Yatırımcı Arıyorum

Yapılacak Güzel ve Az Sermayeli İşler

Düşük Bütçeli İş Modelleri

Günümüz iş hayatında bazı kişiler oldukça yoğun ve stresli bir iş altında geçimlerini sürdürmeye çalışıyor. Kimi bireyler oldukça iyi bir gelir elde ederken, kimi bireyler ise askeri ücret ile geçimlerini sürdürmeye çalışıyor. Ülkemiz sınırları içerisinde gelişen teknoloji ile birlikte her geçen gün yeni meslekler, yeni girişimciler ortaya çıkmaya başladı. Bu girişimcilerin bazıları hayallerini gerçekleştirebiliyor iken, bazıları ise beklemek zorunda kalabiliyor. Bu gibi durumlar göz önüne alındığında ülkemizde oldukça yoğun bir iş hayatının olduğu gözlemleniyor.

Ülkemizde çoğu aile geçimlerini sürdürebilmeleri için farklı mesleklerde çalışabiliyor. Bazı kişiler ise ev ekonomisine katkı sağlayabilmek adına ev ortamında ek gelir elde etmek için bir takım mesleklere adım atabiliyor. Genel olarak bakıldığında ülkemizde ismi duyulmuş ya da duyulmamış birçok sektör oluştu. Bu sektörler kişiler üzerinde oldukça kazançlı ve de hüzünlü bir durum olarak meydana gelebiliyor. Kişinin az bir sermaye ile yapabileceği birçok meslek grubu oluştu.

Düşük Sermayeli Örnek İş Fikirleri

  • Gayrimenkul Danışmanlığı
  • Kinoa Yetiştiriciliği
  • Dönercilik
  • Balık Büfeleri
  • Kadınlara özel spor merkezleri
  • Pilav arabaları
  • Plates ve yoga salonları adı altında,oldukça ek gelir kazanıldığı meslekler olarak nitelendirilebilir hale geldi.

Emlak ve Gayrimenkul Danışmanlığı

Günümüz yaşamında emlak sektörünün oldukça popüler ve kazançlı bir meslek grubu haline geldiği gözlemleniyor. Kişi hem masa başı adı verilen mesleklere yöneliyor hem de oturduğu yerden para kazanmak istiyor. Son yıllarda oldukça yoğunlaşan gayrimenkul danışmanlığı, kişilerin kazançlarına kazanç katmaya devam ediyor. Emlak Sektörü Kazanıyor

Bazı kişi kurumsal bir şirket adı altında franchise bir şube açarak az bir sermaye ile yüksek kar getiren meslek gruplarına yönelmeye başlandığı gözlemleniyor. Bu yönelmeler sonucu kişilerin tercihlerinin arasında en fazla emlak ve gayrimenkul danışmanlığı olduğu düşünülüyor. Bu mesleğin avantajlarından bir tanesi de fazla karlı bir iş olduğu halk arasında biliniyor. Ülkemiz sınırları içerisinde yaklaşık olarak minimum 10 000 TL ile 20 000 TL arasında sermaye ile kurulabilecek gayrimenkul danışmanlığına franchise veren birçok şirketin olduğu gözlemleniyor.

Kinoa Yetiştiriciliği

Günümüz yaşamında son dönemlerde oldukça popüler meslek haline gelmiş ve sağlıklı beslenme reçetelerinden ya da yemek tarifleri adı altında vazgeçilmez bir ürün haline gelen kinoa, tarıma yönelik olan girişimciler için oldukça karlı bir meslek grubu haline geldiği gözlemleniyor. Protein açısından oldukça yüksek bir besin değeri olduğu doktorlarca açıklanmıştır. Ek olarak bu özelliklerin dışında besinin içerisinde aminoasitleri barındırması oldukça tercih edilir bir besin olma konusunda devamlılığını sürdürüyor. Genel olarak bakıldığında kurakların ya da soğuk havaların getirmiş olduğu sorunlara uyum sağlayarak kişi bünyesi içerisinde oldukça olumlu yanıtlar verdiği biliniyor.

