İş Süreci Yönetiminin Faydası Nedir?
İçindekiler
Yapılacak işi basitleştirir, Standartlaştırır, hızlı akış sağlar. İş gören yavaş ya da verimsiz çalıştığı için değil yapılacak iş kolaylaştırılmadığı belirli bir düzen içinde rutine bağlanmaması sebebi ile zaman kayıpları oluşabilir dolayısı ile ortaya konulacak iş miktarında düşüş meydana gelebilir.
Zaman kaybının önlenmesi iş süreçlerinin analiz edilerek en sade ve pratik yapılmasını sağlayacak çözümlerin üretilmesi sureti ile zaman kaybı önlenir iş verimi yükseltilir.
Etkin Kaynak Yönetiminin Faydası Nedir?
Etkinlik ve Verimlilik içerik olarak birbirine karıştırılan çoğu zaman aynı amaçla kullanılan kelimeler oysa birbirinden farklı anlam taşımaktalar. Etkinlik: İşin tam zamanında ve eksiksiz yapılmasını ifade eder. Verimlilik ise işin çok daha farklı bir boyutudur unsurları arasında maliyet vardır, kaynak vardır söz konusu işin en düşük maliyet ile yapılmasını anlatırken elde edilecek en fazla ürünü de anlatmaktadır.
En önemli kaynağın insan olduğu gerçeğinden hareketle önce işe yerleştirilecek iş görenin o işe uygunluğu, iş bilgisi, uzmanlığı göz önünde bulundurulur sırası ile sağlıklı iş koşulları bireyin işletme kültürüne uyumu gibi gereklilikler yerine getirilerek iş görenden olabilecek maksimum verim elde edilmeye çalışılır. Kriz Zamanında Para Yönetimi
Proje Yönetimi Neden Gereklidir?
Belirli bir amacı gerçekleştirmek üzere eldeki kaynakların organize biçimde kullanılması ve gerekli kaynakların da temin edilmesi süreçlerinden oluşan proje gerçekleştirme faaliyetinin de yönetilmesi benimsenen iş gerekleri arasında yerini alarak uzun yıllardan beri uygulanmakta. Aslında bütün yönetim modellerinin uygulanma nedeni temelde aynı; Etkinlik ve Verimlilik sağlamak.
Bir iş faaliyetini kapsayacağı faaliyetler, görev alacak kimseler ve nitelikleri, projenin başlangıç ve bitiş dönemi arasında alacağı zaman planlandığında ve ortaya konulan plan eksiksiz uygulanması için yönetildiğinde proje tam zamanında, kusursuz, olası kayıpları önleyerek bitirilecektir. Gereksiz zaman ve para kayıpları, iş görenlerde motivasyon kaybı ya da yetersiz veya başarısız proje söz konusu olmayacaktır.
İş Modeli Üretimi Nedir?
Dünyada gelişmiş ülkelerde uzun yıllardan beri uygulanan bir yöntem gelişmekte olan ülkelerde ise henüz yeni hayata geçirilmekle beraber başarılı sonuçlar alınmakta. İnovasyon ile ilgili bir çalışma modeli İş üretimi.
Özellikle gençlerin yaratıcı fikirlerinin önem kazandığı genç girişimin desteklenmesinin küresel ekonomik yaklaşımda çok önemli olduğu bir çağı yaşarken günümüz işletmeleri iş üretiminin nasıl gerçekleşeceğinin tekniklerini öğretme çabası içindeler.
İş modelinin nasıl tasarlanacağı, bir işin nasıl analiz edileceği çalışmalarını içeren faaliyetler yaratıcılığı bilgi ve deneyimler ile pekiştirmeye çalışıyor. İş Modeli Bileşenleri
Japon Yönetim Modeli Nedir? Faydası Nedir?
Kaizen Yönetimi olarak da bilinen Japon iş modelinde insan sorunu çözen kaynaktır ve ekip çalışması ana koşuldur. Ekibi oluşturan bireylerin her birinin verimli olması, birbirleri ile iyi ilişki içinde olması yardımlaşması dolayısı ile olası sorunların daha oluştuğu anda tespit edilerek büyümeden giderilmesi amacına dayanır. Sonuç odaklı değildir süreç odaklıdır işin yapılma sürecindeki kusursuzluk, nitelik ön plana çıkmaktadır. Huzurlu sorumluluk bilinci ile ve dayanışarak iş yapmak Kaizen modelinin prensiplerini oluşturmaktadır.
Amerika Birleşik Devletleri’nde doğan Avrupa’da gelişen İnsan Kaynakları Yönetimi anlayışı ile insaniyet ilkesi bakımından benzerlikler gösterse de Japon modeli tamamen Japon yaşam kültürünün kendi öz değerlerinden ve savaş sonrası yeni eğitim ve çalışma modelleri geliştirme amacı etrafında kenetlenmelerinden kaynaklanmaktadır. Bireylerin işlerine çok saygı duymaları aynı zamanda birbirlerine çok saygı duymaları çalışma ortamlarında barışı sağlarken araştırma geliştirme, eğitim gibi faaliyetleri önemsemeleri kendi kültürlerinden doğup gelen yapı taşlarıdır ki bu yönü ile tarihteki Türk devletleri ile benzerlik göstermektedir.
Pazarlama Yönetiminin Faydası nedir?
İşleri parçalayarak ve ortaya çıkan her iş için uzman personel yetiştirerek iş verimini yükseltmek aynı zamanda iş görenden maksimum performans elde etmek amacını güden yaklaşımlar Birinci Endüstri devriminden hemen sonra gündeme gelen iş modelleri ve yönetim biçimlerinin temellerini oluşturmuştur.
Pazarlama üretici firmanın ürünlerini satması dolayısı ile kazanç elde etmesi için zorunlu yerine getirmesi gereken faaliyet işletmenin bu fonksiyonunun en yüksek potansiyel ile hayata geçirilmesi müşteri profilinin çıkarılması, müşteri tercihlerinin belirlenmesi, yeni ürünler için talep yaratılması, ihtiyaç olabilecek reklam grupları ve içeriklerinin belirlenmesi gibi bir dizi birbirleri ile ilintili bilgi isteyen çalışmalar gerektirecektir. Söz konusu çalışmaların zaman kaybı yaşanmadan ve en doğru biçimde işleyebilmesi de sürecin planlanarak yönetilmesi ile mümkün olacaktır.