Yatırımcı Arıyorum

Teknoloji Alanındaki Farklı Girişimcilik Modelleri

Girişimcilik ve inovasyon. İş dünyasındaki en önemli ve en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Her gün yeni girişimcilik fikirleri ve inovasyon modelleri ortaya çıkıyor. Yenilikçi fikirler doğru uygulandığında her zaman kazandırıyor.

Ezber Bozan Girişimler

İş dünyasında faaliyet gösteren işletme ve firmalar özellikle teknoloji alanında girişimlerini en üst düzey kapasiteye çıkartmak peşinde. Fikir olarak ortaya sürülen pek çok ürün ise zamanla farklı modellerde geliştirilerek, tüketicinin beğenisine ve hizmetine sunuluyor.

Belli bir kesime ya da kitleye hitap eden ürünlerin alıcısı çok oluyor ve her yeniliğinde daha çok rağbet görüyor.

Yenilikçi Teknolojik Ürünler

İşte ezber bozan yenilikçi teknolojik ürünlerden bir kaçı;

YOUNG GURU ACADEMY ve EZBER BOZAN GİRİŞİMLERİ

Young Guru Academy (YGA) 2000 yılında Türkiye’de kurulan ve hiçbir kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur Her yıl 200 üniversiteden 50.000 genç girişimci adayının başvurduğu ve 5 aşamalı mülakatı geçen 50 öğrenci, aralarında Prof. Dr. Aziz Sancar, Prof. Doğan Cüceloğlu gibi alanında önemli isimlerden 1.000 saat eğitim almaktadır.

Üstün başarı gösteren öğrenciler, Silikon vadisi, Londra, New York ve Boston gibi şehirlerindeki liderlik kampına katılır ve Harvard, MIT, Stanford gibi seçkin üniversitelerde global stratejik işbirlikleri geliştirirler.

5000 saatin üzerinde gönüllü çalışan girişimciler, görme engelliler ve yenilenebilir enerji konusundaki fikir ve projeleri ile dünya çapında ses getiren çalışmalar yapmaktadırlar.

WeWalk Akıllı Baston

Wewalk akıllı baston, görme engelliler için geliştirilmiş, yenilikçi bir ürün. Vestel destekli proje, teknolojik açıdan pek çok yenilik getirmiş. Donanımın içindeki sabit pil, bastonun uzun süre kullanılması için yeniden şarj edilebilir özellikte. USB girişi ile şarj ediliyor. Telefona bağlı olmadığı zamanlarda da üstündeki mikro işlemci ile çalışabilen bir de yazılım mevcut. Wewalk entegrasyonları bluetooth ile gerçekleşiyor. Bluetooth ile telefona bağlandıktan sonra dokunmatik alan, titreşim motorları, pusula, ultrasonik sensör ve ledlerin uzaktan kontrol imkânı bulunmakta. Ve erişim imkânı sağlıyor.

Wewalk baston, görme engelli kişiyi, bel ve baş hizasına gelen bir engelle karşılaşma durumunda hemen uyarı gönderiyor. Navigasyon görevi gören baston, yol bulmada kolaylık sağlıyor. Görme engellilerin dışarıya çıktıkları zaman karşılaşacakları sorunları, bu akıllı baston büyük oranda azaltıyor.

Twin Bilim Seti

Bir insana bilimi sevdirmenin en güzel yolu, çocukluğunda ona bilimin güzelliklerini öğretmek ve kendisinin bir şeyler yapmasını desteklemektir. Bilimi sevdirmek amaçlı, özel tasarlanan Twin Bilim seti, YGA’nin çocuklar için geliştirdiği bir set. Aslında hem çocuklar hem de büyükler için tasarlanmış eğlenceli bir bilim seti. Teknolojik cihazların çalışma mantığı, mıknatıs yardımı ile kolayca birleştirilebilen elektronik bloklar ile anlatılıyor. Çamaşır makinesi, araba gibi zor görünen teknolojiyi uygulamalı olarak çocuklara anlatmayı öngörüyor.

Piri Uygulaması

YGA çatısı altında Çağlar İşçioğlu liderliğinde hayata geçirilen Piri, bir akıllı telefon uygulaması. Türkiye ve dünyadaki pek çok şehri, dünyanın en iyi rehberlerinden dinleyerek tanıyorsunuz. Özellikle görme engelliler için geliştirilmiş ancak görme engeli olmayan kişilerin de kullandığı bir yürüyüş uygulaması.

Şu ana kadar 100 bin üzeri kişi tarafından indirilen uygulama, gezilen yerlerin, yaşanmış hikâyelerini uzman rehberlerin anlatımı ile farklılaştırıyor.

TEMİZ YARATICI TEKNOLOJİLER VE YÜZER GÜNEŞ SANTRALİ

Sürdürülebilir bir gelecek için akıllı ve yenilenebilir teknolojiler geliştiren Temiz Yaratıcı Teknolojiler (TYT) şirketi, yine YGA girişimcileri tarafından 2011 yılında kurulmuş. Güneş enerjisi sistemleri üzerinde çalışan TYT, yüzer güneş enerjisi sistemleri ile dikkat çekiyor. %100 geri dönüşebilen maddeden imal edilen enerji sistemi, suyun soğutma etkisi sayesinde %15 daha verimli. Özellikle tarım arazileri için oldukça kullanışlı bir sistem. Suyun üzerine kurulan bu sistem sayesinde, suyun buharlaşması önlenerek, tarım arazilerinin yanındaki su kaynaklarının verimli kullanılmasına destek veriyor. Türkiye’nin ilk güneş enerji sistemi, Mersin’in Mut ilçesinde olan, Azmak 2 Hidroelektrik santraline yapılan Hydro-Solar kurulumu.

Yüzer güneş enerjisi sistemlerinin ülkedeki baraj göllerinin üstüne kurulduğu düşünüldüğünde, engellenen buharlaşma ile milyonlarca kişinin su, yine milyonlarca evin elektrik ihtiyacı karşılanabilir. Ekonomik açıdan da çok karlı bir sistem.

Teknoloji Alanında Yatırım

Tıpkı sizin gibi teknolojiye merak salmış binlerce hatta milyonlarca kişi var. Ve bu kişiler buluşlarını, icatlarını daha büyük kitlelere ulaştırmak için çok fazla çaba sarf ediyorlar. Sizinde bu alanda benzer bir projeniz varsa, yeni yatırımcılara ulaşmak için Kobi Vadisi desteğinden faydalanabilirsiniz. Konu hakkında ayrıntılı bilgi için: yatırımcı arıyorum sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca bu alanda örnek projeleri incelemek için, teknoloji sektöründe yatırım‘a açık ilanları da ziyaret edebilirsiniz.



kobi vadisi

Yorumunuz