Home Ofis İş Kurmak
İçindekiler
Ülkemizde teknolojinin yaygın olarak kullanılması henüz gerçekleşen bir durum yakın zaman içinde tüm ülke insanları tarafından internet ortamının kullanılması benimsenecek. Bugünkü çocuklar ve gençler nerede ise tüm zamanlarını bilgisayar başında geçiren, oyun, iletişim, ilgi alanları ile ilgili ihtiyaçlarını internet ortamında gideren kimlik sergiliyorlar.
İnternet ve bilgisayar ile yaşama alışkanlığı edinen gençlik ve çocuk tüketiciler yetişkinlik dönemlerinde de bu alışkanlıklarını yoğun biçimde sürdüreceklerinden yakın geleceğin tüketici profili internet alışverişi yapma alışkanlığı olan kimseler olacak.
Dijital Dünyada Çalışmak
İşletmeler artık mağazalar zinciri açmak yerine yeni çağın dijital dünyanın gereği olan e-ticaret mağazalarına yöneliyorlar. İnternet ortamında Pazar yeri oluşturulması ve pek çok işletmenin bu pazaryerinde dükkân açması anlamına gelen e-ticaret uygulamaları kendisini geliştirerek ve yenileyerek güncelleniyor.
Siz de mağaza açmak ve mağaza ile ilgili büyük masraflara girmek yerine evinizin bir odasını ofis olarak kullanabilir, bilgisayar, internet ve gerekli teknik donanımınızı kurarak maliyet giderlerinizi azaltarak ticari faaliyetinize başlayabilirsiniz.
E-ticaret’e Başlarken Resmi İşlemler
Hayatınızda ilk kez ticaret ile uğraşacaksınız herhangi bir şirket kaydınız yoksa öncelikle şirket kurmanız gerekiyor. Resmî kimliğiniz Türk Ticaret Kanunu vergi usullerine göre muhasebeciniz tarafından oluşturulacaktır. Muhasebecinize, imza sirküleri için notere bazı ödemeler yapmak durumundasınız.
Faturalarınızı kesmek için bir yazıcıya ihtiyacınız olacak bilgisayar ve internetiniz zaten var evinizin bir odasını da profesyonel çalışmanız için tasarladıktan sonra çalışma ortamınız hazır demektir. Keseceğiniz faturalarınızın vergi dairesi ile anlaşmalı bir matbaa tarafından basılması gerekli ve tabi ki matbaaya yapılması gereken ödeme de gider kalemlerinizden biri.
Yasal yükümlülük gereği evinden ticaret yapacak kimsenin bu durumu vergi dairesine bildirmesi gerekiyor genellikle açılış sırasında muhasebeci bu işlemi gerçekleştiriyor. Yasal kimliğinizi edindikten ve fatura kesebilecek resmî şirket konumuna geldikten sonra ticari faaliyetinize başlayabilirsiniz.
–
–
E-Ticaret Yapmak
Ticari yaşamınızı elektronik ortamda sürdürmenizin sayısız faydaları olacaktır öncelikle ulaşabileceğiniz tüketici kitleniz ulusal ve uluslararası olmak üzere geniş bir alana yayılmış olur. Mağaza açmak, vitrin tasarlamak, ürün sergilemek bu faaliyetler için gerekecek araç gereç temin etmek zorunda kalmazsınız.
Sanal ortamda gerçekleşen ticari faaliyette her şey birkaç saniyede olup biteceğinden zaman kaybı yaşamazsınız, tüketiciler aynı anda ürünlerinizi inceleyip aynı anda alışveriş yapabilirler, sizin tüketiciye hizmet vermekte gecikmeniz zorlanmanız gibi olumsuz şartlar oluşmaz.
Tüketiciye istediğiniz kadar çok ürün seçeneği sunabilirsiniz, ürünler kayıtlı olduğundan gider, satış, stok takibi gibi faaliyetlere ek zaman ayırmak gerekmez. Konfor sadece ticari faaliyeti yürüten kişi için değil tüketici için de söz konusudur. Ev ortamında tüm alışverişini yapabilen tüketici bir tuşla her ihtiyacını gidermiştir.
Sanal ortamda alışveriş yapan tüketiciler ürün hakkındaki bilgilere çok kısa sürede ulaşabilir, kısa sürede çok fazla ürün inceleyebilir ve kısa sürede alışverişini güvenli biçimde gerçekleştirebilirler. Elektronik ortamda gerçekleşen ticari faaliyet tarafların zaman kaybını önlemekte her iki tarafa da belirli tasarruflar sağlamaktadır.
E-ticaret uygulamalarının genel ekonomik yapı içindeki etkilerine gelince iktisadi yapının pek çok dinamiğini harekete geçirdiği söylenebilir. Satış-pazarlama, Finansman, Sigorta, Ticari işlemler, sipariş, lojistik, Ortak ürün geliştirme faaliyetleri, Muhasebe gibi pek çok sektör ivme kazanır.
Not: Bu sektörde yeni bir iş kurmaya karar verdiyseniz, Kobi Vadisi editörleri tarafından hazırlanan e-ticaret iş planı içeriğini incelemenizi öneriyoruz.
Ödeme Sistemleri – Yazılım
Artık günümüzde e-ticaret sistemleri çok fazla yaygınlaştığı için, bununla ilgili hizmet veren aracı firmalarda çok fazla mevcut. Örneğin: arama motorlarına e-ticaret yazılım gibi bir içerik bile sorgulasanız tahminen 100’den fazla firmaya rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Tabi ki yazılım desteği sağlayan firmalar kadar, aracı ödeme kuruluşları da oldukça mevcut.
Bu durumda en doğru yapmanız gereken; bu işlerde uzman, referansları sağlam, sürekli olarak destek sağlayabilecek, ödeme sistemlerinde sizden çok fazla komisyon almayacak bir firma ile tanışmanız oldukça faydanıza olacaktır.
- Elektronik ticaret fiziki pazarcılık faaliyetini sanal ortamda yaşatmaya başlatmıştır
- Yüzyıl pazaryerinde alışveriş yapan tüketici profili dijital dünyayı kullanma alışkanlığı ve becerisi kazanmıştır
- Teknolojinin büyük bir hızla gelişmesi e-ticaret ortamına da katkı sağlamakta bilgisayarı süratli kullanma alışkanlığına sahip tüketici profili hızlı alışveriş yapma özelliği göstermektedir.
- Tüm işletmeler dijital dünyaya taşınmaya başlamış daha geniş alanlarda geniş kitlelere ulaşmaya başlamıştır.
- Zaman kavramı kalkmıştır günün her saati alışveriş yapılabilmektedir.
- Uluslararası pazara açılan işletmeler arasında rekabet güçlenir
- Stok izleme faaliyeti kolaylaşır, maliyetler düşer
- Hızlı ve pratik müşteri servisi gerçekleşir
- Bilgiler elektronik ortamda korunduğundan bilgi akışı hızlı ve güvenlidir
- İnternet ortamı her yerden hızlı biçimde bilgiye ulaşma kolaylığı sağlar
- Öneri, yorum, müşteri memnuniyeti çok kolay izlenebilmekte ilgili birimler ile kolayca iş birliği yapılabilmektedir
- Bankacılık ve sigorta hizmetlerinde yeteri bilgi ve hıza ulaşılabilmektedir
- E-ticaret aynı zamanda bir reklam yöntemi niteliği taşır
- Değişimlere uyum sağlamak çok hızlı olmaktadır
- Mekân ve konum ile sınırlı değildir
- İşletme giderleri minimum düzeyde gerçekleşir.