Filtrele

4 içerik bulundu

Kategori
Kelime ile filtrele

İhtiyaçlarınıza göre iş planı hazırlatın

Ayrıntılı bilgi için tıklayın



İş planı örnekleri

Hazır bir iş planına sahip olmak istiyorsanız, çeşitli sektörlerde uzmanlar tarafından hazırlanmış 50’den fazla iş planını size sunuyoruz.

Yeni iş kurma, iş geliştirme ve yönetme aşamasında olan girişimcilerin / yatırımcıların en temel ihtiyaçlarından biri olan iş planlarının içerisinde; fizibilite raporundan swot analizine, finansal tablolardan sektörel bilgilere kadar en az 20 sayfalık bir çalışmayı paylaşıyoruz.

Yukarı kısımda bulunan; sektörel, üretime dayalı, kurumlara özel, ihtiyaca yönelik iş planlarını inceleyerek, iş planı çalışması içerisinde yer alan tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

 


İhtiyaca yönelik iş planları

Şirketiniz için, yeni kuracağınız iş modeli için, var olan işinizi geliştirmek için veya bir sunuma yönelik hazırlatmak istediğiniz ihtiyaçlarınız için; kriterleri sizin talep ettiğiniz, hangi bilgileri kapsamasını istediğiniz, Türkçe veya İngilizce dilinde hazırlanabilen, çok daha ayrıntı içeren iş planı çalışma taleplerinizi bize iletebilirsiniz.

Uzman ekibimizin sizden alacağı bilgilerle ortalama 5-8 gün içerisinde tamamen sizin kullanımınıza özgü olarak hazırlayabileceği iş planı ve fizibilite çalışma taleplerinizi iş planı danışmanlığı sayfamız üzerinden bize iletebilirsiniz.

 


İş planlarında bulunanlar

Standart bir iş planında bulunması gereken bazı temel bilgiler ve finansal tabloların ayrıntıları:

Genel Bilgiler

İlgili sektör hakkında detaylı bilgiler, Sektörün amacı, Hedef kitlesi, Kitle hedefi, Sektörün potansiyeli.

İşyeri Açmak

Yer – hizmet – büyüklük seçimi, İşyeri konsepti, Dükkan açmak için gerekli bilgiler, Resmi süreçler.

Pazarlama

Pazarlama planı, Hedef kitleye tanıtma metotları, Satış ve pazarlamada temel hedefler, Rekabet önlemleri.


Yatırım

İlgili sektörde riskler, Sektörün güçlü yönleri, Bayilik mi kendi markanız mı, Uzmanların görüşleri.

Finansal Tablolar

Hammadde, amortisman, personel, yıllık işletme, kira giderleri. Genel yönetim, yatırım tutarı, nakit akış tablosu, finansman tabloları.

Değerlendirme

Net bugünkü değer, karlılık indeksi, mali karlılık, ekonomik ömür, yatırım karlılığı, geri dönüş süresi, istihdam katkısı, Kârlılıklar.

 


İş planları hakkında sıkça sorulan sorular

Yeni kuracağınız işiniz için hedefleri belirleyen ve bu hedeflere nasıl ulaşmayı planladığınızı ayrıntılandıran bir yol haritasıdır. İş kurma aşamanızda ihtiyacınız olan; detaylı kurulum bilgileri, gider pusulası, amortisman, finansal tablolar gibi vb. içerikler mevcuttur.

İş planına neler dahildir?

Standart iş planı şunları içerir: bu alandaki pazar ve yatırım beklentilerinin, üretim / kurulum planının, organizasyon yapısının, reklam kampanyasının yanı sıra finansal ve yatırım göstergelerinin hesaplanması ve işletme için risk faktörleri ve güçlü yanların detaylı tanımı.

Sunmuş olduğumuz iş planlarında, en az 14 farklı finansal tabloyu paylaşıyoruz. Bu tablolar ile iş kurma aşamanızda sağlayacağınız sermayenin kurulum ve sonraki süreçte yapacağınız harcama ve gelir / karlılık bilgilerini baz alarak detaylı raporlar halinde mevcuttur.