Ülkemiz sınırları içerisinde oldukça tercih edilen bir besin olarak günümüz yaşantısına devamlılık gösteriyor. Türkiye’nin birçok yerinde yetiştirilmesi ve ticareti yapılmasına devam ediliyor. İlk olarak bu kinoa yetiştiriciliği yapan Adana ili içerisinde yaşantısını sürdüren bir kişi, hektar başına yaklaşık olarak minimum 3 ton ürün edildiği bilgisini vermiştir. Elde edilen ürünlerin toplam bir sene sonrasındaki hedefleri ise 75 tona kadar çıkarmayı planladıklarını söylemişlerdir.

Ülkemizde yetiştirilen kinoa besinini tarla içerisinde minimum 10 TL gibi bir ücret karşılığında satılması uygun görülüyor. Perakende fiyatları ile yaklaşık olarak 45 TL gibi bir rakam olarak belirleniyor. Kinoa ürününü tohumlarının kilosu yaklaşık olarak 500 TL gibi bir ücretten alıcısını buluyor. Bu gibi durumlarda ve de sulu alanlarda verim yaklaşık olarak 700 kiloya kadar çıktığı gözlemleniyor. Adanalı kişi bu meslek grubunu yapacak kişilere aylık gelirlerinin yaklaşık olarak minimum 4.000 TL gibi bir rakam olacağı bilgisini iletmiştir.

Dönercilik

Türkiye’de son zamanlarda girişimcilik adı altında en çok yoğunlaşılan bir alan olan dönercilik, oldukça kazanç ve kurumsallaşmaya yol açtığı gözlemleniyor. Eski zamanlardaki mahalle köşelerindeki dönercilik yapan kişiler artık kurumsallaşmaya giderek büyük restoranlara ya da bir marka haline gelmeye başladığı görülüyor. Bu gibi durumların sonucunda fast food alanında birçok markaların ortaya çıktığı ve kurumsallaşmaların çoğunlukta olduğu istatistiksel olarak açıklanmıştır. Bu gibi durumları fırsata çevirmek isteyen girişimciler ise bu ve benzeri faktörleri göz önüne alarak dönercilik sektörüne yatım yapmaya devam ediyor. Dönerci Dükkanı Açmak

Günümüz fast food zincirlerinin birçok kısmı franchising vererek büyümeye devam ediyor. Bu durumlar girişimcilerin üzerinde oldukça kazanç sağlarken, marka adı altında birçok yeni girişimciler kazanılmaya devam ediliyor. Ülkemizde dönercilik sektörü genel anlamda incelendiğinde yaklaşık olarak minimum 100.000 TL gibi bir rakam ile dönerci büfeleri ya da restoranlar açılması sağlanırken, günlük kazanılması gereken paranın da 100.000 TL ile 150.000 TL arasında değişim gösteren paralar olduğu hedefleniyor.

Balık Büfeleri

Türkiye diğer ülkelere oranla bakıldığında balık açısından oldukça zengin bir çeşitliliğe ev sahibi oluyor. Fakat bu zenginlik sadece havada kalıyor. Ülkemizde balık çeşitliliği çok fazla olması ile birlikte balık ekmek aldı konseptler açısından oldukça boşlukta kalıyor. Genel olarak balık ekmek konsepti AVM’ler ve de caddelerin olduğu kesimlerde geçerliliğini koruyor. Balıkçılık Sektörü

Son zamanlarda birçok oluşturulan balık adı altında markalaşmaya giden yiyecekler piyasaya sürüldüğü görülüyor. Bu yiyecekler marketlerde, restoranlarda, mobil stantlarında ve benzeri çoğu yerde satabilmek için kişinin memnun olacağı ve ziyaretçilerin çoğunlukta olabileceği bir yer kiralaması yeterli görülüyor. Yatırım maliyeti ise genel olarak minimum 45.000 ya da 50.000 TL gibi bir rakama çıktığı görülüyor. Bu ücretleri kar maliyeti olarak düşündüğümüzde aylık olarak minimum 25 000 TL ile 30 000 TL arasında bir gelir elde etmek oldukça kolay bir hal alacağı gözlemleniyor.

