Yatırımcı Arıyorum

Girişimcilerin Karşılaştığı Zorluklar Nelerdir?

Girişimcilikte Yaşanan Temel Problemler

İş Kurarken Zorluk Yaşamak

Bir iş kurmaya başladığınızdan beri gerçekleşen en zor şey nedir? Bir iş girişiminde bulunanlar arasında yapılan bir araştırma da bu sorunun cevapları farklılık göstermiştir. Fakat bir problemin çözümünün o soruyu tanımlamakla başladığını düşünürsek, bir iş girişiminin karşılaşacağı zorlukları bilmesi gerekir.

Peki, nedir bu zorluklar beraberce bir göz atalım;

Girişimcilikte Finans Problemi Yaşamak

Girişimciler arasında ortak bir söz vardır; “Para harcanmadan para kazanılmaz”. Fonlara ve sermayeye erişim kesinlikle bu sorunun çözümüne yardımcı olur, ancak tamamen klişelere ve özlü sözlere bakarak bir iş girişiminde bulunmakta akıllıca olmaz. Zamanımızda her zamankinden daha fazla riskli, geri dönüşü olmayan bir yatırım yapmaya zorlanmadan önce, piyasayı yeni bir ürün fikriyle test etmek için geçici çözümler ve yollar vardır. Tabii ki, bu ek fonlara erişimi kolaylaştırmıyor, ancak işletme maliyetlerini düşük tutarken bir işi doğrulamak için seçenekler sunuyor.

Finansal odaklı kalmanın ilkelerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Nerede olduğunuzun farkında olmak: Yeni işletmelerin uzun vadeli hareketlerini önceden planlaması gerekmez. Yalnızca ilk sıkıntıdan kurtulduktan ve insanların satın almak istediklerini sattıktan sonra, uzun vadeli planlama ile uğraşmalısınız.
  • Önemsiz alımların darboğaz olmasına izin vermeyin: İhtiyacın olduğunu düşündüğünüz şeye gerçekten ihtiyacınız varmı? Anlamsız dikkat dağıtıcı ve kazanılmamış harcamayı bırakmalısınız.
  • Sorumluluk sizde: Muhasebeciniz güvenilir bir danışman olsa da, sizin mali danışmanınız değildir. Sonuçta verdiğiniz finansal kararlardan siz sorumlusunuz ve bu temel düzeyde finansal okuryazarlık ve disiplin gerektiriyor. Kadın Girişimcilerin Aşması Gereken Zorluklar

Girişimcilik Sürecinde Doğru Kararları Verebilmek

Her yeni iş, ilk birkaç satışını yaparken birçok konuyla mücadele eder, ancak sağlıklı bir pazar önceden var olan bir taleple birlikte gelir ve bu noktada size düşen müşterileri ürününüzü satın almaya ikna etmektir. Bu şirketinizin değer önerisinin insanların istediği veya yapmak istediği şeylerle konuşması gerektiği anlamına gelir. Çok fazla direnmeyle karşı karşıya kaldığınızda, ürününüzün insanların gerçekten istediği şey olup olmadığını ya da pazarlamanızın insanların duymak istediklerini söylediğini düşünmeniz gerekir.

Bazen işletmeyi kapatmak ya da potansiyel olarak işinizi bir başkasına satmak için zorlu bir karar vermeniz gerekebilir.

İş – yaşam dengesi kurmada sıkıntı

İş / yaşam dengesi takdire şayan bir kovalamadır, ancak girişimcilik, talepleri iş / yaşam uyumuyla sürdürmeyi gerektirir. Uyum, işin mümkün olanı en iyi şekilde yapılması ve yaşamak istediğiniz yaşam sınırlarına uyması ya da ayarlanması anlamına gelir. Sosyal hayatınızdan fedakârlık ettiğinizde, genellikle kendinizi iş yaparken bulabilirsiniz. Ancak tartışmasız olarak sosyal yaşamınızda ettiğiniz bu fedakârlık uzun vadede olumlu, üretken sonuçlara yol açacağından emin olmalısınız.

İşe almada yaşanan zorluk

İş hayatınızda şirketi ayakta tutmaya yardımcı olmak için yeni insanlar getirmek, özellikle de daha önce hiç bir ekip yönetmediyseniz, duygusal olarak zor olabilir. İşi benim kadar umursayacaklar mı? Düşüncesi girişimcileri epey terletir. Bunun yanında daha pek çok düşünce dolaşır kafalarında. Müşteriler artık her şeyi idare edemediğimin farkında mı olacaklar? İyi ve olumlu bir lider miyim? Şimdi ve gelecekte bu kişiyi başarı için ayarlayabilecek miyim?

Gibi sorularda mücadele etmek zorunda kalırlar. Ayrıca seçiminiz serbest çalışanlarla çalışmak olsa bile başlı başına bir süreçtir bu.

Girişimin Başarıya Ulaşması İçin Müşteri Bulmak

Ne kadar benzersiz bir ürün yapılsa dahi her girişimcinin bir müşteri bulma süreci vardır. Bu yarış sadece yeni müşteri bulma değil aynı zamanda sadık müşteri bulma çabasıdır. Bu süreçte girişimciler kendinden bile şüphe edecekleri bir duruma düşebilir hatta işin çok başında olsa dahi girişimini sonlandırmak bile isteyebilirler. Çoğu girişimcinin yaşadığı bu süreçte kaliteli ürüne önem verilmesi gerekirken, zamanı kısaltmak içinde gerekli tanıtımlara önem verilmelidir.

Yapılan girişim ister bir şirket, isterse internette bir iş olsun, büyütmek ve ölçeklendirmek için geçmiş deneyimlerden faydalanmayı gerektirir. Her girişimcinin yolculuğu ve yaşadığı zorluklar benzersiz olsa da büyük zorluklar genellikle ortaktır. Karlı bir girişim için bu ortak zorlukların tespit edilip üzerinde maddi ve manevi olarak hazırlıklı olmak iş başlangıcında olduğu kadar iş sürekliliğine de önem taşır. Tükenmişlik Sendromu ve Girişimci Üzerindeki Etkileri

Girişimci olmak; gelişmekten ve zorluklarla mücadele etmekten korkmamayı gerektirir. Hedefine kilitlenmiş inanan bir girişimci için başarılamayacak bir şey yoktur. Girişimde bulunmak zordur, bunaltır ama nihai sonda aklınıza koyduğunuzu yapmanın gururu hepsine değerdir.


yatırım ilanları

kobi vadisi

Yorumunuz