Parayı Nerden Bulabilirim

Girişimcilik İçin ​​Sermaye Kaynağı Bulmak

İş hayatı ile ilgili bu dünyadaki her şey maalesef paraya dayanıyor. Yemek yemek istiyorsanız, yemek satın alabileceğiniz ya da yiyebileceğiniz bir yere gidin ve yemeğin parasını ödeyin. Kışın üşümek istemiyorsanız, bir mağazaya gidin ve kibar olun. Boş zamanınızda eğlenerek birkaç saat geçirmek istiyorsanız, belli bir miktar para harcamaya hazır olun.

Ve son olarak, kendi işinizi kurmak istiyorsanız, işe başlamak için para arayın. Bir işletmeyi kurmak için ilk yatırım gerekmektedir. Tek sorun, çalışmaya ve para kazanmaya başlamak için para yani sermaye bulunmasıdır.

Doğal olarak, ilk sermaye miktarı, ne tür bir işletme açmayı planladığınıza bağlı olarak değişebilir. Bir yandan, birinci sınıf bir restoran ve bir bira dükkânı açmak için yapılan ilk yatırım karşılaştırılamaz. Bir işletme için bir fikir seçerken, acemi bir girişimci, yeteneklerini ayıkça değerlendirmeli ve her şeyden önce finansal değerlendirmesini yapmalıdır.

Öte yandan, bir şirkete ilişkin fikrinizin geçerli olduğuna% 150 oranında eminseniz, onu kâğıt üzerinde kontrol etmiş (bir iş planı hesaplanmış), tüm olası riskleri ve engelleri test etmiş ve değerlendirmişsinizdir; ancak başlamak için gerekli fon bulamamış olabilirsiniz.

İlk sermaye, yedi mühürün arkasına gizlenmiş bir hazine sandığı ve yalnızca birkaç kişinin bildiği yol değildir. Para bulmak kolaydır ancak tek soru paranın miktarı ve nasıl elde edileceğidir.

Bir işi kendi pahasına başlatmak, ideal bir seçenektir. Hiç kimseye güvenmiyorsunuz, kimseye borçlu değilsiniz, harcadığınız her lira için rapor vermiyorsunuz ve uygun gördüğünüz şekilde parayı yönetiyorsunuz.

Kişinin “Kendi fonları” çoğu zaman birçok farklı kaynağı içerebilen belirsiz bir kavramdır. Örneğin, bir mülkün veya bir otomobilin satışından elde edilen miras veya para, bir iş başlatmak için kişinin kendi fonlarına dönüşebilir.

Ancak, Türkiye sınırları içinde ya da bulunduğunuz yerin merkezinde güvenebileceğiniz bir dairesi olan veya satabileceğiniz hiçbir şeyi olmayan zengin bir akrabanız yoksa umutsuzluğa kapılmamalısınız. İşinize başlamak için kendi paranızı almanın iyi bir eski moda yolu var. O da parayı biriktirmek. “Patron için” çalışırken, yalnızca kendinizi ve ailenizi beslemekle kalmaz, aynı zamanda “yağmurlu bir gün” için veya bir seçenek olarak “başlangıç ​​sermayesi” için işinizi başlatmak için paradan tasarruf edersiniz. Evet, bu süreç devam edebilir, ancak kendi işinizi açma arzunuz ne kadar fazlaysa, bir yere kaydetme motivasyonu o kadar fazla olur, ekstra bir satın alma yapmadan vb.

İş için gereken parayı biriktirmek için biraz zorlanmanız gerekebilir. Peki, ne kadar biriktirmeniz gerekli? İş için ne kadar paraya ihtiyacınız var. ? Ya da bir işe başlamak için yeterli paranız var mı?

Şimdi, başlangıç ​​sermayesi elde etmenin birçok alternatif yolu olduğunda, fon birikiminin arka plana kayması gibi basit bir yol mevcuttur. Ancak boşuna, çünkü başlangıç ​​sermayenin kaynaklarının geri kalanı, dikkate alınması gereken dezavantajlarına sahiptir. Şimdi gelelim parayı nereden bulabilirim sorusunun cevabına. En Az Sermaye ile Girişimcilik

İş Kurarken Maddi Sermaye Bulma Yöntemleri

AİLE VE ARKADAŞLAR

Bir iş kuracağımız zaman sermaye bulmak için ilk olarak aklımıza en yakınımızdakiler yani aile üyeleri ve yakın arkadaşlar gelir. Akrabalar ve aile üyeleri aslında sermaye bulmanın

en etkili yollarından biridir.

Akrabalar, gerekli miktarda borç vermeye daha istekli olacak, kendi işinizi kurma taahhüdünüze sempati duyacak, faiz almayacak ve ödünç aldığınız parayı iade etmenizi sabırla bekleyecektir. Bu yüzden akraba veya arkadaşa borçlanmak daha mantıklıdır.

Eğer işinizi kurmak için akraba ya da arkadaşınızdan borç aldıysanız ilk kazancınızdan başlayarak, anlaşmanız dâhilinde parasını geri ödemelisiniz. Bu borç ilişkisi karşılıklı çıkar ve güvene dayalıdır. Eğer güveni zedeler ve anlaşmaya uymazsanız, ilerideki atılımlarınızda kendinize sermaye bulamazsınız.

KREDİ

Aile üyeleri ya da arkadaşlardan gerekli desteği alamadınız. Sermaye bulmanın başka yolları da vardır. Eğer kredi çekebilme imkânınız var ise bankalar ile görüşüp kredi imkânlarınızı araştırabilirsiniz.

Bir işletme kredisi, bir işletme kurmaya başlamak için olası fon kaynaklarından biridir, ancak bankaların da kredi durumuna güvenmemelisiniz.

