Yatırımcı Arıyorum

Lider Olmak İçin 20 Tavsiye

İyi Bir Lider Olmak İsteyenlere Öneriler

Her bir işveren birbirinden ne kadar farklı olursa olsun, bir patron ve süpervizör değil aynı zamanda personellerine karşı bir lider olması beklenir. Bir takım veya organizasyondan sorumlu bulunduğunuzda 3 rol oynarsınız.

Bu roller: patron, danışman ve liderliktir. Bunlardan sadece biri olma şansınız yoktur ve üçünü de olmanız gerekir.

İşte bu etapta bu üç görevi de yerine getirmek için bazı prensiplere ihtiyaç duyulur. Olabileceğiniz en iyi patron, gözetmen ve lider olmak için bazı prensiplere ihtiyacınız vardır.

Lider Olmak İsteyenlere 20 Farklı Tavsiye

  1. İletişim kurun: Daima personelinizle iletişim kurun. Personelle kurulan sıkı bir bağ başarıya atılmış en sağlam adımdır. Bu aynı zamanda personelinizle şeffaf olmanızı sağlar.
  2. Hiçbir şey varsaymayın: Sadece bir kez bir hata ya da yanlış yapıldığı için, her zaman tekrar yapacaklarını farz etmeyin. Bu aynı zamanda sırf, her zaman birisinin iyi yaptığı, onların her zaman iyi olacağını göstermez.
  3. Sorunları ile ilgilenin: Çalışanlar, işlerinin dışında işlerini büyük ölçüde etkileyebilecek problemler yaşayabilir. Bu sorunun ne olduğunu öğrenmek ve onları daha iyi olmaları için desteklemek, iletişim kurmayı ve personelinizle birebir konuşmayı gerektirir.
  4. Hatalarını affedin: Bir çalışanın hata yaptığı için, bir değerlendirmeyi not etmemelisiniz ya da derhal bunun için bir kayıt açmamalısınız. Hatalar olur elbet. 9 Liderlik Türü ve Güçleri
  5. Birden fazla hatayı görmezden gelme: Bir çalışan bir işle ilgili problem yaşamaya devam ederse, bu hataları takip ettiğinizden emin olun. Sorunu çözmek için çalışanla birlikte çalışın.
  6. Tavrınıza dikkat edin: Ofiste kötü bir ruh hali içinde yürürseniz, herkes aynı kötü havayı yakalar. Personeliniz nasıl davranacağınızı ve neyin uygun olduğunu görmek için sizi arayacaktır. Gerekirse, ekibinizin yararı için gerçekte nasıl hissettiğinizi gizleyin.
  7. Çalışanlarınızı cesaretlendirin: Personeliniz bir işi başarmışsa devamı için onları teşvik edin. Çalışanlarınızı daima işinizi devralacak şekilde eğitin.
  8. Personelinizi ziyaret edin: Personelinizin çalıştığı çeşitli ofislere veya iş istasyonlarına doğru yürüyün. Neler olup bittiğini sorun, onlarla küçük konuşmalar yapın.
  9. Geri bildirim isteyin: Personelinizin ofiste verilen kararlar hakkında geri bildirimde bulunmasına izin verin. Bu daha büyük başarılar elde etmenin daha iyi bir yolu olabilir.
  10. Hastalık izninde anlayışlı olun: Çalışanlarınızın hastalandıklarında kendilerini suçlu ve işe gelmek zorunda olduklarını hissetmelerini sağlayacak şekilde davranmayın, bunun yerine anlayışlı olmaya çalışın. (aşırı hastalık izni istismarı örneği görürseniz, onu araştırabilirsiniz.)
  11. Tutarlı olun: Aldığınız kararları kesinlikle kişiselleştirmeyin. Herkes için eşit davranın ve tutarlı olun.
  12. Çok seçici olmayın: Küçük şeylerde seçici olmak çalışanlarınıza bunaltır ve onları işten ayrılmak için bir bahane vermek dışında hiçbir anlamı yoktur.
  13. Geribildirim sağlayın: Çalışanlara nasıl yaptıklarını anlatmak için yıllık değerlendirme yapılmasını beklemeyin. Tüm yıl boyunca onlara geri bildirimde bulunun.
  14. Merhamet gösterin: Birisi sosyal yaşantısında zor anlar yaşıyorsa, onlara zaman ayırma fırsatı verin. Onlara önem verdiğinizi gösterirseniz, gelecekteki problemler için size gelmek için cesaretleneceklerdir.
  15. Kişiliklerini öğrenin: Herkes farklıdır. Ekibinize davranışlarınızda kişisel yaklaşımlarda bulunun. Birinin herhangi bir duruma nasıl tepki verdiğini öğrenin ve buna göre ayarlama yapın.
  16. Değişimi teşvik edin. Değişim her yerde, özellikle de işyerinde gerçekleşir. Buna katılmıyor olsanız bile, gerçekleştiğinde değişimin önüne geçmeyin.
  17. Sorumluluğu paylaşın: Çoğu zaman personel eksikliği, yetersiz personel olması vb. Nedenlerden dolayı bir süpervizöre iş sorumluluğu verilir. Tüm önemli görevleri kendinize bağlamayın.
  18. Kusurlarınızı gösterin: Eğer bir hata yaparsanız veya daha önce bir hata yaptıysanız ve bu mevcut bir durumla ilgiliyse, o zaman onu gündeme getirin.
  19. Çalışanları dinleyin: Çalışanlarınıza daima fikirlerini açıklama fırsatı verin. Belki iyi bir fikirleri vardır ve işinizde çok faydalı olur.
  20. Rahat davranın: Bazı durumlarda rahat ve samimi davranmak ekiple pekişmenin en iyi yoludur. Rahat davranarak seviyeli bir şakalaşma ortamlarına yer yer girmelisiniz.

Lider Olmak

Bir lider ve çalışan; sadece bir gözetmen ve gözetlenen asla değildir. Her şeyden önce her iki tarafta insandır.

Her iki tarafta buna dikkat ederek davranması, her iki taraf içinde her zaman verilen değerin geri dönüşlerinin başarılı olmasını sağlar. Lider Olmak yada Olmamak


yeni iş fırsatları

kobi vadisi

Yorumunuz