Yatırımcı Arıyorum

Global Sükse Formülü; Fuar Etkileşimi

Yerel firmaları ulusal firmaya, ulusal firmaları global forma taşımanın en etkili ve sükseli yöntemi, fuar etkinlikleridir. Markaya değer katan, sınırlar ötesinde tanınmasını sağlayan fuar organizasyonları, ideal sunumlarla kıtalar arası başarı sağlar.

Fuar alanında etki sağlayan formülse; fuar standı tasarımıdır. Şık, konsept ve göz alıcı olmalıdır. Kurumsal kimliğin ön plana çıkarılması, marka bilinirliğinin artırılması ve etkileşimlerin daha kapsamlı edinilmesi için mutlaka profesyonellikle dizayn edilmesi gerekiyor.

İhracata Verim Kazandıran Fuarlar

Reel ticarette faaliyet gösteren şirketler veya e-ihracata başlayan tüm firmalar için en az bir fuar etkinliğinin olması önemlidir. Global etkileşim alanı olan fuarlar, marka tanıtımlarının hem bire-bir hem en etkin şekilde yapılması için mutlak formlar arasındadır.

Fuarlara katılan binlerce yatırımcı, girişimciler ve iş ortaklığı yapmaya hazır yüzlerce ticaret ehli, en nitelikli ürünlerinize değer katmaya hazır olabilir. Yahut projenizi yerel boyuttan uluslararası boyutlara taşımak için binlerde Dolar yatırım yapmaya gönüllü olabilir.

İhracatta çoklu formül, tek ülkeyle ticaret yapmaktan daha evladır. Üretim ve firma kapasitesine bağlı olarak hem aynı ürünlerden hem alternatif ürünlerle, ekstra transfer ağları oluşturabilirsiniz. Fuar alanlarında etkileşimde bulunacağınız her kişi, ihracatta ya da ithalatta bir şans faktörü olabilir.

E-Ticarette Fuar Gereksinimi

Önce minik bir kreasyonla sonra sanal mağazalarla, bugün Dünya’nın önde gelen markaları arasında girmiş çeşitli Türk firmaları bulunuyor. E-ticarette başarı formülünü yakalayan pek çok platform, yalnızca yurt içinde değil uluslararası alanlarda da aktif ve üst seviye ticarete kısa sürede katılmayı başarmıştır.

Reklam ve tanıtımın yanı sıra fuar katılımlarının etkili olduğu global ticarette, hedefi büyük olanlar için sağlam etkileşim kanalları bulunuyor. Elbette e-ticarete ilk başladığınızda değil, ancak sirkülasyonda belirli bir başarı kazandığınızda fuar ve benzer organizasyonlara katılmanız, markanıza fayda sağlar.

Fuarların Markaya Kattığı Avantajları

Sektör analizi ve pazar durumunun en iyi değerlendirilebileceği alanlar olan fuar organizasyonları, üretiminize uluslararası tanınma şansı sunar.

Ticari etkileşim ve iletişiminin pekişmesini sağlayan fuarlar;

  • Müşteri ve piyasa gereksinimlerinin analiz edilmesinde etkilidir
  • Hedef kitleyle doğrudan etkileşim alanı yaratır
  • Ortaklık anlaşmaları, güven ve marka değeri kazandırır
  • İmaj, kurumsal bilinirlik ve yeni müşteriler katar
  • Bilgi edinimi ve akışında reel sonuçlar veren fuar katılımları, tanıtımın yanı sıra üretim – transfer ve potansiyel açısından etkinlik sağlar

Kapsam alanlarını genişletmede oldukça etkili olan organizasyonlar, ticaretin her alanında başarı sağlar.

Fuara Katılırken Hedef Ne Olmalıdır?

Bir organizasyona dahil olurken, amaç ve tahmini sonuç belirlenmelidir. Tıpkı ticarette kompozisyon hazırlar gibi; giriş, gelişme ve sonuç aşamalarının her biri önceden değerlendirilmeli ve hedefe giden yolda, eksiksiz bir strateji belirlenmelidir. Ticaret Fuarlarından En İyi Şekilde Nasıl Yararlanılır?

Hem küçük ve orta ölçekteki işletmeler hem de sektörün en bilinen markaları için her fuar, yepyeni bir sükse getirmelidir. Peki, fuara katılırken özen gösterilmesi gerekenler nelerdir?

Önemli hususları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Fuar hedefi, proje planlama dahilinde belirlenmelidir. (Zira, gezinti ve etkinlik olsun diye değil, ticari edinimleriniz için fırsat ağı olmalıdır)
  • Kâr elde etmek için maliyet analizi yapılmalı ve yarar oranına göre katılmaya özen gösterilmelidir. (Harcadığınızdan çoğunu, ekstra kazanç ile elde etmelisiniz)
  • Reklam ögeleri önceden belirlenmelidir. (Tanıtıma değer ve ilgi kazanacak ürünleri sergilemeniz, etkinliğinizi destekler)
  • Standın itinayla seçilmesi, markanıza özgün tasarlanması, platformunuza ihtişam ve alaka katar. (Reklam panoları, branda afişlerden ziyade özenle işlenen ahşap fuar stantları, kalitenize zemin oluşturur)
  • Global fuarlarda çok dil programlarının uygulanması temel faktördür. (Farklı dillerden tercümanlar, çok dilli hazırlanmış katalog ve broşürler, uluslararası iletişimin gerekliliğidir)

Destek programları hakkında bilgi edinmek ve ulusal kaynakların kullanılması, fuar etkinliklerinizde fayda sağlar. Özellikle uluslararası alanda ve ihracatta verilen destekler kullanılabilir.

Fuarlara katılmadan önce kapsam ve içerik hakkında doğru değerlendirmeler, analiz ve planlama mutlaka yapılmalıdır. Stant tasarımından fuar hostesine, tanıtım ürünlerinden konuk ikramlıklarına dek minik ve fakat önemli her bir detay, özenle planlanmalıdır.

Fuarda Kazanım Ne Olmalıdır?

Potansiyel müşterileri, çoktan edinmiş ve müşteri ağınıza katmış olmalısınız. Fuar katılımı için belirlediğiniz hedefe erişmiş, yatırımcılar ve iş ortakları ile tanışmış, etkileşime girmiş olmalısınız.

Ulusal ve uluslararası fuar katılımlarında, daima kazanım olmalıdır. Tanıtımın hedeflenen biçimde yapılmış olması; pek çok yeni müşteri, yeni ticaret ağları ve yepyeni iş ortaklarıyla yapılmış güzel anlaşmalar kazandırır.


Yatırımcı Arıyorum

kobi vadisi
Abone Ol
Bildirim Alın
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments