Yatırımcı Arıyorum

Müşterilerin Güvenini Sağlayıp Satışları Arttırmak

Güven Oluşturarak Satışları Arttırmak

Bir satış işinde faaliyetlerinizi sürdürüyorsanız, müşterilerinizde güven oluşturmanın bilincinde de olmanız gerekir. Satışını yaptığınız ürün, işletmeniz var olduğu sürece değişebilir ancak hedef kitlenizin önemli sorunlarını çözseniz dahi, eğer güvenlerini kazanamamış iseniz, satışlarınızı istediğiniz düzeyde gerçekleştiremezsiniz.

Bir işletme sahibi her ne kadar üretici ya da satıcı olsa da, aynı zamanda bir tüketici vasfını da taşımaktadır. Kendi alımlarınızı düşünerek, siz nasıl güvenmediğiniz kişilerden herhangi bir alışveriş yapmıyorsanız, aynı şekilde size güvenmeyen müşterilerinizin sizden alışveriş yapmasını bekleyemezsiniz.

Müşterinin Güveni Nasıl Kazanılır?

Satışlarınızı artırmak için müşterilerinizin güvenini kazanmanın belli başlı yolları var elbette. Bu yollar nelerdir?

Bir E-Posta Oluşturun

E- posta, iletişimin en ayrıntılı biçimi halinde iş dünyasında yerini çoktan aldı. İşletmenize ait bir e-posta oluşturarak, müşterilerinizin size daha kolay ulaşmasını, taleplerini bildirmelerini, şikayetlerini arz etmelerini sağlarsınız. Ayrıca gelen e-postalara ne kadar çabuk yanıt verirseniz, o kadar çok güven sağlamış olursunuz. Bu yüzden en az 2 adet e-posta adresi edinin.

Hayat Hikayenizi Paylaşın

Müşterilerin sizi tanımasının en etkili yolu, onlarla kendi hayat hikayenizi, işletmenizi nasıl kurduğunuzu, bugünlere gelmek için nasıl mücadele ettiğinizi, samimi bir dille anlatın. İnsanlar başarı hikayelerini okumayı ve dinlemeyi sever. Kısacası otantik olmakta fayda var.

İş hayatında karşılaştığın engelleri ve yaptığın hataları da paylaştığında, sizin de mükemmel olmadığınızı gösterir ve müşterilerinin sizinle iyi ilişki kurmalarına neden olur. Aksi takdirde kendini çok mükemmel göstermeniz, insanların güvenini zedeleyecektir ki hiç kimse, her zaman mükemmel görünen ve şeffaf olmayan kişilere asla güvenmez.

Satışını Yaptığın Hizmetlere Dair Sonuçları Göster

Hangi ürünü satarsanız satın, hangi alanda faaliyet gösterirseniz gösterin, insanlar müspet bir sonuç beklerler. Bu sonuçları insanlarla paylaştığında işletmenin faaliyetleri daha iyi anlaşılacak ve insanların güvenini kazanmanız büyük olasılık dahilinde olacaktır.

Web sitenizde röportajlar yayınlayın, videolar çekin, başkalarının, ürününüzle ilgili deneyimlerini de paylaşın. Böylece hem kendi müşteri portföyünüzün hem de sitenizi inceleyenlerin güvenini kazanabilirsiniz. İyi Tedarikçi Nasıl Olunur?

Müşterilerinin Fikirlerini Al

Müşterinin güvenini ve sempatisini kazanmanın en güzel yollarından biri de, onların ürün ya da hizmet hakkındaki fikirlerini almaktır. İşinizin harika olduğunu başkalarından duymak sizi daha da cesaretlendirecektir. Bu nedenle, insanların ürünü geliştirme ve satış yapma adına daha orijinal fikirleri varsa, bunları öğrenmeniz yararınıza olacaktır.

Belli zamanlarda ürün geliştirme ya da müşteri memnuniyeti anketleri düzenleyin. Anketler hem müşterilere hem de geniş kitlelere ulaşmanın en iyi yoludur. Müşterilerinize mailler gönderin. Ürün ve hizmetlerinizden memnun olup olmadıklarını ve başka neler tercih edeceklerini sorup öğrenin. Bu sizin işinizi geliştirmenize de faydalı olacaktır.

Yazım ve Dilbilgisine Dikkat Edin

Blog sayfalarınızda, işletmenizin ana web sayfasında, müşterilerinize gönderdiğiniz e-postalarda ya da SMS mesajlarında yazım ve dilbilgisine özellikle dikkat etmeniz gerekir. Yazdığınız tüm yazılı belgelerde de gramer ve imla hatalarından kaçınmanız gerekir.

Sürekli gramer ya da imla hataları ile gönderilen e-postalar, web sitenizde paylaştığınız blog ya da tanıtım yazılarında imla ve gramer hataları olduğunda, bu durum kişilerin, sizin güvenilirliğinizi sorgulamalarına ve size olan güvenlerinin yok olmasına sebep olabilir.

Unutmamanız gerekir ki, gönderdiğiniz e-postalar, tanıtımlarınız, blog yazılarınız son derece akıcı ve anlaşılır olmalıdır. Eğer yazım konusunda herhangi bir yeteneğiniz yoksa, bu konuda uzman kişilerden yardım almanız, e-posta yanıtları için de gramer ve dil bilgisine hakim bir personelinizi görevlendirmeniz gerekmektedir.

Müşteri Hedef Kitlenizle Güven Oluşturun

Hedef kitlenize güven oluşturmanız biraz zaman alabilir ancak bu sağlanan güven size daha iyi satışlar olarak geri dönecektir. Kendinizi bir süreliğine müşterinizin ya da hedef kitlenizin yerine koyun.

Yani empati kurun ve şu soruları kendinize sorun:

  • Siz bir müşteri olsanız nasıl bir hizmet beklersiniz?
  • Almanız gereken ürün nasıl olmalı?
  • Size hitap ediyor mu?
  • Önemli ihtiyaçlarınız karşılanıyor mu?
  • Sorunuzu çözmek istediğiniz işletmeye ne derece güveniyorsunuz?
  • Şikâyetiniz olduğunda hemen geri dönüş sağlanıp hatalar gideriliyor mu?
  • Müşteri hizmetleri ilgili ve yeterli mi?

Tüm bu soruların yanıtlarını kendi kendinize verdiğinizde, müşterinizin sizin işletmenize karşı güven duygusunun derecesini de ölçebilirsiniz.


yeni iş fırsatları

kobi vadisi
Abone Ol
Bildirim Alın
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments