Yatırımcı Arıyorum

Markalar İçin Kurumsal Tanıtım Filmi Yaptırmak

Kurumsal tanıtım filmi; belirli bir kurumsal girişimi, hizmet ya da ürünü vurgulamak için kullanılır. Kurumsal tanıtım filmini geleneksel video reklâmcılığından ayırt edilebilmesinin bir yolu, hedef kitledir. Kurumsal tanıtım filmi, genellikle genel halktan ziyade, belirli bir hedef kitleye yöneliktir. Bir kurumsal filmin en önemli amacı, insanlara ve piyasaya markayı tanıtarak, uzun süreli piyasada tutunabilme çabasıdır.

Kurumsal Tanıtım Filmi Nedir, Nerelerde Yayınlanır?

Kurumsal tanıtım filmi, bir kurumsal girişimi, ürünü ya da hizmeti tanıtmak için, belli bir hedef kitleye ulaşılması için çekilen tanıtım filmleridir. Kurumsal videolar, kurumsal iletişimin hızla gelişen bir alanıdır.

Yeni video teknolojisi ve online platformlar, kurumların hem iç hem de dış izleyicilerle iletişim kurmaları için yenilikçi yollar sağlar. Geçtiğimiz yıl, Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya sitelerinde video izlenmesinde büyük bir artış görülmüştür.

Bir şirketin kurumsal tanıtım filmleri aşağıdakilerde dâhil, pek çok yerde kullanılır:

Sosyal medya siteleri

Web sitesi açılış sayfaları

Pazarlama e-postaları

YouTube kanalı

Potansiyel yatırımcılardan, paydaşlara kadar herkese yapılan sunumlar.

360 derece video ve sanal gerçeklik gibi yeni teknolojiler, daha geniş bir etkileşim yaratmaktadır. Bu değişiklikler şirketlerin mesajlarını, hedef kitlelerine daha iyi iletmeleri için yeni fırsatlar yaratır.

Özetle bir tanıtım filmi, bir şirketin markası ile ilgili bir şeyi tanıtmak, sergilemek, vurgulamak veya reklâmını yapmak, şirketin organizasyon yapısını tanıtmak için kullandığı bir film parçasıdır. Tüm bunlar yapılırken, kurumsal dil kullanılmalıdır. Markanın tüm genel özellikleri vurgulanmalıdır.

Kurumsal Firma Tanıtım Filmi Oluşum Süreci

Tanıtım filmi yapma düşüncesi işletmeler için göz korkutucu olabilir. Ancak, bugün ikna edici bir film yapmak için sinema dehası olmanıza gerek yok. Oldukça kolay adımlarla, etkili bir kurumsal tanıtım filmi yapılabilir.

Tanıtım amaçlı kurumsal film şunları içerir:

  • Şirket kültürü hakkında fikir veren videolar
  • Bir markanın hikâyesini anlatmaya yardımcı videolar
  • Gelecekteki bir etkinliği tanıtan videolar
  • Yeni bir ürün yelpazesini veya hizmeti gösteren videolar
  • Bir kilometre taşını veya başarıyı kutlayan videolar
  • Geçmiş bir olayın başarısını inceleyen veya yansıtan videolar

Kurumsal Tanıtım Filmi Nasıl Hazırlanır?

Kurumsal tanıtım filmi hazırlamak kişilere sıkıcı gelebilir, ancak bunu eğlenceli hale getirmek mümkündür. Kurumsal tanıtım filminizi bazı teknikler ve taktikler uygulayarak, sinema tadında bir tanıtım filmi hazırlayabilirsiniz.

Bir kurumsal tanıtım filmini hazırlamanın iki yolu vardır. Birincisi, kendi imkânlarınızla hazırladığınız tanıtım filmi. İkincisi ise profesyonel bir şirkete hazırlattığınız tanıtım filmleri.

