Yatırımcı Arıyorum

Yaratıcı Girişimci Nasıl Olunur?

Yaratıcı Girişimcilik Nedir?

Yaratıcı bir girişimci, genellikle bir işte veya serbest çalışan olarak, hayatını kazanmak için yaratıcı veya entelektüel bilgi ve becerilerini ortaya koyan ve kullanan kişidir. Bu, temel olarak imalat ve sanayi ürünlerine odaklanan geleneksel girişimcilikten farklıdır. Bazı ünlü yaratıcı girişimciler bulunmaktadır. Bunların hayat hikayelerini ve girişimcilik hikayelerini okuyarak ilham alabilirsiniz. Nicola Tesla, Thomas Edison, Walt Disney ve Steve Jobs gibi. Yaratıcı bir girişimcinin ayırt edici özelliği, yapacağı ya da yaptığı işi kendi becerilerine göre geliştirmektir.

Yaratıcı girişimcilerin her zaman büyümesi daha kolaydır. Yaratıcı girişimciler topluma ya da özele yeni bir ürün/hizmet sunarak kendini kanıtlarlar. Girişimciler daha çok kendi yetenekleri doğrultusunda ve kendi alanları doğrultusunda projeler geliştirirler. Yenilikçi olmak her zaman tüketici tercihi bakımından önemlidir. Bu yüzden yeteneğinize göre bir işletme kurmak ve artmakta olan yaratıcı girişimcilerin arasına katılmak istiyorsanız, bilmeniz ve yapmanız gerekenler bu yazımızda.

Yaratıcı Girişimci Olmak İçin Yapılması Gerekenler

Şu anki şartlarda bilginizi ve yeteneklerinizi bir gelire dönüştürmek hiç olmadığı kadar kolay ve ekonomiktir. Buna dayanarak birçok yeteneğinizden bir çok proje geliştirebilirsiniz.

Aşağıdaki seçenekler gibi yaratıcı bir girişimci olmak için birçok neden var;

  • Sevdiğiniz bir şeyi yapın ve sermaye hazırlayın
  • İşinizi kontrol edin
  • Yaşam tarzınıza uygun bir iş hedefleyin

Yaratıcı girişimcilikte karşılaşacağınız olumsuzluklar;

  • İş görevleri sıkıcı ve yaratıcı olmaz
  • Tutarsız gelir sağlarsınız
  • Ücretli bir pazar bulmakta zorluk çekersiniz
  • Yaratıcı tutkunuzu işe çevirmek eğlencenizi mahvedebilir

Fikrinizi ve yaratıcı varlıklarınızı gelire dönüştürmek istediğinize karar verdiyseniz, başlayalım:

  1. Neler yapabileceğini bul. Bildiğiniz, sevdiğiniz ve yaptığınız şeyler hakkında karalamalar yapın. Şarkı söylemek, enstrüman çalmak, futbol izlemek vb. gibi şeyler yapın. Fikrinizin yaratıcı olması için sanatsal olmasına gerek yoktur. Sadece beceri alanınıza girmesi gerekir.
  2. Bilgi ve becerilerinizle nasıl para kazanabileceğinizi belirleyin. Çıkardığınız ürünü satmak için bir şeyler yapabilir misin? İnsanlara bu konuda yardımcı olabilir misin? Bunları yapabileceğine inanıyorsan başlamalısın. Para kazanmanın birkaç yolu için ve fikrinizin etrafında sizlere bir şeyler katabilmesi için İş fikirleri kategorisindeki yazılarımız sana ilham verebilir.
  3. Üreteceğiniz ve sunacağınız şeyin pazarını düşünün. Bir şeyi üretmeden önce bu ürünün insanların ihtiyacı isteği olduğu bir şey olmasına dikkat edin. İnsanların satın almak isteyebileceği ya da satın alabileceği girişimlerde bulunun.
  4. Bir plan yaz. Fikriniz de kararlaştıysanız, işinizi planlamanın ve uygulamanın zamanı geldi. İşinizin ne işe yarayacağını, benzersiz olanını, insanlara ne fayda sağlayacağını ve hedef pazarınızı planlayın. Bunun için Girişimci adayları iş planlarını nasıl hazırlamalı? adlı yazımızı okuyabilirsiniz.
  5. İşletme Adına karar verin. İşletmenize bağlı olarak verilen adı kullanabilir ya da sunduğunuz şeyi açıklayan bir işletme ismi oluşturabilirsiniz.
  6. İş yapınızı oluşturun. Yeni girişimciler yaptıkları işlerde ilk öncelikle parayı hedef alırlar. Lakin işinize sadık kalırsanız ve gelişimini düşünürseniz işinize sağlam bir yapı oluşturabilirsiniz.
  7. İşletme lisansı alın. Gerekli izinler, tesciller, patentler ve lisanslar için şehrinizdeki resmi kurumlara başvurun. Bu bilgilere internet aracılığı ile çok rahat ulaşabilirsiniz.
  8. Yaratıcı varlıklarınızı koruyun. Bir şey yaratıyorsanız, fikri mülkiyetinizi fikir hırsızlarından korumayı düşünün. Ne yaratıcı bir iş yaptığınıza göre değişen birkaç koruma yöntemi vardır; Buluşlar, tasarımlar ve patent almak gibi. Yazma ve sanat gibi yaratılmış eserlerin ise telif hakkı alma hakkınız vardır.
  9. Sisteminizi kurun. İş planınızda, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi nasıl sunacağınızı belirleyin.
  10. İşletmenizi pazarlayın. Her şeyi yerine getirdikten sonra, pazarınıza bunu bildirme zamanı gelmiş demektir. Pazarlama birçok yaratıcı girişimcinin mücadele ettiği bir yerdir.

Girişimcilik Pazarlamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hedef pazarınız neresi ve kim? Nerede bulunabilir? Ürününüzü nasıl sunabilirsiniz ve satışını yapabilirsiniz? Bunları da belirledikten sonra ürününüzü piyasaya sürebilirsiniz. Gerekli değerlendirmeleri gerçekleştirdikten sonra oranlama ve hesaplama yapabilirsiniz.

Dediğimiz gibi her zaman yenilikçi olun, kopya bir ürünü üretmek yerine yeni bir ürün üretmeyi tercih edin. Pazarlama Yönteminde Yeni Trendler başlıklı makalemizi okuyarak daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.



kobi vadisi

Yorumunuz