Yatırımcı Arıyorum

Yumurta Kafe Açmak

Yumurta Kafe Nasıl Açılır?

Öyle gıdalar var ki; adından her dönem bahsettirmeyi başarır. Yumurtada bu gıdaların başında gelir. “İki Yumurta kırarız” karın doyurmak değil mi? cümlesini, telaşlı bir günün ardından yemek yapmaya fırsat bulamayan bir ev hanımından, finallerin bunaltıcı atmosferinde bir öğrenci evinden, ya da ay sonunu getiremeyen birinin cüzdanını uzatma çabasından muhakkak duymuşsunuzdur. Yumurta, yemek hazırlama da joker bir gıdadır ve yemek çözüm önerisi olarak herkesin buzdolabında hiç olmazsa 3-5 tane yumurta muhakkak vardır.

Muhteviyatındaki zengin besin öğelerinden dolayı faydaları saymakla bitirilemeyen yumurta, her dönem pek çok kişi için gelir kaynağı olmuştur. Bu iş alanlarını, pazar ve marketlerde yumurta satışından tutunda, üreticiler için kuluçkalık yumurta satışı ya da yemek sektöründe tamamlayıcı gıda olarak kullanılmasıyla çeşitlendirebiliriz. Yumurta, şimdilerde girişimciler için; yeni bir konseptle kendini daha da yukarılara taşıyor. Dünyanın farklı noktalarında birçok yumurta kafe, her geçen gün sayısı artarak ve menüsü genişleyerek potansiyel bir gelir kapısı olmaya devam etmektedir. Türkiye’de birkaç girişimci tarafından açılan yumurta kafeler beklediği karlılığı sağlamış olmalı ki şube ve bayi sayılarını artırma çabalarında hız kazandılar. Cafe Açmak İsteyenlere Farklı Konseptler

Yumurtayı herkes kırar ne var bunda diye düşünenler için; yumurta kafelerin menülerinde bir inceleme yaptık. Tabiri caizse; yumurtayı öyle bir allayıp pullamışlar ki yumurtaya yumurta demeye gerçekten bin şahit lazım. Omlet yapmışlar ama içinde yok yok. Salamlı, sosisli, somon balıklı, yaban mersinli, jambonlu, peynirli, çilekli, avokadolu, ıspanaklı, deniz ürünlüsü, tavuklu gibi pek çok çeşidi mevcuttur. Ayrıca sabah kahvaltısı haricinde öğlen ve akşam atıştırmalık alternatifleri de sunan bu yumurta kafeler, sandviçle, gözlemeyle, kreple ve kekle servis etmenin yanında salata türü, yumurta dolma ve yumurta kâse tarzı sunumlarla da hedefledikleri kitleleri kendilerine çekmektedirler.

Mekânlarına bakıldığında, yumurtanın zenginliğini mekânlarına yansıtmada çok başarılılar. Güzel bir açıdan şehrin panoramik manzarasını mekânına taşıyan da var, sanatsal objelerle müze havası verende. Ya da bohem tarzının vintage ve hippi yansımalarında yumurtayı servis edende var. Doğru lokasyon seçimi ve hedeflenen kitleye hitap edecek estetik mekânları, zengin yumurta menüleriyle birleştirenler isim ve marka olmada her işte olduğu gibi bu işte de başarılı olmuşlardır. Yumurta kafelerde bu anlamla zevkli ve sanatsal düşünceye sahip girişimciler için yeteneklerini gösterebilecekleri mekânlar olarak tanımlanabilir. Peki, yumurta kafelerin ülkemizdeki yeri ve pazar payı nedir, ne kadar kazandırır? Diye düşünürsek beraberce bir bakalım.

Not: Bu sektörde yeni bir iş kurmaya karar verdiyseniz, Kobi Vadisi editörleri tarafından hazırlanan kahve dükkanı iş planı içeriğini incelemenizi öneriyoruz.

Yumurta Kafeler Ne Kadar Kazandırır?

Köy yumurtası, gezen tavuk, çiftlik yumurtası ya da hepsini tek başlıkla toplarsak organik yumurta ile üretebileceğiniz zengin menülerin hayalini kuruyorsanız ilk adımı atmışsınızdır demektir. Bu iş girişimine güvenilir ve istikrarlı olarak yumurta alabileceğiniz yumurta üreticilerini araştırmakla başlayabilirsiniz. Çünkü adı üstünde yumurta kafe, buradaki başrol yumurtanın. Malzeme teminini araştırdıktan sonra iyi bir usta olmazsa olmazıdır bu işin. Yetenekli parmaklara sahip olmasının yanında yenilikçi bir ustaya ihtiyacınız var. Bir de hangi kesime hitap edeceğini tespit ederek lokasyonun belirlenmesi. Bu üç adımdan sonra kafe açmak için gerekli yatırım sermayesini nasıl temin edeceğiniz ve açılış için gerekli ruhsat ve izinlerin alınması geliyor.

Yok bayilik şeklinde düşünüyorsanız yumurta kafenin bayiliğini veren firmalarla irtibata geçerek bu iş girişiminde bulunabilirsiniz. Bayilik veren firma şartlarına bakıldığında, isim hakkı bedeli olarak 35 bin TL, 4 metrekare alan için konsept masa sandalye, gibi ana servis ekipmanlarına yaklaşık 15.000 TL ve bunun haricinde aylık 100 dolar katılım bedeli isteniyor. 4 metrekare yer için dükkân masrafları ve mekân masrafı her ne kadar yerine ve dekorasyona göre değişse de toplamda 60-70 bin TL bir sermaye ile yumurta kafe açmak ya da bayilik almak mümkün gibi duruyor. Cafe Açmak İçin Tüm Bilgiler

Yumurta menülerinin porsiyon fiyatlarının 30 TL den başladığını ve maliyetinin 8 TL den olduğunu düşünürsek, karlılık oranı ve geri dönümü kısa vadede olacak bir iş fırsatı gibi duruyor. Tabi bu fiyatlar ortalama alınarak Türkiye’de yumurta kafe açanların diliyle verilen fiyatlardır. Menü fiyatları da içeriğine, yanında servis edilenlere göre değişiklik göstermektedir. İlk dönemin, müşterinin ayağının alıştığı dönem olduğunu düşünürsek günlük 50 porsiyon sattığınızda ve porsiyon başına 20 TL civarı kar ettiğinizde 5-6 ayda paranızı amorti edebilirsiniz gibi duruyor.

Yumurta kafeler; belki de insanlığın yumurtaya ödediği bir vefa borcudur. Yüzyıllardır insanlığa yaptığı hizmetinden dolayı hak ettiği saygıyı, adına kafe açmakla göstermenin bir yoludur. Kim bilir? Sizde yeni bir iş arayışınızda iseniz ve girişimde yapmayı düşünüyorsanız yumurta kafeler sizin için cazip bir fikir olabilir.

Kafeterya Sektöründe Bayilik Almak

Yumurta kafe iş modeline benzer çok farklı içerikler sunan firmalar da, Türkiye pazarında oldukça başarılı işler yapmaktadırlar.

Sizde yeni bir girişimci adayı olarak iş kurmak istiyorsanız; Kobi Vadisi platformunda yer alan kafeterya sektöründe bayilik veren firmaları araştırabilirsiniz.


yatırım ilanları

kobi vadisi
Abone Ol
Bildirim Alın
guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Galip
Galip
4 yıl önce

Çok heyecanla okudum güzel bir düşünce ve uygulama.daha çok kalabalık yerlere ve üniversite öğrencilerine hitap edebilecek.