Yatırımcı Arıyorum

Kosgeb 2018 Fuar Gündemi

Ülkemizin 2018 Mart ayında düzenlenecek Mali Sanayi Fuarına onur konuğu olarak davet edildiği katılım organizasyonunun Uludağ İhracatçılar Birliği tarafından gerçekleştirileceği Ekonomi Bakanlığı tarafından açıklandı.

Fuara katılmak isteyen ihracatçı ve yatırımcılar için 3 Kasım 2017’de başlayan başvuru süresi 10 Mart 2018 Cumartesi günü son bulacak.

Mali, Afrika’nın en büyük yedinci ülkesi Batı Afrika bölümünde bulunuyor denize kıyısı yok. Sekiz ayrı bölgeden oluşan Mali’nin Kuzey’de ki ucu sahra çölüne uzanırken Güney’de kalan bölümünde nüfusun çoğunluğuna hayat veren Nijer ve Senegal nehirleri bulunuyor.

Mali zengin doğal kaynaklara sahip Batı Afrika’nın ekonomik potansiyeli elinde bulunduran ülkelerinden biri. 1991’den beri bağımsız çok partili bir devlet olarak varlığını sürdürüyor.

Uludağ İhracatçılar Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamaya göre, Mali 37.000.000 Hektarlık kullanılmayan tarım arazisi ile en yüksek sulama potansiyeline sahip. Gıda işleme pamuk gibi ham maddelerin işlenmesi için fırsatlar sunmakta yine et ihracatı, endüstriyel tabakhanesi, süt üretimi gibi yatırım fırsatları ile Batı Afrika’nın en büyük ekonomisi olduğu belirtilmekte.

Demir, çimento, kiremit, boya, inşaat malzemeleri üretimi için yüksek olanakların bulunduğu ifade edilirken açıklamada Mali’nin Batı Afrika’nın üçüncü büyük altın üreticisi olduğu, petrol, boksit, fosfat, kireç taşı gibi doğal zenginliklere sahip olduğu bilgisine de yer veriliyor.

Uludağ Yatırımcılar ve İhracatçılar Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, fuara katılım ülkemiz açısından sadece ticari bir etkinlik olarak değerlendirilmemekte Türkiye ve Türkiye imajının etkin tanıtımını da hedeflemektedir.

Yapılan açıklamaya göre, Mali Uluslararası Sanayi Fuarı’na milli katılım kapsamında katılacak olan firmalarımızın T.C. Ekonomi bakanlığı tarafından 2017/4 sayılı karar kapsamında sağlanan teşviklerden yararlandırılacakları bilgisine de yer verilmektedir.

Mali Uluslararası Sanayi Fuarı’na katılmak isteyen yatırımcı ve ihracatçılar KOSGEB sitesinden internet adreslerine ulaşabilirler.

Mali ile ülkemizin ilişkileri hakkında bilgi aktarmakta gitmeyi düşünen yatırımcılar ve ihracatçılar açısından fayda var. Mali-Türkiye ilişkileri ileri düzeyde gerçekleşiyor. Mali Cumhur Başkanı, Mali Başbakanı ve Meclis Başkanı’nın ülkemize gerçekleştirdiği ziyaretler iki ülke ilişkilerini daha da geliştirmiş iki ülke arasında pek çok anlaşma imzalanmış daha pek çok anlaşmanın imzalanması da hedeflenmektedir.

Mali Büyük Elçiliği Ankara’da bulunuyor.

Mali Batı Afrika’nın merkezi konumunda Senegal, Gine, Cezayir gibi ülkelerin merkezinde bulunuyor. Mali’ye ihraç edilecek bir ürün aynı zamanda komşularına’ da ihraç edilebilme kolaylığını sağlıyor konumu itibarı ile.

Dış ilişkiler Ekonomik Kurulunun yayımlarından edinilen bilgiye göre, ülkede öncelikle ihtiyaç duyulan sektörler gıda, tarım ve enerji Senegal ve Nijer nehirleri ülkenin pek çok şehrinden geçmesi nedeni ile üzerinde çok sayıda hidroelektrik santrali kurulabilecek potansiyelde.

Mali cumhuriyeti ile Türkiye arasında 18 Mart 1999 tarihinde Bamako’da Ticari, Ekonomik ve Teknik İş birliği Anlaşması imzalanmıştır. Bu anlaşma çerçevesinde iki tarafta ticari ilişkilerini geliştirmeyi birbirine taahhüt etmişlerdir.

Dünya Bankası Mali’de eğitimden sağlığa kentsel gelişimden elektrik üretimine, su kaynaklarının geliştirilmesine kadar olmak üzere birçok alanda Mali’de ki projeleri finanse etmekte. Ülkenin ekonomik alt yapısını tarım ve balıkçılık oluşturuyor.

Türkiye’nin Mali’den ithal ettiği ürünler yağlı tohum ve meyveler, hayvanların tabaklanmış post ve derileri, baskı makineleri ve aksamları, sıvı ve gazların akış seviye ve basınçlarını ölçmeye yarayacak ekipmanlar, hava veya vakum pompaları, gaz kompresörleri, aspiratörler, fanlar, eğe törpüsü, pens, kerpeten, tenekeci makası vb.

Türkiye’nin Mali’ye ihraç ettiği ürünler ise sıcak haddelenmiş profiller, kamyon, otobüs, radyal dış lastik, motorsuz bisiklet, aksamı ve hasta arabaları, ahşap mobilya, soğuk şekillendirilmiş köşeli çubuklar, makarna, pişirilmemiş sade olanlar, alüminyum alaşımlarından profiller, motosiklet diğer aksam ve parçaları

Mali Cumhuriyeti’nin başkenti Bamako resmi dili Fransızca ve yerel dil. Mali Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler üyesi aynı zamanda IMF, Dünya Bankası, İslami İş birliği Teşkilatı ve Afrika Birliği Örgütü Üyesi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi bu yılı ihracatta atılım yılı olarak belirlemiş hedefi 155 Milyar Dolar olarak hedeflemişti. Geçen yıl en fazla ihracatın otomotiv sektöründe gerçekleştiği onu hazır giyim ve konfeksiyonun takip ettiği üçüncü sırada ise kimyasal ürünlerin bulunduğu edinilen bilgiler arasında.

Mali cumhuriyeti Türkiye yatırımcısı için uygun sektörel alanlar ve fırsatlarla dolu eğitimden sağlığa enerjiden inşaata kadar her ihracatçı ve yatırımcı için tercih edilebilecek bir ülke.


bayilik veren firmalar

kobi vadisi

Yorumunuz