Markanız için kurumsal tanıtım filmini kendiniz hazırlayacaksanız;

  • Bir bas-çek kamerası ya da kaliteli bir cep telefonu kamerası ihtiyacınız olan en önemli şeydir. Çekimlerin titrememesini sağlamak için bir tripod da bulundurmanız gerekir.
  • İçeriği planlamadan önce videoyu neden çektiğinizi ve hedeflemeye çalıştığınız kitleyi tam olarak belirlemeniz gerekir.
  • Videoyu çekim yapacağınız yer de önemlidir. Kendi yerinizde çekecekseniz pek sorunla karşılaşmazsınız ancak başka bir yerde çekecekseniz, gerekli izni almanız gerekir.

Son aşamanız ise, çekimi yapmak ve düzenlemek olmalıdır. Şirketinizin teknik çalışanı varsa düzenleme konusunda yardımcı olabilir ya da işletme dışından birini bulabilirsiniz. Düzenlemenin profesyonel olmasına özen gösterin. Firmaların Marka Olabilmelerini Sağlayacak Püf Noktaları

İşte kurumsal videonuzu harika yapabilecek yollar:

Kendinize Sorular Sorun ve Senaryo Oluşturun

Bir kurumsal tanıtım tıpkı bir sinema filmi gibi, senaryo ile hazırlanır. Tanıtım videonuz için bir senaryonuz olmalıdır. Bir kare çekmeden önce oturun ve senaryonuza birkaç geçiş yapın.

Kendinize şunları sorun:

  • Bizi kimler ve nereden izliyor?
  • İhtiyaçları neler ve nasıl yanıt verebilirim?
  • En çok neyle ilgileniyorlar ve bu ilgi alanlarını merkeze koyabilir miyim?

Senaryolar sadece filmler ve diziler için değildir. Tanıtım amaçlı bir film hazırlayacaksanız, bir senaryo metni hazırlamalı, metne sadık kalmalı ve uygulamalısınız. Tanıtım senaryoları, öncelikle işletmenizi tanımayanlar için kısa bir tanıtım yaparak başlamalı, daha sonra satacağınız ürün veya hizmeti tanıtmalıdır.

Etkili bir senaryo, videonuza belirli bir akış ve kitlenizin tam olarak ilgilenmesi gereken odağı oluşturur. Hedef kitleniz, sizi izlerken, aklındaki tüm sorular cevabını bulur ve netlik kazanır. Bir hikâye yapısına sahip olmak daha iyi, daha ilgi çekici bir video yayınlamanıza olanak tanır.

Çekim Yerini Belirleyin ve Hareketli Çekim Kullanın

Çekim yeri, bir kurumsal filmde önemli bir konumdur. Çekim yerinin seçimi özenli olmalıdır. Kurumsal tanıtım filmi, işletmenin genelini kapsayacaksa, genel bir çekim yapılıp düzenlenebilir. Ancak, bir ürün ya da hizmeti tanıtıyorsa, ürünün üretim aşamasının olduğu kısımlar çekilip, bir anlatıcı eşliğinde tanıtılması gerekir.

Videonun çekim yeri, özellikle kişinin ürünü ya da hizmeti tanıttığı yer, iç ve dış gürültüden izole edilmiş olmalıdır. Aksi takdirde videoda dış sesler çıkacak ve video kalitesi düşecektir.

Ayrıca, daha net ve bilgilendirici bir video yapmak için hareketli çekimleri kullanabileceğinizi de unutmayın. Bir süreci planlıyorsanız, videonuza bir giriş olarak, bir ürünün üretiminden nakliyeye kadar tek bir hareketli çekimde veya bir dizi hareketli çekimde gösterebilirsiniz. 180 derece kuralını uygulamanız yerinde olacaktır.

Oyuncu Seçimi

Tanıtım filminizde oynayacak kişilerin seçimi hassas bir süreçtir. Özellikle CEO’nuzu veya şirket üyelerinizi filme almak istiyorsanız, bunun kolay bir kısım olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak herkes kamera önünde doğal davranamaz. Bunun için kendini kamera karşısından huzursuz hissetmeyen kişilerin tanıtım videonuzda bulunmasına önem verin.