Kuracağınız işin sonraki sürecinde; Karlılık indeksi, Mali iç karlılık oranı, Ekonomik ömrü, İstihdam katkısı ve Yatırımın geri dönüş süresi ile önünüzdeki 5 yıllık detaylı raporlar / veriler mevcuttur.

Kobi Vadisi uzman editörleri tarafından, Türkiye’de en çok tercih edilen sektörler baz alınarak hem resmi kurumlardan alınan veriler ile hemde bu işi yapan işletmelerden alınan güncel bilgiler ile hazırlanmıştır.

 


Türkiye’de ilk ve tek

Kobi Vadisi olarak, yeni iş kurma aşamasında olan tüm girişimcilere iş planlarını sunmaktan gurur duyuyoruz.

Birbirinden farklı birçok sektörde, yeni bir işyeri açmadan önce ihtiyacınız olan; iş planı, detaylı rapor, yatırım planı, fizibilite çalışması, pazarlama planı, finansal tablolar, finansman raporları gibi birçok içeriğe ulaşabilirsiniz.

Tek yapmanız gereken; ilgilenmekte olduğunuz sektörün sayfasını ziyaret ederek ilgili sektöre ve iş dalına özel hazırladığımız iş planına ulaşabilirsiniz.

İş planı, hem kendi işini kurmak isteyen girişimciler için hem de var olan işini geliştirmek isteyenler için iş hayatında kullanılan en önemli ve faydalı araçlardan birisidir.

Bir iş planının ana hedefleri, bir girişimcinin işine başlarken ne yapması gerektiğini, neleri öngörmesi gerektiğini bulmasına ve ayrıca finansal gücünü hesaplamasına yardımcı olmaktır.

Günümüzde iş hayatına yeni atılan girişimciler veya geçmişte iş deneyimi olan birçok girişimci “Bir iş planı nasıl yazılır?” sorusunu sormaktadırlar. İş planı hazırlamak ilk bakışta zor görünüyor olabilir. Çünkü; çoğu kişi bir iş planının ne olması gerektiğini, bir iş planının yapısının nasıl olması gerektiğini, bir iş planında hangi verilerin yer alması gerektiğini, iş planlarında olması gereken hesaplamaların nasıl yapılacağının ne gibi faydalar sağlayacağını bilemiyor olabilirler.

Kobi Vadisi olarak, siz değerli girişimci ve yatırımcılar için birçok farklı sektörde hazırlamış olduğumuz hazır iş planı ile işinizi kurarken veya geliştirirken ilgili sektör hakkında merak ettiğiniz tüm sorulara hızlıca yanıt bulabileceksiniz. İş planı örnekleri; girişimciler için bir rehber kılavuzdur.

Web sitemizde ve mobil uygulamalarımızda yayınlanan hazır iş planları sayesinde, günlerce hatta haftalarca uğraşmanıza gerek kalmadan sadece dakikalar içinde ilgilendiğiniz sektördeki iş planlarına ulaşabilirsiniz. Bunun dışında bireysel / kurumsal olarak ihtiyacınız olan tüm iş planı talepleriniz içinde kapsamlı danışmanlık hizmetimizden de faydalanabilirsiniz.

Kapsamlı matematik hesaplamaları içeren hazır bir iş planı ile; sadece iş kurma ve geliştirme amacıyla kullanmakla kalmazsınız. Aynı zamanda; bir yatırımcıdan veya resmi kurum / kuruluştan destek alırken de fon bulmanıza yardımcı olacaktır.

Bir işletme için örnek bir iş planı, iş dünyasına yeni adım atanların isteklerini ve yeteneklerini karşılayan doğru işi seçmenize yardımcı olacaktır. Hazır bir iş planı, kendi işini kurmayı hayal eden herkes için harika bir iş aracıdır. İş planının tüm bölümlerini inceledikten, işin özünü anladıktan, gerekli yatırımları, finansal tabloları, SWOT analizi gibi vb. birçok eşsiz bilgiye ulaşabilirsiniz.