişimci Olmak İçin Gerekenler

AMACINIZI ORTAYA KOYUN

Ekonomi dünyasında faaliyet göstermek, girişimci olarak üretmek ve kendi işinde patron olma hayali kuruyorsanız size bunları verecek bir alanınız olmalı. Faaliyet göstermekten keyif alacağınız, üzerinde çalışmaktan yorulmayacağınız, dikkatinizi vermekten nerede ise hiç bıkmayacağınız bir alanınız olmalı.

Teknoloji mi? Spor mu? Gıda mı? Ziraat mi? Hayvancılık mı? Biçiminde sektörleri sektörlerin kollarını uzatmak mümkün. Girişimci olmayı istediğiniz sektörü ve o sektörde ne yapmak istediğinizi belirleyin. En sade söylenişi le kesin ve net olarak ne yapmak istediğinizden kesinlikle emin olun.

Girişimcilikte Kendine İnanmak

Kendinizi tanıyın, kendiniz ile zaman geçirin, kendinize değer verin. Duygularınız, düşünceleriniz, yetenekleriniz, fikirleriniz hepsi size özel. Bu dünyada sizden ve sizin gibi düşünen kişiden sadece bir tane var, işte bu yüzden çok özelsiniz. Hiçbir düşüncenizi ve yeteneğinizi küçümsemeyin. Kendinize karşı gerçekçi olmayın anlamında bir yaklaşım değil elbette şartlarınız koşullarınız konusunda, güçlü ve güçsüz yanlarınız konusunda gerçekçi olun ki çözüm üretebilesiniz fakat bunu yaparken kendinize haksızlık etmeyin, kendinize olan inancınızı bozacak bir eleştiri ile yaklaşmayın öz benliğinize.

NE KADAR KAYNAK GEREKLİ?

Planlama alt yapısına da kaynak oluşturacak temel araştırma faaliyetidir. Hangi ihtiyaçlar için ne kadar finans gerekli, riskler, zorunlu giderler, reklam, araştırma-geliştirme gibi pek çok kategori ve onların alt kategorileri için kaynak tahsis planı oluşturmak gerekmektedir.

TEKNOLOJİ BİLGİNİZİ GELİŞTİRİN

İnternet ve bilgisayar kullanımı araştırma yapma sürenizi kısaltacak kısa sürede çok kişiye ulaşmanıza olanak tanıyacaktır. Çok kişiye ulaşmaya çalışmak, çok çeşitli kaynaktan bilgi toplamak yapacağınız iş ve piyasa koşulları ile ilgili birikiminizi artıracak hatalı karar verme riskinizi düşürecektir. Çabalarınızın sürekliliğini koruması, her gün belirli miktarda zamanınızı çalışmaya ayıracak kadar düzeni elden bırakmamanız başarınızın kesin olabilmesi yolundaki vazgeçilmez alışkanlığınız olmalıdır. Girişimcilerin Karşılaştığı Zorluklar Nelerdir?

MOTİVASYONUNUZU GÜÇLENDİRİN

İş hayatında başarılı olmuş insanların hikâyelerini okuyun, başarıya giden yolda çekilen sıkıntılardan çıkarılacak dersler, sorunları çözmeye yardım eden özelliklerden alınacak örnekleriniz olabilir. Güç ve cesaretin kaynağı nedir? Nasıl oluşur? Nasıl yönetilir?  Herkesin hikâyesi başkadır, herkesin içindeki harekete geçiren güç başkadır fakat yine de başka hikâyeleri bilmek iyidir. Olumlu ve olumsuz yanları incelediğinizde kendi amacınıza yönelik motivasyonunuz güçlenecektir.

ŞEFFAF OLUN

Düşüncelerinizi ve amaçlarınızı ortaya koyun, başka insanların düşüncelerine açık olun ve hatta bu görüşler sizinle tezat oluştursa bile dinlemekten çekinmeyin. Açık görüşlü insanlar, değişik bakış açılarından ve düşüncelerden fayda kazanma ihtimalleri olduğunu bilirler. Atalarımızın dediği gibi “İstişare eden pişman olmaz.” Açık olun, esnek olun.

ÖN GÖRÜ SAHİBİ OLUN

Girişimcilik uzun soluklu faaliyet olduğundan doğasında hep yarın vardır, bugünü gelecek üzerine kuruludur. Ticari bir faaliyetin tekrarından çok yeni fonksiyonları olan bir ürünü, yeni üretimi ya da yeni bir ürünün satışını hedefler. Başarılı olmak isteyen bir girişimcinin gelecek ön görüsü olmalıdır, tüketicinin bir sonraki aşamada ne tür ihtiyaçları olacak ön görmeli, hazırlığını yapmalıdır.

ODANIZDA OTURMAYIN

Bu hayatta hiçbir şey statik değildir, iyiye ya da kötüye doğru gelişme gösterir. Bu sebeple zamanınızı da işinizi de kontrolünüz altında tutmak zorundasınız zira aktif olmayan her unsur duraklamaya ve sonra gerilemeye geçecektir. Odanızda size gelecek haberleri beklemek yerine dışarıda işinizi kovalayan, takip eden kişi olun. Bulunduğunuz anı yönetirken bir sonraki anın planlarını hazırlayın aktif olmanız bu konuda daha etkili ve doğru analizlere dayanan sonuçlar ile projenizi oluşturmanızı sağlarken riskleri azaltır.

KENDİNİZ İLE İLGİLİ SORUNLARI ÇÖZÜN

Kendinizi güçlü ve zayıf yönlerinizle değerlendirip ihtiyacınız olan yanlarınızı ortaya koyun. Hangi alanda zayıf buluyorsanız kendinizi oradan güçlendirmeye başlayın ya da zayıf olan yön nasıl telafi edilir çözümlerinizi üretin. Sorunu bilmek çözümünü bulmayı kolaylaştırır. İşinizi şansa bırakmamış, gereksiz risk almamış olursunuz. Start-Up Girişimcilerine Tavsiyeler

Girişimcilikte Diplomasiyi Bilmek

Ticaret ince bir sanattır, rakipleriniz aynı zamanda sektör arkadaşlarınız, ekonomik çevrenizdir. İşletmenizin çıkarlarını korumak durumundasınız, kâr etmek için ticaret yapıyorsunuz fakat rakipleriniz aynı zamanda ortak sahada var olduğunuz iş arkadaşlarınız çıkarlarınızı en iyi biçimde korumalı, görüşmelerinizi kendi firmanızın kâr elde ettiği anlaşmalar ile bitirmelisiniz.

Ancak bu noktada iyi tüccar olmak, iyi ticari ilişkiler çerçevesinde amaca ulaşmak gibi hassas bir nokta bulunmaktadır.


bayilik veren firmalar

kobi vadisi

Yorumunuz