Yeni bir işe başlayacağınız zaman banka kredi vermeye pek yanaşmaz çünkü her yeni iş risk taşır. Var olmayan bir işletme pek ilgilerini çekmez. Yine de şansınızı denemekte yarar var.

TİCARİ BORÇ VERME

Hemen hemen bütün bankaların, küçük ve orta ölçekli işletmeler için özel kredi verme programları mevcuttur. Bunun için özel şartlar hazırlarlar. Eğer ticari borçlanmaya gidecekseniz tutar, faiz oranı, şartlar ve işlemler bakımından sizin için en uygun kredi programını seçin. İlk iş kuracaklar için özel şartlı krediler de vardır. Ödemelerde gecikme durumunda çeşitli vadelere bölme gibi. Ticari borç aldıysanız ödemelerinizi aksatmadan yapmanız yararınıza olacaktır.

TÜKETİCİ KREDİSİ

Bankalar, başka şekillerde de çalışabilir. Tüketici kredisi, otomobil kredisi ya da emlak kredisi gibi. Bankalar bu kredileri vermeye daha çok isteklidir çünkü faiz oranları çok daha yüksektir. Diğer bir seçenek ise kiralamadır. Genellikle, bir iş kurmanın ana maliyetleri tam olarak ekipman alımıdır. Bu bağlamda kiralama, banka ile girişimci arasındaki en kabul edilebilir etkileşim şekli haline gelir.

YATIRIMCILAR ve ORTAKLAR

Sizinle aynı işi yapmak isteyen fakat iş konusunda fazla bilgisi olmayan kişileri yatırımcı ya da ortak olarak iş hayatınıza dâhil edebilir ve birlikte para kazanabilirsiniz.

Maddi durumu iyi kişiler, başkalarına kardan pay almak şartıyla destek çıkıp yatırımcı ya da ortak oluyorlar. Fikirlerine uygun, kısa veya uzun vadede gelir getirecek projelere yatırım yapıp destek verebiliyorlar.

Eğer yatırımcı ya da ortak ya da iş meleği olsun, bu kişiler bir süre sonra işletmedeki paylarını geri isteyecektir. Bu da bağımsızlığınızı kaybetmeniz anlamına gelir. Bundan dolayı kendinize yatırımcı ya da ortak arıyor iseniz tüm detayları ile bunu değerlendirmenizde yarar var.

Gelecekteki potansiyel iş ortağınıza ne kadar iyi davrandığınıza, ona ne kadar güvendiğinize ve gelecekteki girişime (maddi veya maddi olmayan) katkısına ne kadar ihtiyaç duyduğunuza oranla, ortak bir iş açmaya karar verirken, net bir çerçeve oluşturmalısınız.

Bu konuda size en büyük desteği Türkiye’nin en büyük ilan portalı olan Kobi Vadisi sunuyor. İş kurma aşamanızda sizinde yatırımcı veya ortağa ihtiyacınız varsa tek yapmanız gereken; yatırımcı arıyorum sayfasını ziyaret ederek projeniz, iş fikriniz, girişiminizi tanıtmak olacaktır. Ardından ilanınız ile ilgilenen yatırımcılar ise, anlık olarak sizinle iletişim kurmaktadır.

DEVLET DESTEĞİ

Küçük ve orta dereceli işletmelerde devlet gereken desteği sağlamamaktadır. İş kuracağınız zaman, devlet destekli tüm imkânları araştırmalısınız. Her bölgede girişimcilerin başvuracakları sosyal yardım, hibe, yarışma olduğu görülmektedir

Çeşitli fonlardaki ve belirli bir bölgedeki ekonomi bakanlığındaki küçük ve orta ölçekli işletmelere destek olmak amacıyla hükümet komitelerinin internet sitelerinde bu destek programları hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Devletten bedava fonlar, sadece bir iş kurmak için değil, aynı zamanda maliyet geri kazanımı için de sağlanmaktadır. Ek olarak, ortaya çıkan iş inkübatörleri ve iş hızlandırıcıları yalnızca maddi yardım ve destek sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda girişimci girişimciler için genellikle eksik olan işle ilgili gerekli bilgileri de sağlar. Atölyeler, seminerler, yasal ve muhasebe danışmanlıkları, gümüş tepside sunulan faydalı bilgilerden ücretsiz olarak yararlanmak için mükemmel bir fırsattır.

Doğal olarak, devlet bile size kendi işinizi kurmak için tam bir miktar sağlamaz. Devlet desteği ile birlikte, bir işletme sahibi olarak, kendi fonlarınızı lansmanına yatırmanız ve ayrıca size tahsis edilen kamu parasının gerekli maddi varlıkları veya sabit varlıkları satın almaya gittiğini göstermek zorundasınızdır.

Seçeneklerinin sınırsız olduğunu unutmayın. Küçükten başlayın, elinizden geleni yapın ve yüksek maliyet olmadan yapabilecekleriniz kazanın, paradan tasarruf edin ve hedefe sadık kalın. Para sadece bir işe başlarken değil, aynı zamanda oluşumu ve daha da gelişmesiyle birlikte her zaman gerekli olacaktır. Bu nedenle, duruma ve fırsatlara bağlı olarak tüm finansman kaynaklarını bir kerede veya sırayla iş yolunuza kullanabilirsiniz.

Kosgeb Desteği

Girişimlerinize bir devlet kurumu olan kosgeb üzerinden çok ciddi maddi destekler alabilirsiniz. Bu konuyla da ilgili olarak, Kobi Vadisi editörleri tarafından hazırlanan kosgeb desteği makalelerine ulaşabilirsiniz.