Yatırımcı Arıyorum

Kişisel Gelişimin Önemi

Kişisel Gelişim Yapmak

Günümüzün hızlı temposuna yetişebilmek için birçok kişi saplantılı bir şekilde daha iyi olmaya çalışmaktadır. Bu durum kişilerin kişisel gelişimlerini kendi başlarına yapabilmesine fırsat tanımaktadır. Kişilik gelişimi gerekli bir süreç haline gelmiştir çünkü herkes ilk adım olarak iyi bir kişiliğe sahip olmayı istemekte ve sonrasında iş için gerekli becerileri kazanmaktadır. Kişiliği geliştirmek veya değiştirmek zor olabilir, çünkü kişilerin şu anki davranışları, tavırları, düşünceleri, çocukluğundan beri oluşan iletişim becerileridir.

Kişilik gelişimi sadece kişinin kendi içselliği ile ilgili bir durum değildir, aynı zamanda dış görünüşü ve fiziği de içerir. Olumlu düşünmek, kendine güvenmek, sağlıklı bir vücuda sahip olmak, görgü kurallarına itaat etmek gibi koşullar, kişilerin kişiliklerini geliştirmede yaptıklarından çalışmalardan sadece birkaçıdır. Bazı özellikler kişilerin genelde iyi bir kişiliğe sahip olduğunun göstergesidir.

Bu özellikler şunlardır:

  • Yaptığı hatalı bile iş dahi olsa sorumluluğunu üstlenmek
  • Nazik ve şefkatli olmak
  • Eleştirmemek veya şikayet etmemek
  • Gülümsemek ve nazik olmak
  • İyi bir dinleyici olmak
  • Dürüst ve samimi olarak takdir etmek
  • Alçak gönüllü olmak
  • Yaşama dair sürekli umutlu olmak

Kişilik Gelişime Önem Vermek

Genellikle çoğu kişi her yılbaşında kişisel gelişim için kendisine hedefler koyar, ancak% 96’dan fazlası bu hedefleri devam ettirmekte başarısız olur. Araştırmalar yeni yıl kararlarının %80’inin Şubat ayına kadar terk edildiğini göstermektedir. Ancak bu kararlara sadık kalmak iyidir, çünkü çok yönlü ve gelişmiş bir kişiliğe sahip olmayı sağlar.

Sağladığı faydalardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Sürekli iyileştirme ve gelişme sağlar: Kişi her zaman bir önceki günden daha iyi olmayı hedeflemeli ve birey olarak her zaman kendini geliştirmeye devam etmelidir.Şayet kişi kendinde beğenmediği bazı alışkanlıklar varsa onları değiştirmeye çalışmalıdır.
  • Yönetime yardımcı olur: Kişilik gelişimi doğru kişiliğe ve sosyal becerilere sahip olmaya yardımcı olur. Bu ikisiyle birlikte, takım katılımı daha kolay olur çünkü iş arkadaşlarıyla zahmetsizce etkileşime girilebilir.
  • Hayata karşı denge oluşturur: Kişilik gelişimi, daha düzenli, dakik ve sözünü tutan bir kişi olmak gibi konularda yardımcı olur. Bu tür beceriler edinildiğinde aile ve sevdiklerine,hobilere, egzersiz yapmaya daha fazla zaman ayrılabilir ve kişi her alanda iyi ve gelişmiş bir kişiliğe sahip olur.
  • Alanında mükemmellik sağlar: Kişi kendini sürekli geliştirirse eninde sonunda kapasitesinin en üst seviyesine gelir. Alanındaki her konuda kendini ilerletir. Bu yüzden birçok CEO kendilerine ve personel gelişimine çok heveslidir. Sürekli değişen dünyaya ayak uydurabilmek için yeni şeyler öğrenmeye devam edilmelidir. Kişilik gelişimi herhangi bir girişimde başarı şansını arttırır, çünkü doğru zihniyet hedefe yönelik ve sevilebilirdir.

Kişilik Gelişim İçin İpuçları

Kişilik gelişiminin önemini anladıktan sonra çıkılan kişisel gelişim yolculuğunun istikrarlı olarak yürütülmesi gerekir. İstikrarlı olarak sürdürülebilmesinde bazı stratejiler yardımcı olabilir.

İşte birkaç strateji:

  • Kişisel gelişimle ilgili düzenli incelemeler yapmak: Kişi kişisel gelişiminde durumunu görmek için günlük, haftalık veya aylık şekilde düzenli olarak kendini kontrol etmelidir. Mesela değiştirmek istediği bir alışkanlığı varsa bir arkadaşına ya da yakına ondan bahsedip bir süre sonra o alışkanlığını devam ettirip ettirmediğini kontrol ettirebilir.
  • Sorumlu olmak: Kişi kendinde yapacağı iyileştirmeler konusunda gerçekten istekli olabilir, ancak gelişmeyi görmek için dürtü eksikliği yaşayabilir.  Bunları gerçekleştirmemesi durumunda kendine ya da ikinci kişilere açıklama yapacağını bilmek hedeflenen gelişimde ısrarlı olunmasına yardımcı olur. Ve istikrarlı olmak bilindiği gibi başarının yegane anahtarıdır.
  • Yol arkadaşı bulmak: Aynı hedef alanları seçmiş kişilerle arkadaşlık etmek güçlü bir motivasyon kaynağı olmaktadır. Başarı öyküleri paylaşmak için düzenli olarak buluşabilecek birilerini bulmak ve karşılıklı destek sağlamak hedefe ulaşmada kolaylık sağlar. Kişisel Motivasyon Teknikleri
  • Prova yapmak: Tıpkı bir maratonda hazırlanmak gerektiği gibi, kalıcı olması için yeni alışkanlar kazanırken de, hazırlanmak gerekir. Yapılan gelişimde değişikliğin kalıcı olması için önceden deney ve provalar yapmak gereklidir.
  • Bir kişilik gelişimi koçundan yardım almak: Eğer iyi bir yaşam koçundan yardım alınırsa ve bu kişi kişinin kimyası ile uyum sağlarsa kişisel gelişimde başarılı gelişmeler elde edilir.

Kişisel Gelişim Çalışmaları Yapmak

Sürekli olarak kişisel gelişim çalışmaları yapmak, kariyer gelişimi, mesleki ve genel yaşam başarısı için esastır. Herkes uygulayacağı basit yöntemler sayesinde kazanabileceği bir kişilik geliştirebilir ve geleceğini değiştirebilir.Kişilik gelişiminde amaçların açıklığı, öz disiplin, coşku, başarısızlıktan ders almanın anahtarıdır.


yeni iş fırsatları

kobi vadisi

Yorumunuz