Yatırımcı Arıyorum

Kendi İşimi Kuruyorum

Kendi İşini Kurmak

Gelişen teknoloji sayesinde günümüz insanları artık çoğunlukla çalıştıkları bazı sektörler üzerinden birikimlerini ve sermayelerini düzenleyerek kendilerine özel ve kişisel bir iş kurmak istiyor. Bu düşünce sayesinde yapmaları gereken bazı planlar ve iş hayatı üzerindeki katmanlar meydana geliyor. Meydana gelen katmanlar üzerinden oluşan işlerin türleri, oluşan işlerin modelleri ve de oluşan işlerin fiziksel konumlarına kadar birçok değişken durumun ortaya çıktığı gözlemleniyor. Fakat dikkat edilmesi gereken birkaç durum var. Kişinin bir firma sahibi ya da işletme sahibi olabilmesi için oluşabilecek birkaç adımdan geçmesi gerekiyor.

İş Kurmadan Önce Planlar ve Değerlendirmeler Yapmak

Kişinin kendisini tanıması ve yapabileceği her bir hareketini bilmesi, iş hayatı üzerindeki dalgalanmalar karşısında güçlü bir şekilde ayakta kalmasını sağlayabiliyor. Kişinin öncelikle kendisine sorması gereken bazı sorular meydana geliyor.

Bunlardan bazıları;

  • Nasıl bir iş kurmak istiyor?
  • Geliştirdiği yetenekleri neler?
  • Hangi sektörler üzerinde bilgi sahibi?
  • Hangi hizmetleri sunmak istiyor?
  • Hangi işi yapmak istiyor?
  • Ne kadar sermayesi var?

Kişinin kendisine sorması gerektiği sorular, genel anlamda odaklanmasını geliştirerek bu gibi durumların daraltılmasına olacak sağlayacaktır. Fakat dikkat edilmesi gereken bir durum ise bu soruların cevapları kişinin iş hayatına adım atması engellememesi gerekiyor. Unutmamak gereken bir durum var ise o da bir iş kurmak için sadece hayallerin olması yeterli değildir. Bu ve benzeri durumlar yaşamamak adına Kobi Vadisi platformunda bulunan; iş fikirleri konusunda bilgiler edinebilirsiniz.

Sektörün Analizlerini Gözlemlemek

Günümüz endüstri hakkında bilgi sahibi olan bir kişinin iş hayatı üzerinde sağlayacağı avantaj bir o kadar da fazladır. Oluşturduğunuz hedeflerinizi ve de yaşamınızı yansıtan işletmeler ya da firmalar açmak istediğinizde, kişisel fikirlerinizi değerlendirme altına almaya başlamalısınız. Kişinin kişisel değerlendirmelerini düşünmesini sağlamak için gerçeklik tek kontroldür. Bu gibi durumlardan çıkarılacak sonuç ile girmek istenen sektörün analizlerini değerlendirmek aynı anlama gelmektedir. Kişi girmek isteği sektör konusunda çeşitli araştırmalar yapmalı. Eğer ki araştırma yapma gibi bir zaman elde edemiyor ise ya da ikinci bir ağız üzerinden fikirler almak istiyor ise devlet daireleri üzerinden ya da girişimcilerin yaptıklarını destekleyen kurum ve kuruluş üzerinden destek alabilirler.

Kişinin elinde bir potansiyel var ise bunu doğru değerlendirmesi kendisi açısından oldukça olumlu bir hareket olacaktır. Sektörler üzerinde araştırmalar yapan bir kişinin potansiyel sektörünü belirmesi için birçok analiz yapması gereklidir.

Örnek verecek olursak,

  • İnsanların sizin sattığınız ve de sunduğunuz ürüne ne kadar ihtiyacı var?
  • Bir müşteri edinmek sizin için ne kadar zor?
  • Sunduğunuz değerlerin fiyatı ne kadar?
  • Pazarlama konularındaki süreçleriniz ne kadar?

Yukarıdaki sorular sektör içerisine girecek kişi için olumlu bir takım davranışları meydana getirebilir ve de sektör içerisindeki işletmelerin tüketicilerin karşılayamayan ihtiyaçlarını giderme konusunda ileriye dönük adımlar atabilirsiniz. Bu tarz potansiyel rakipleri yakından takip etmek çoğu zaman kişinin oluşturacağı işletme ya da firmasına artı puan kazandırıyor. Genel açıdan inceleyecek olursak iş hayatındaki rakiplerin fazla olması her zaman iyiye işaret olabilir. Kişi açısından bu durum ürününün ya da hizmet pazarlarının olduğu anlamına gelir ve de hizmetlerinize ve de ürünlerinize karşı paralar harcayacak potansiyel müşterilerin olduğunu biliyor olacaksınız.

Planlanma Sürecini Başlatıyorum

Kişinin hedeflerine ulaşabilmesi için ve de hedefleri üzerinde hareket etmesini sağlayan bir durum da planlanma sürecidir. Bu durum gerçekleştirildiği takdirde başarıya ulaşmak çok daha mümkün olacaktır. Kişinin iş hayatında başarılı olması için planlar yapması gereklidir. Kişinin planlarında bir dış finansman bulmak isteniyor ise bu durumda yapması gereken ilk şey, bir iş planı oluşturması olmalıdır. Fakat girişiminizi sadece kendi açınızdan finanse etmek istiyorsanız bile, birkaç iş planları oluşturarak bütçenizin ne kadar olacağı, hangi bütçe ile başlamanız gerektiği, işlerinin karlı olabilmesi için hangi etkenlerin olacağı, ne zaman gerçekleştirilmesi gibi konuların da araştırmasını yapması gereklidir.

İş Kurma İçin Finansman Bulmak

Kişinin girişimlerinin büyüklüğü ya da hedef oranlarına bağlı olarak yeni yatırımcılar üzerinden sermayeler edinerek, yeni finansmanlar alması gerekebilir. Genel anlamda bakılacak olursa işletmelerin birçoğu kredi kartı finansmanı, krediler, arkadaş ya da ailelerinin yardımlarını kullanarak bir sektöre atılırlar. Sizin de bir işletmeniz var ve finansman ya da yatırımcı arıyorsanız Kobi Vadisi yatırımcı bul sayfasını ziyaret ederek ilanlar oluşturabilirsiniz.

Yeni Bir İş Kurmaya Bayilik İle Başlamak

Planlarınızın arasına arzu ederseniz bayilik alma içeriğini de ekleyebilirsiniz. Bayilik almanın maliyeti, normal bir işletmeye oranla biraz daha fazla olabilir lakin, geri dönüşü de mutlak suretle daha fazla olacaktır. Bu bağlamda yine iş fikirlerinize örnek olması amaçlı portalımızda yer alan Bayilik Veren Firmaları da inceleyebilirsiniz.


Yatırımcı Arıyorum

kobi vadisi

Yorumunuz