Yatırımcı Arıyorum

İşinizi Kurmadan Önce Yapmanız Gereken Gerçeklik Kontrolü

Gerçeklik Kontrolü Yapmak

Herkes harika bir fikir ile harika bir başlangıç ​​arasında epey bir mesafe olabileceğinin farkındadır. Ancak birçok insan bu boşluğu nasıl dolduracağına dair hiçbir fikre sahip değildir. İş kurma sürecinde beklenmedik problemlerle karşılaşmamak için, iş kurmanın size ne kadar uygun olduğunu kontrol etmekte fayda vardır.

İşte size birkaç adımda fikrinizin doğru olup olmadığını sorgulayabileceğiniz bilgiler.

İş Fikrinin Doğru Olup Olmadığını Araştırmak

Yaşam tarzı değişikliği: Halen başka bir şirketin çalışanıysanız, girişimci olarak kendi işinize başlamak bir yaşam tarzı değişikliğidir. Kendi işinize sahip olmak; başka bir firmadaki çalışan sorunlarından kaçmanın ve hızlıca zengin olmanın yolu değildir. Bir işe başlamak zor bir iştir, çok fazla kararlılık ve öğrenme gerektirir. Ayrıca yatırımlar ve hedefler uzun vadede yakalanır. Bu yüzden iş kurma girişiminde bulunmadan önce dürüst bir şekilde kendinizi sorgulamanız daha sonra olası maddi ve manevi kayıpların önüne geçer.

Çözüm üretmeyi sevmek: Fikir üretmeyi ve çözümler bulmayı seven bir mizacınız olabilir. Fakat herkesin sizin ürettiği çözümü sevecek diye bir kaide yoktur, böyle bir beklenti içine girmeyin. Müşteriler bir ürünü beğenebilir, ancak genellikle yalnızca fiziksel veya duygusal olarak ihtiyaç duydukları şeyler için ödeme yaparlar. Belki de ürüne gerçekten ihtiyacı olan insanların parası yoktur. Girmeyi düşündüğünüz iş alanı ile ilgili uzmanlarla görüşüp işin gizli gereksinimleri ve zorluklarını dinlemelisiniz.

Pazar büyümesi: Yine, bu konuda kendi yargınıza ve tutkunuza güvenmeyin. Piyasa analizi verilerini, güvenilir tarafsız üçüncü kişilerden araştırın. Ticaret odası yayınları, pazardaki gelişmeler, yerel endüstri yayınları, web siteleri ve pazar araştırma şirket araştırmalarından bu bilgilere ulaşmanız mümkündür.

Rekabet durumu: Girişim yapmayı düşündüğünüz iş alanında yeni başlayan biri olarak şansınızın ne olduğu önemli bir detaydır. Çok güçlü rakipleriniz varsa ve piyasa doymuş bir piyasa ise kendinizi tanıtmaya fırsat bulamadan iş girişiminiz sonlanabilir. Kontrol Nedir?

Alışkanlıklar ve gizli maliyetler: Birçok ürün alışkanlıklar ve gizli maliyetler nedeniyle başarısız olmaktadır. Mesela; hidrojen yakan otomobil motorları çevre için kolay ve mükemmeldir, ancak dünyanın her yerinden servis istasyonları ve yeni güvenlik mevzuatı almak onlarca yıl alabilir. Tüm maliyetleri, satış kanallarını, pazarlama gereksinimlerini ve kültürel sorunları anladığınızdan emin olun.

Fikri mülkiyet: Belki de çözümünüz henüz ticarileştirilmemiştir, ancak fikrinizi tehlikeye atarak başka biri tarafından bir patent başvurusu yapılmış olabilir. Bu yüzden fikrinizle ilgili iş girişiminde bulunmadan önce konuyla ilgili patent var mı araştırma yapmalısınız.

Nitelikli ekip oluşturma: Bir iş kurmak zordur çünkü bu iş için gerekli ekibi, finansı, iş ortaklarını, pazarı bulmak gibi çok yönlü düşünmeyi ve çalışmayı gerektirir. Bu süreç yeni başlayan iddialı ve tutkulu kurucular için bile zorlayıcı bir süreçtir. Yetenekleriniz güçlü bir ekip kurmaya ve yönetmeye uygun mu gözden geçirilmesi gerekmektedir.

Maliyetlerin gerçekliliği: Tutkulu girişimciler pembe iş planları yaparlar ve aceleci satış isteklerinden dolayı maliyetleri düşük tahmin etme eğilimindedir. Tutkunuzu somut bir iş değerine dönüştürmek için, girişiminizin ihtiyaçları ve gelecekteki hedefleri için finansal açıdan anlamlı bir iş planı yaparak ve bir uzman tarafından kontrol edilmesini sağlamanız yanılmanızın önüne geçer.

Kişisel dayanıklılık seviyesi: Bir başlangıç ​​kurucusu olarak ilk başlarda finansal sorunlar yaşamazsınız. Bu finansal zorluklar yaşanmadığı halde çoğu iş girişimi başlangıçta başarısız olmaktadır. Bu başarısızlığın sebeplerinden biride kişisel dayanıklılık, öğrenmeye ve gelişmeye istekli bir yapının olup olmadığına bağlıdır.

Girişim başarısı: Mevcut bir rolden kurtulmak için girişimciliği düşünüyorsanız sadece daha stresli ve sorumluluk sahibi olmanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Şu anki işlerinde yetkin, tatminsiz veya bıkkın hissetmeyen kişiler takdir edilmeyen,çok stresli hisseden kişilerden daha iyi girişimcilerdir. Herkes kendi işinin sahibi olmak ister fakat “Davulun sesi uzaktan hoş gelir”. Bu yüzden, tecrübeli girişimciler, yeni girişimcilere başlangıçtan itibaren gerçek bir gelir elde edinceye kadar günlük işlerini bırakmamalarını tavsiye ederler. Bu arada, eğer takım deneyimi ve kaynakları tek sınırlama ise, iş fikrini sadece kendi insiyatifinize bırakmak yerine kalifiye bir gruba bırakmak ya da çalışmasını sağlamak daha güvenli bir iş girişimi olmasını sağlar.

Başarılı Girişimciler

Kendi işinizi kurmak için bir fikir geliştirmiş ve adım atmak üzere olabilirsiniz. Başarılı olanlar sadece fikir üreten değil bu fikirlerini hayata geçiren girişimcilerdir.


bayilik veren firmalar

kobi vadisi

Yorumunuz