Yatırımcı Arıyorum

Kadınlara Özel Hibe Kredi

Kadın Girişimler İçin Kredi

Bayan girişimci adayları ya da işletmesini büyütmek isteyen bayan girişimciler 2018 yılında KOSGEB teşviklerinden yararlanabilecekler. Bayan girişimcilere özel teşvik kredilerine sağlanan destekler Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, KOSGEB, Türk Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu, bankaların iş birliği ile yürütülüyor.

Verilen teşvikler 2 yıl geri ödemesiz dönemli 5 yıl vadeli olarak verilirken üst limitleri teşvik sağlanan kimsenin risk durumuna göre farklılık gösteriyor ancak sınır limit alınabilecek en fazla kredi koşullar uygun olduğunda 130 Bin Lira olarak belirtiliyor.

Kobi işletme sahibi ya da girişimci adayı için teşvik haklarında sınır yaş 55 olarak belirtilmiş bu yaş grubunda bulunan bir bayan girişimci 100 Lira başvuru ödemesi gerçekleştirerek iş birliği içinde bulunulan kamu veya özel bankalardan birinden 130 Bin lira 5 yıl vadeli kredi desteğinden yararlanma hakkına sahip.

Kredi Garanti Fonu

Kredi Garanti Fonuna Başvuru Koşulları

  • Kredi Garanti Fonuna başvuruda bulunacak KOBİ işletmelerin Sosyal Güvenlik Kurumlarına gecikmeleri, borçlar olmaması gerekli
  • Fesih, iflas ya da konkordato etmemiş olması ya da bu sürecin içinde bulunmaması
  • Bankalarda icraya düşmüş borcunun bulunmaması
  • Başvuru tarihinde bayan girişimcilere ait işletmelerin 2 yıldan daha kısa süre aktif durumda bulunmaları
  • Tarım firmalar, çiftçiler, serbest meslek sahipleri, KOBİ nitelik taşımayan seyahat Acenteleri kredi için başvuru hakkına sahipler

Nefes Kredisi Nedir?

Kredi Garanti Fonu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ziraat bankası, Denizbank iş birliği ile KOBİ işletmelere düşük faizli kredi kullanma olanağı tanıyan uygulama olarak tanımlanırken içeriğinin Ticaret Sanayi Odaları ve Ticaret Borsalarının sahip oldukları birikimin Denizbank’a yatırılması sureti ile üyesi bulunan KOBİ işletmelere 12 ay süreli yıllık %9,90 faiz oranı üzerinden kredi kullanım kolaylığından oluştuğu belirtiliyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Nefes Kredisi projesinin uygulamaya konulabilmesi için 500 Milyon Lira mevduatı Ziraat Bankası ve Denizbank’a transfer ederek KOBİ işletmelerin yapılan yatırımın 10 katı civarında kredi kullanacakları öngörüsünde bulunuluyor.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin başvuracakları kredi limitleri faaliyet gösterdikleri illere göre farklılık gösteriyor. Kredi Garanti Fonunun kendi yayınlarında yer alan bilgilere göre üst limitler illere göre 50 Bin, 100 Bin, 150 Bin Lira arasında değişecek.

Geleceği parlak görülen işletmelere Nefes Kredisi Projesi kapsamında Kredi garanti Fonu tarafından %85 oranında Hazine garantisi ile kefil olacağı da ilave edilen bilgiler arasında.

Ev Hanımlarına Kosgeb Kredisi

Proje İŞKUR ve KOSGEB iş birliği ile yürütülüyor projenin adı: Girişimcilik Proje Destek Programı Kendi işini kurmak isteyen ev hanımları programa başvuruda bulunarak 50 Bin Lira hibe kredi alabiliyorlar. Destek alan girişimciler faaliyete geçtikten 1 yıl sonra şayet işletmelerinin büyümesini arzu ederlerse sıfır faiz ile 100 Bin Lira kredi talebinde bulunma hakkına sahipler.

KOSGEB destek oranı %80 olarak açıklanmış bir önceki dönem verilen destek oranı %70 iken bu dönem oran yükseltilmiş.

EV HANIMI DESTEK KREDİSİ YARARLANMA KOŞULLARI

  • Ev hanımı ya da bayan girişimcilerin 32 saatlik girişimcilik kursuna katılarak sertifika sahibi olmaları
  • Faaliyet gösterilecek sektör ile ilgili ş planının hazırlanarak KOSGEB ilgili birimine sunulması

Girişimcilik Kursu

Kendi işini kurmak için bir proje ile KOSGEB birimine başvuruda bulunan herkesin uygulamalı girişimcilik kursuna katılmaları zorunlu söz konusu zorunlulukta bayan erkek ayrımı gözetilmemiş. Kursa katılmak için başvurulacak merkezler KOSGEB’in iş birliği iççinde bulunduğu kurumları kapsıyor uygulamalı girişimcilik eğitimi başvuru formunu doldurup ilgili merkeze teslim ederek gerçekleşen başvurudan sonra eğitim tarihlerini öğrenerek girişimci adayları eğitime başlıyor ve 322 saatlik eğitim sonunda sertifikalarına sahip oluyorlar.

KAZANIMLAR

  • Uygulamalı girişimcilik eğitimi sonunda eğitime katılan bayan adaylar hangi işlere kredi verildiğini öğrenirler
  • Kredi almak için koşulların neler olduğu hakkında bilgi sahibi olurlar
  • Hangi sektörde iş kurabileceği hakkında yeterli bilgi birikimi edinirler
  • Bir iş projesi hazırlanması gerektiğini öğrenirler

Krediye başvuracak bayan girişimci adayı eğitim sonunda projesini hazır hale getirmeli ve KOSGEB birimine onaylanması üzerine başvurusunu yapmalıdır. KOSGEB tarafından onaylanan iş projesinden sonra bayan girişimci iş yerini açabilir.

Tüm Resmî belgeler hazırlanarak vergi Dairesi, Belediye, oda kayıtları tamamlandıktan sonra iş yeri açılış bildirimi gerçekleştirilerek işletme ticari Resmî kimliğini elde eder. Devlet teşviklerinin alınabilmesi için yapılan giderlerin faturalandırılması zorunlu, faturaların ilgili birime gösterilmesi sonucunda girişimci yaptığı giderlerin karşılığını alabiliyor.


bayilik veren firmalar

kobi vadisi
Abone Ol
Bildirim Alın
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments