Yatırımcı Arıyorum

Girişimcilikte Yapılan Etkileyici Hatalar

Girişimcilerin İş Hayatında Yaptığı Bazı Hatalar

Nihayet hayallerinize kavuştunuz! Artık kendi işinizin patronu oldunuz. Masraf ettiniz, emek verdiniz, uykusuz kaldınız ve artık işinizin başındasınız. Girişimcilik fikir aşamasından gerçek bir işe dönüşene kadar büyük emekler harcanır. Aklınızdaki iş fikrini hayata geçirene dek hayli yorulursunuz. O halde bu girişiminizi riske atmak istemezsiniz değil mi?

Peki hiç araştırdınız mı girişimcilikte yapılan hatalar nelerdir?

Girişimcilerde Sıkılıkla Yapılan İş Hataları

Artık günümüzde imkanlar hayatımızı hayli kolaylaştırıyor. Özellikle girişimcilik imkanları fevkalade boyutlara gelmiş durumda. Uzman yayınlar, uzman dergiler, internet, vakıflar, danışmanlık merkezleri  yolunuzu açarken size oldukça iyi fırsatlar sağlamaktadır. Tüm bunların neticesinde hayallerinize kavuşmuşken yapılacak bazı hatalar tüm yakaladığınız bu fırsatları alabora edebilir. Bu hatalardan en yaygın olanı aceleci davranmaktır. İster bayilik almış olun, ister kendi markanızı yaratıyor, sakin ve temkinli olmak size fayda sağlayacaktır. Hızlıca büyümek ve birden çok paralar kazanmak gerçek dışı olup, tarumar olmanıza sebebiyet verebilir. Evvela sakin olmalı ve kazancınızı zamana yaymalısınız.

Hayallerin peşinde gitmek elbette çok güzel ve teşvik edicidir ancak gerçekler ile de yüzleşmekte büyük fayda vardır. Örneğin düşündüğünüz işin hakikatten size uygun olup olmadığı, düşündüğünüz lokasyonda bu işe ihtiyaç var mı iyice araştırılmalıdır. Yoksa kısa süre sonra hayal kırıklığına uğramanız kaçınılmaz olacaktır. İşin en başlarında, büyük bir heves içerisindeyken yapılan hatalardan biri de hukuki ve özellikle mali konulardaki prosedürleri atlamak olmaktadır. Eğer mümkünse profesyonel yardım almanız da size büyük artılar kazandıracaktır. Bayilik almış iseniz profesyonel yardıma gerek kalmayacaktır. Girişime Başlamadan Önce O Alanda Çalışmanın Faydaları

Ancak yeni bir isim ile iş hayatına giriyor iseniz profesyonel yardımı ihmal etmemeniz de fayda olacaktır. Özellikle genç girişimcilerin yaptığı hatalardan biri de harcamaları kontrolsüz bir biçimde yapmaktır. Sermayenizi en iyi ve en mantıklı şekilde idare etmeli, mümkün mertebe ekstra borçlanmalara girmemelisiniz.

Girişimcilikte Hataları Engellemek

Eğer yapacak olduğunuz işte daha evvel bir tecrübeniz yok ise iş ile alakalı kendinizi geliştirmemeniz yapacağınız büyük bir hata olacaktır. Tecrübelerine ve samimiyetine inandığınız kişilerden görüş almak, eksik olduğunuzu düşündüğünüz alanlardan takviye kurslar edinmek, yapacağınız iş ile alakalı kapsamlı araştırmalarda bulunmak size fevkalade avantajlar sağlayacak, işinizin başında daha sağlam durmanıza vesile olacaktır. Ne yaparsanız yapın, kendinizi ne kadar geliştirirseniz geliştirin, bu işe ne kadar hazır olursanız olun, müşterilerinize cevap veremediğiniz ve onların sizden mutlu ayrılmasını sağlayamadığınız zaman kaybetmeye mahkumsunuzdur. Unutmayınız ki haksız müşteri kaybedilmiş müşteridir. Bu sebeple müşteri her daim haklıdır.

Başarısını sürdürebilir adresler ve kişiler müşteri ilişkilerini başarılı tutabilmiş, sadık müşteriler kazanabilmiş yer ve kişilerdir. Başarısızlığı getiren hatalardan biri de çabuk vazgeçmek, pes etmektir. Elbette zorlu zamanlarınız olacaktır. Ancak işinize göstereceğiniz sadakat ve azim sizi bu zor zamanlardan çıkaracaktır. Bu sebeple karşılaştığınız ilk zorluklarda pes etmemeli, işinize dört elle sarılırken çözüm odaklı düşünebilmelisiniz.


Yatırımcı Arıyorum

kobi vadisi
Abone Ol
Bildirim Alın
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments