Yatırımcı Arıyorum

İş Yeri Kurmak

İşyeri Açmak

Ülke sınırlarımız içerisinde uzmanların istatistiklerine göre 1.815.000 işletme yer aldığı belirtiliyor. Belirtilen rakamlar içerisinde iş yeri kurma aşamalarındaki ilk sıraları İstanbul, Ankara ve de İzmir gibi büyük şehirlerin aldığı belirtiliyor. Meydana gelen bu durumun insan yoğunluğu ile doğru orantıda gelişme kaydettiği gözlemleniyor.

İş hayati içerisinde yer bulabilmek için benzeri olmayan bir iş fikri meydana getirmek ne kadar zor görünse de finansal bağımsızlık kazanabilmek için kişilerin yatırım yapabilmeleri için gerekli şartlardan biri haline geldiği belirtiliyor. Kişilerin iş yeri kurabilmeleri için benzeri olmayan bir fikir ortaya atmaları gerekiyor. Nedeni ise binlerce işletme arasında oluşan rekabetten sıyrılabilmek, bilinirlik kazanabilmek ve de ayırt edilmeye olanak sağlıyor. Günümüz yaşantısında her işletme devamlılığını koruyamıyor. Bu aşamada iş yer kurmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken bazı durumlar meydana geliyor. Öncelikle işletme kurulmadan önceki süreç içerisinde detaylı bir araştırma yapılması ve de kurulacak işletmeyi sağlam temeller üzerine atılması uygun görülüyor. İş Yeri Açmak İçin Yapılması Gerekenler

İş Yeri Kurmak İçin Büyük Çaplı Araştırma Yapmak

Kişilerin hayata geçirecekleri bir iş fikri oluşturdukları takdirde, oluşan fikir üzerindeki gerçekliğini araştırması gerekiyor. Daha da ileriye gitmeden önce yapması gereken ise oluşan iş fikirlerini doğrulama süresi boyunca denetlemesi gerekiyor. Öncelikle kendisine sorması gereken birkaç soru oluşturması gerekiyor. Bu sorulara örnek verecek olursak “Oluşturduğum iş fikrinin piyasa içerisinde potansiyeli var mı?” gibi sorular örneklendirilebilir.

Bir girişimcinin iş yeri kurmak adı altında ufak bir işletme açmak istemesi üzerine başarılı olabilmesi için herhangi bir ihtiyacı karşılaması, herhangi bir ihtiyacı yerine getirmesi ve de piyasa içerisinde var olan pazarın isteklerini yerine getirebilmesi gerekiyor. Kişilerin araştırma yapabilmesi ve de odak grupları, deneme-yanılma yöntemlerini de iç bünyesine katarak belirlemesi gereken birkaç seçenek oluşuyor. Oluşabilecek durumlara karşı piyasa keşfi yapılırken cevaplanması gereken bazı sorular meydana geliyor.

Bu sorulara örnek verecek olursak;

  • Beklenen herhangi bir ürüne ya da hizmete ihtiyaç var mı?
  • Belirtilen ürüne ya da hizmete kimlerin ihtiyaçları var?
  • Belirlenen benzer ürünlerin ya da hizmetlerin sunumunu yapan başka şirketler var mı?
  • Piyasa içerisindeki rakiplerim neler yapıyor?
  • Kurulacak işletmenin piyasaya uyumu nasıl olacak? Gibi sorular örneklendirilebilir.

İş Yeri Kurmak İçin Finans Belirlemek

Öncelikle kişilerin iş yeri kurmak için belirlemeleri gereken önemli bir faktör ise finans olduğu belirtiliyor. Açılması planlanan herhangi küçük bir işletme için büyük sermayeler gerekmiyor, fakat başlangıç sürecindeki belirlenen yatırımların karlarını elde etmeden önceki devamlılık gösteren giderleri karşılama olanakları da meydana geliyor.

Kişilerin dikkat etmesi gereken bir diğer nokta ise kurmak istediği işletmenin başlangıç maliyetini belirlemesi gerekiyor. Oluşabilecek maliyetlere örnek verecek olursak; lisanslar, izinler, ekipmanlar, yasal ücretler, sigortalar, markanın bilincini oluşturabilmek, piyasa içerisindeki Pazar araştırmaları, envanterler, ticari marka oluşturabilmek, açılış etkinlikleri, mal mülk kira ödemeleri gibi birçok seçenek bu duruma örnek olarak verilebilir. Kişilerin hangi seçenekleri karşılayabileceklerini planlamaları gerekiyor. Bu durumda kişilerin dikkat etmesi gereken bir nokta meydana geliyor. Meydana gelen nokta ise kişilerin iş yeri kurduktan sonraki ilk bir sene boyunca kira, kamu hizmetleri, pazarlama ya da reklamcılık, üretim, malzeme, seyahat masrafları, çalışan ve de personel maaşları gibi seçeneklerin devamlılığını gösterecek masrafları belirlemesi gerektiği önemle vurgulanıyor.

İş Yeri Kurmak İçin Bir İş Yapısı Belirlemek

Kişilerin iş yeri kurmak adı altında belirleyecekleri bir takım iş yapıları meydana geliyor. Öncelikle herhangi bir kişinin kurmak istediği işletme tek mülkiyet, ortaklık ya da limited şirket olarak oluşum kazanabilir. Başlangıç olarak hangi sektör içerisinde devamlılık gösterecek bir işletme kurulacak ise o süreç içerisinde bir iş yapısı belirlenmesi gerekiyor.

İşyerini Kurduktan Sonra

Belirlenen iş yapısı sonrasında ise zaman ile büyüme gösteren işletmenin yapısı yeniden değerlendirilerek değişim yapılabilme durumları meydana gelebiliyor. Ülke sınırlarımız içerisinde açılmış olan birçok tek mülkiyetli işletmeler yenini ortaklığa devrettiği gözlemleniyor. Bu gibi durumların ortak noktası ise kazanç olduğu belirtiliyor. Kişilerin açacakları işletmelerin meydana getirebileceği karmaşıklıklara bağlı olarak, işletmenin devamlılığını sağlayabilmek adına doğru bir iş yapısı seçilmesi gerekiyor. Kişinin bu tarz durumlar ile ilgili bilgi sahibi değil ise herhangi bir avukat ya da danışmanlıklara başvurarak istenilen bilgili alabilir.


yatırım ilanları

kobi vadisi

Yorumunuz