Bunun için, tanıtım filminizde oynayacak kişilerle küçük provalar yapmanız yararınıza olacaktır. Böylece ilk heyecanları kaybolacağı gibi, nasıl davranması gerektiğini de belirleyebilirler.

Unutmayın:

Çektiğiniz şeyle sınırlı değilsiniz. Videonuzu bir araya getirirken, grafikleri ve başlıkları kullanmaktan çekinmeyin. Videonun bu kadar güçlü bir öğretme aracı olmasının nedenlerinden biri görselleri, işitseli ve metni birleştirmesidir. Ekrandaki küçük bir metin, videonuza daha fazla netlik sağlayabilir ve hedef kitlenize neye dikkat etmeleri gerektiğini açıklamaya yardımcı olabilir.

Bununla birlikte, aşırıya kaçmayın ve çekime başlamadan önce planlayın. Çok fazla metin veya kötü düzenlenmiş metin, dağınıklık hissi uyandırabilir ve izleyicilerinizin dikkatini dağıtabilir.

Kurumsal Tanıtım Filmini Kendiniz Yaptığınızda Olabilecek Muhtemel Hatalar

Kendi kurumsal videonuzu yapmaya başladığınızda, muhtemelen yapabileceğiniz bir dizi yaygın hata vardır.

Bunlar;

  • Doğru markalama yapmamak
  • Kameranızla yanlış yönde çekim yapmak
  • Yeterince B-roll çekmemesi
  • Paylaşmayı düşündüğünüz yer için yanlış uzunlukta video üretmek
  • Harekete geçirici mesajı atlamak
  • Açılış, geniş açılı ya da sahne belirleyici bir çekimi filme almayı unutmak

Kurumsal Tanıtım Filmini Profesyonellere Hazırlatmak

Maliyetleri azaltmak için kurumsal tanıtım filmini kendim yaparım deseniz de, aslında bu tür film hazırlamak, deneyim ve yaratıcılık işidir. Bu aşamada size tavsiyemiz, kendiniz çekimle uğraştığınızda ve istenilen sonuç alınamadığında, hem zaman hem para kaybedeceğinizden, bu işi profesyonellere bırakmak olmalıdır.

Bugün, tanıtım videosu paketleri bütçe dostudur ve oyuncu seçimi, konum keşifleri, hikâye oluşumu ve uzman post prodüksiyona kadar her şeyi içerebilir. Ekiple anlaştığınız takdirde, ekip gerekli inceleme, araştırma ve görüşmeleri yaparak, sizin için en mükemmel tanıtım filmini hazırlayacaktır. Böylece siz kendi işlerinize odaklanırken, profesyonel ekibin yaratacağı harikaları görebilirsiniz. Adım Adım Başarılı Bir Marka Oluşturma

Markalar için Kurumsal Tanıtım Filmlerinin Faydaları Nelerdir?

Bir tanıtım filmi hazırlamak, kurumsal bir şirket için şu faydaları sağlar.

Müşterilere online olarak ulaşmaya çalışıyorsanız, video içeriği sunmanız yararlı olacaktır. Bir e-postaya video içeriği sunduğunuzda e-postanızın tıklanma oranı artar.

İnternet kullanıcılarının büyük bölümünün, videoyu izledikten sonra online olarak bir ürünü satın alma olasılığı daha yüksek olacaktır.

  • Tanıtım filmleri, açılış sayfalarına yerleştirildiğinde, dönüşüm oranı artacaktır.
  • Markanız, daha geniş kitleye kendini duyurabildiğinden, hem yerel, hem ulusal hem de uluslar arası platformlarda kendisini duyurabilecek ve daha çok tanınacaktır.
  • Kurumsal tanıtım filmleri, markaya değer katmaktadır.
  • Lansmanlarda ve fuarlarda kurumsal tanıtım filmi kullanıldığında iş dünyasından pek çok kişinin de dikkatini çekebilir, pazarda daha tanınır hale gelebilirsiniz.

bayilik veren firmalar

kobi vadisi

Yorumunuz