Yatırımcı Arıyorum

İş Kurmanın İlk 90 Günü

Yeni İş Kurarken İlk 90 Günün Önemi

Bir işletme girişiminde bulunmak beraberinde pek çok adımı aynı anda atmayı gerektirir. Bu adımlar, bir işletme adını seçmekten bir işletme yapısı seçmeye kadar önemli adımlar içerir. Aynı zamanda biri iş girişiminin ilk 90 günü yeni işin temellerinin atıldığı dönemdir. Bu dönemde bu işi yürütmek için gereken başarılı adımlar atılabileceği gibi bir işi sona götürecek adımlarda atılabilir. Kimse başarısız olmak için bir işe başlamasa da atacağı adımları iyi hesaplamadığı sürece mutlak son başarısız olmaktır.

İşte size bir işe başlandığı ilk 90 günü boyunca göz önünde bulundurmanız gerekenler konusunda kısa bilgiler;

İş Kurmak İsteyenlerin İlk 90 Günde Yapması Gerekenler

İlk Müşterinizi Kazanın

Bir iş ancak ilk satışla başlar. Şayet bir müşteriniz yoksa işiniz başlamamış demektir ve öncelik müşteri bulmaktadır. Bu müşterileri bulmak için sıcak iş kontakları oluşturmak gerekir ki bu kontakları çevrenizdekilerle başlatabilirsiniz. Çünkü sizi tanıyanlar başarılı görmek isteyecek ve size gerekli işleri ya da yönlendirmeleri yapacaklardır. İşinizi başlatmadan önce planlama sürecinde bunu göz önüne alarak müşteri kazanmanız, başlangıcınızı sağlam temeller üzerine atmanızda yardımcı olur.

Dinamik Satış

Pazarlama, müşterilerin şirkete ulaşması için ilgi yaratılmasıdır ve satıştan çok farklıdır. Satışın gerçekleştirilmesi iş başarısı için en önemli faktörlerden biridir. Bu, satış deneyiminden yoksun olan yeni girişimler genellikle pazarlama ile satışı birbirine karıştırmaktadırlar. Bunun için işletmenizdeki yeni satış becerilerini öğrenmek ve uygulamak için kendinize haftalık olarak düzenli bir süre ayırmalısınız. Bu süreç için müşteriyle temasa geçtiğinizde, anlaşmayı kapatmak için satış becerilerinizi kullanmalı ve dinamik olarak satışı gerçekleştirmelisiniz. Pazarlanmış fakat satışı tamamlanmayan hiçbir pazarlama işlemi bir önem taşımaz çünkü maddi bir durum gerçekleşmemiştir. 90 Saniyede Girişimcilik Videosu

Kar elde etmek

Satış geliri finansalların en üst satırında, kar ise en alt satırda gösterilir. Bir işte kar olmadan, o iş başarısız olur. Bir iş girişiminde göz önünde tutulması gereken faktörlerin başında karlılık gelir. Bu yüzden işletmenizin maliyeti hakkında bilgi sahibi olmalı ve karlılığa odaklanmalısınız. Bazı işletmeler için karlar, stok veya diğer başlangıç ​​maliyetlerine yapılan yatırımları izleyecektir. Şirketinizin ne zaman karlı olacağı konusunda hedef belirlemeli ve bu karı elde etmek için finans kaynaklarınızı kullanmaya başlamalısınız.

Fiyatlandırmayı değerlendirin

Bir işletmeyi başlatırken, müşterilere verilecek fiyatlar ve elde edecek kazançlar hakkında varsayımlarda bulunmak çok rastlanan bir durumdur. İlk 90 gün boyunca, bu varsayımlar pazarın gerçekleri ile mücadele edecektir. Bu süreçte zarar etmemek için fiyat stratejinize yakından bakmalısınız. Pazara girmek ve yer edinmek için müşterilere en düşük fiyatı vermeye çalışırken en çok yapılan girişimci hatasını yapmayın. Rakiplerinizin sizden önce işlerini kurduğunu ve genellikle sizden daha düşük fiyatlara mal veya hizmet verebileceğini unutmayın. Bu yüzden fiyat politikanız konusunda çok hassas bir çalışma sürdürmelisiniz, çünkü bu sizin iş sürdürülebilirliğinizi etkiler.

Üç Aylık Hedefleri Belirleyin

Yeni bir iş başlangıcında bulunmak zaman alıcı ve stresli olduğu kadar heyecanlı bir dönemdir. Birden çok konuda yeteneğinizi geliştirmek ve hayata geçirmek için sayısız sistem kurmak zorundasınız. Günlük bu yoğunluk içinde iş karlılığına büyük pencereden bakmak zordur. Başarılı girişimciler ufku görmeyi, hedefleri ve kilometre taşları ile 90 günlük bir plan yapmayı bilenlerdir. Çoğu zaman bu hedef planı, başarısızlık ve hayatta kalma arasındaki fark anlamına gelebilir.

Yeteneklerinizi Keşfedin

Yetenekleriniz işinizi tamamlayan ve başarıya götüren özelliklerdir. Yeteneklerinizin yapacağınız işe olan katkılarını bilirseniz başarı şansınız artar. İlgi alanlarınızı, yeteneklerinizi tespit ederek işinizin hangi yönünde daha etkili olduğunu bilmeniz işi hem daha zevkli olarak sürdürmenizi sağlar hemde başarılı bir girişimin temellerini atar.

Kendinizi ödüllendirin

Yeni bir iş kurmak, uzaya roket fırlatmak gibidir. Dünyanın yer çekimi kuvvetini terk etmek için gereken enerji miktarı muazzamdır ancak bir kez başladıktan sonra ihtiyaç duyulan enerji azalır. İşinize başlamak için harcadığınız enerjiyi bilin ve kendinizi ödüllendirmek için zaman ayırın. Mola vermek, motivasyonunuzu yeniden güçlendirecektir ve önünüzdeki 90 gün boyunca başarı sağlayacaktır. Bu süreci sürekli bir alışkanlık haline dönüştürmeniz enerjinizin ve iş isteğinizin tükenmesinin önüne geçer ve sizi her daim dinamik kılar. Dinlenmek herkesin olduğu gibi işverenin de hakkıdır ve bu mola onun yenilenmesini sağlar. Kendi İşinizi Kurmak İçin Atmanız Gereken 7 Adım

İş Kurarken Doğru İşi Seçmek

Bir iş girişimine karar vermek, araştırmak, yapılandırmak, finans bulmak elbette zor ve yorucu bir süreçtir. Fakat hayal edilen ve tutkuyla istenilen bir iş girişiminde kimse yorulduğunu fark etmez.

Bu yüzden yapılacak iş girişimi öncesi mümkünse zevk alınacak bir alanda seçim yapmak her zaman daha fazla başarı ve büyüme şansı tanır.


yeni iş fırsatları

kobi vadisi

Yorumunuz