Kadınlara Özel Spor Merkezleri

Son dönemlerde adından oldukça söz ettiren başka bir meslek grubu ve de girişimcilikten biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu salonlarda önemli olan etkenlerden bir tanesi de, salonların içerisindeki aletlerin kişilerin fizyolojine dikkat edilerek tasarlanmış olmasıdır. Bu sistem yaklaşık olarak 15 ve 75 yaş arasındaki tüm kadınlar için geçerliliğini sürdürdüğü gözlemleniyor. 30 dakika içerisindeki fitness, Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere birçok ülkede en fazla yayılan ve de tercih edilen sporlarından başlarında olduğu görülüyor. Spor Malzemeleri Dükkanı Açma

Türkiye’deki birçok kadın bu akıma katılım göstererek son zamanlarda oldukça yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. Bu sporun büyük bir hızla devam ettiği görülüyor. Ülkemiz sınırları içerisinde bir spor salonu kurmanın maliyeti yaklaşık olarak yer ve mekân farkları ile minimum 30.000 TL gibi bir ücret bedeli karşılığında tasarlanıyor. Aylık olarak ciro bedeli ise minimum 25.000 TL gibi ücretlendirmeler hedefleniyor.

Düşük Bütçeye Sahip Az Sermayeli İşler

Pilav Arabaları ve Büfeleri

Avrupa birliği tarafından belirlenmiş olan kurallar gereği sokaklarda pilav satışlarının yasaklandığı belirtilmiştir. Ufak arabaların içerisindeki pilav-tavuk konsepti ülke sınırlarımı içerisinde oldukça büyük bir markalaşma ile devamlılığını sürdürüyor. Sokaktaki pilav satışlarını gerçekleştiren kişiler artık günümüzde oldukça hijyenli ve yeni tasarımlarıyla oldukça trend haline gelerek zamandan tasarruf etmek isteyen kişilerin tercihlerinin arasında yerini almaya devam ediyor. Tavuk Pilav Dükkanı Açmak

Bir meslek grubu haline gelen pilav arabaları, kiosk ve de corner shop’larda yerini alarak oldukça fazla tüketiciye hizmet vermeye devam ediyor. Bu meslekten para kazanmak isteyen kişiler için maliyeti yaklaşık olarak maksimum 100.000 TL’yi geçmeyecek olan konseptler ve yatırımlar ile kurulabiliyor. Ayrıca bu iş sektörüne adım atacak olan girişimciler üzerinde yüzde otuzun üzerinde bir kar getirisi olduğu vaat edilmeye devam ediyor.

Plates ve Yoga Salonları

Ülkemiz insanları büyük ofislerde ve yoğun işlerden bunaldıklarında kendilerini yoga ve plates salonlarına atıyor. Günümüzde gittikçe büyüyen ve sektör halini almış olan yoga ve plates kişiler üzerinde oldukça olumlu bir etki bırakması ile biliniyor. Trafik ve stresten bunalan bir bireyin ilk yapmak isteği sporun yoga olduğu gözlemleniyor. Bu ve benzeri durumlardan doğmuş olan yoga ve pilates salonları da bireyleri bünyesine çağırıyor.

Herhangi bir yoga ya da plates salonu açmak için bayilik ya da franchise alma gibi zorunlulukları barındırmıyor. Kişi kişisel olarak Türkiye’de ya da diğer ülkelerde Uluslararası sertifikalar alarak salonunu kişisel olarak tasarlayabilir ve eğitim vermeye başlayabilir. Türkiye’de yoğa eğitimi almanın ücreti değişim gösterebiliyor. Minimum olarak 2.500 TL gibi ücretler ile eğitim alabilir, yeni açacağınız salonlarınızda sertifikalarınızı duvarlara asabilirsiniz.

Kişinin yoga ya da pilates salonu açmak için uygun bir lokasyon belirlemesi gerekiyor. İçerisine yapmak isteği yatırımları ise kişisel olarak belirleyebiliyor. Bu işi senelerce yapan kişiler butik bir yoga merkezi açılabilmesi için minimum 100 ile 120 metrekarelik bir alanın yeteceği konusunda yorumlar yapıyor. Ders ücretlendirmelerinde ise kişi grup ya da kişisel ders almak istediğinde yaklaşık olarak minimum 150 TL ve 600 TL gibi ücret ödemesi uygun görülüyor. Bu işe senelerini vermiş olan girişimciler, bu işi yapabilmek için öncelikle hamile yogası ve çocuk yogası adlı branşlarda eğitim almalarını öngörüyor.


yeni iş fırsatları

kobi vadisi

Yorumunuz