Yatırımcı Arıyorum

Kendi İşimi Nasıl Kurabilirim?

Girişimci Olarak İş Kurmak

Ülke sınırlarımız içerisinde ekonominin sürekli değişim göstermesi ile birlikte girişimcilerin birçoğu hangi sektöre yöneleceği konusunda fikir ayrıcalıklarına düştüğü gözlemleniyor. Genel olarak imkânsız diye bir şey olmadığı ve de gereken sermaye bulunduğu takdirde, her kişi istediği işi kurabilir ve de hayallerini gerçekleştirebilir. Fakat öncelikle düşünmesi gereken bazı durumlar meydana geliyor. Kişi iş hayatı içerisinde nerede ve nereden başlayacağı konularını kafasında oluşturması gerekiyor.

Genel olarak kişilerin kendi işlerini kurabilmesi hayatlarının değişim evresi olarak adlandırılabilir. Bu duruma örnek verecek olursak; evlilik güzel bir benzetme olabiliyor. Bir evliliği ya da herhangi bir iş kolunu yürütebilmek için kişilerin bağlılığı ve arzunu önemli bir rol oynadığı nitelendiriliyor.

Evlilikte de olduğu gibi herhangi bir günün yirmi dört saat ve de senenin üç yüz atmış beş günü işi ile birlikte yaşanabiliyor. Genel anlamda bakacak olduğumuzda tüm ilişkilerde ve de iş hayatı içerisinde olmak isteyen herhangi bir kişi bu yolda başarılı olmak istiyor ise oldukça fazla çalışması gerekiyor. Fakat bu çalışmalar inişli ve çıkışlı olacağı gibi oluşabilecek sorunlara karşı hazırlıklı olunması gerekiyor. Olumlu bakacak olduğumuzda kişilerin üretmiş olduğu sağlam iş planları ve de doğru bir kişi ise kendisine ait iş kurmak en tatmin edici ve de neşe saçan bir deneyim olacağı belirtiliyor.

Kişilerin İşini Kurabilmesi İçin Öncelikle Kalbini Dinlemesi

Ülke sınırlarımız içerisindeki iş hayatı ve de genel olarak dünya çapındaki iş hayatları içerisindeki en önemli faktörlerden bir tanesi de atılabilecek ilk adımın doğru adım olup olmadığı olarak nitelendiriliyor. Bu durumu kişilerin komşuları, arkadaşları ya da iş arkadaşlarının belirleyebileceği bir seçenek olmadığı önemle vurgulanıyor.

Kişilerin kendi işlerini kurabilmesi için öncelikle kendilerine sorması gereken temel sorular meydana geliyor. Bu sorular;

  • Bağımsız hareket ederek tüm kararlı ve sorumlulukları sırtlayabilecek doğru kişi miyim?
  • Çok çalışabilir ve fedakarlıklar yapabilir miyim?
  • Girişim yaptığım iş alanı içerisinde başarılı bir iş yaratabilecek öz disipline ve özgüvene sahip miyim?

Meydana gelen bu soruların bir tanesine dahi hayır cevabı verildiği takdirde, kişilerin kendi işlerini kurabilmesi önerilmiyor. İş hayatı içerisinde başarılı olabilmek tam anlamıyla bir gece içerisinde oluşmadığı gözlemleniyor. Kişilerin başarılı olabilmesi için piyasayı iyice araştırması ve de bolca çalışması gerekiyor.

Girişimcilik Ruhunu Taşımak

İş hayatı ve de normal yaşam süreleri içerisindeki girişimcilik ruhu tam anlamıyla karakter özelliklerine ve de tutumlara olan ihtiyaçlar doğrultusunda ilerliyor. Kısaca herkes bir işletmeyi yürütebilecek potansiyel içerisinde olmuyor.

Ülke sınırlarımız içerisinde yapılan araştırmalar doğrultusunda girişimcilere tutum listesi verilip, kişisel başarılarını listelenmesi gerektiği söyleniyor. Listede en öne çıkan ve yüksek puanlar alan azim ve inisiyatif kullanabilme isteği, rekabetler, özgüven ve de başarı ihtiyacı ortaya çıkıyor. Meydana gelen bu cevaplar ise iş hayatı içerisine adım atacak her girişimcinin iç bünyesinde barınması gereken temel durumlar olduğu belirtiliyor. Eğer ki kişiler bu konular üzerinde iş hayati içerisindeki kendi iç bünyelerinde barınan düşüncenin ne olduğu hakkında fikir sahibi değiller ise internet ortamında bazı testler ve de denemeler yapabilirler. Zihinsel ve Ruhsal Enerji Yönetimi

Girişimcilikte Hangi Yeteneklere İhtiyaç Vardır?

Her kişinin iş hayatı içerisinde sahip olduğu yetenekler değişim gösteriyor. Fakat istatiksel olarak listelendiğinde;

  • Kişisel motive
  • İş ya da sektör bilgisi
  • Organizasyon ve yönetme
  • Pazarlama
  • Müşteri-Satıcı ilişkileri
  • Vizyon gibi bazı girişimcilerin sahip oldukları yetenekler listelerinde sergilendiği gözlemleniyor.

Meydana gelebilecek yetenekler konusunda kişilerin kendi işlerini kurabilmeleri için hemen hemen iş ya da sektör bilgisini en üst kısımlarda olması gerekiyor. Çünkü kişilerin sahip olabilecekleri ürünlerin ya da yapılan hizmetler konusunda fikir sahibi olmadıklarında bu durum müşteriler açısından oldukça olumsuz karşılanabilir.

İş Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Örnek verecek olursak, snowboard bilgisi olmayan bir kişi, bu ürünü müşterilerine kaç adet satabilir? Kişiler meydana gelebilecek bu tarz durumları kendi işlerini kurma aşaması içerisindeyken deneme-yanılma yöntemleri ile bulabilir fakat dikkat edilmesi gereken durum ise bu deneme-yanılma yöntemlerinin süreleri oldukça büyük önem taşıyor. Kısaca kişiler sektör içerisindeki iflasını açıklanmadan önce ürünleri hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor. Genel olarak ülke sınırlarımız içerisindeki açılan işletmelerin büyük çoğunluğunun iflas vermesindeki ana durum bilgi eksikliğinden kaynaklanması olarak belirtiliyor.


yatırım ilanları
kobi vadisi
Abone Ol
Bildirim Alın
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments



bayilik veren firmalar
iş planları
Yatırımcı Bul
"Kobi Vadisi; 5651 Sayılı Kanun kapsamında BTK tarafından onaylı Yer Sağlayıcı'dır. Bu sebeple içeriklere yapılan yorumları araştırma yükümlülüğü yoktur. Hukuka ve mevzuata aykırı olduğunu düşündüğünüz yorumları iletişim sayfasından bildirebilirsiniz."
Uyarı: bu sayfada bulunan; bilgiler, içerikler veya yorumlar yatırım tavsiyesi değildir.
google news icon
Google News üzerinden bizi takip ederek, en yeni içeriklerden haberdar olabilirsiniz