Türkiye’nin en büyük
Yatırım İlanları
platformu Kobi Vadisi ile; ortak arayanlar, satılık markalar ve şirketler, satılık şirket hisseleri, devren satılık işyerleri, yatırımcı ve sponsor arayanların ilanlarına ulaşabilirsiniz. Kriterlerinize göre arama yapabilir, bütçenize en uygun ilanlara ücretsiz başvurabilir, ilgilendiğiniz sektörde yer alan bireysel veya kurumsal üyelerin yatırım fırsatlarını araştırabilirsiniz.
En Karlı Yatırım Fırsatları
Bireysel ve kurumsal üyeler tarafından eklenen yatırım fırsatlarını inceleyin.
İncele
Yatırım alanına yönelik merak ettiğiniz tüm sorulara yanıt bulabilmek için: Yatırım Rehberi‘ni inceleyebilirsiniz.
Yatırım İlanları Arayın
Yatırım ilanlarını anahtar kelimelere göre arayabilirsiniz.
En Popüler Yatırım Kategorileri
Ortak Arayanlar Yatırımcı Arayanlar Girişimler Satılık Markalar Satılık Şirketler Bir Fikri Olanlar Devren İlanlar Satılık Alan Adları Satılık Patentler Tüm Kategoriler
Öne Çıkan Yatırım İlanları
Öne çıkan yatırım fırsatlarını kaçırmayın.
-
Yapay zekalı tarım aletleri projeme yatırımcı arıyorum
sedat kemençe kemençe tarım teknolojileri tasarım sanayi ltd. şti.Antalya (farklı şehirlerden de başvuru yapılabilir) -
Satılık Marka: TURKGO
MEHMET ÖZDEMİR TURKGOİstanbul -
Mobil uygulama için yatırımcı arıyorum
mesut şengülAnkara (farklı şehirlerden de başvuru yapılabilir) -
Emlak
Ramazan AktürkAdana (farklı şehirlerden de başvuru yapılabilir) -
22 Yıllık Satılık Borçsuz A Grubu Turizm Şirketi
Elif Canaslan Didyma Turizm Seyahatİzmir -
Güneş Enerjisi sektöründe yenilikçi markamızı büyütmek için yatırımcı arıyoruz
Efe ERSOY Eraydın Solar Enerjiİstanbul (farklı şehirlerden de başvuru yapılabilir) -
Uygulama fikri
ÜMİT YILDIRIMİstanbul -
Patent – Spreyli Çakmak! ağız, parfüm, korunma amaclı bibergazlı… (kiralık veya satılık)
Emrullah karacaİstanbul (farklı şehirlerden de başvuru yapılabilir) -
İlanım burada yer alsın
Yatırımcı ArıyorumTürkiye Geneli Tanıtım
Yeni Eklenen İlanlar
Kobi Vadisi’ne yeni eklenen ilanlara ücretsiz başvuru yapabilirsiniz.
-
Devren Satılık Dükkan Şarküteri
Zafer Kıvılcım Altın Gurmeİstanbul (farklı şehirlerden de başvuru yapılabilir) -
Hotspot sistemi tüm kodları ve sistemi ile satılık kendi işinizi kurun
Hasan canİzmir (farklı şehirlerden de başvuru yapılabilir) -
Türkiyede sayılı yetkilere sahip kesin kazanç sağlayacak resmi işletmemize ortak arıyorum
Şükrü BİÇER Ada Tanker İmalat Sanayi Ve Limited ŞirketiSakarya (farklı şehirlerden de başvuru yapılabilir) -
Türkiye’nin en büyük ticaret web sitesi ve mobil uygulamaları
Görkem T.İstanbul (farklı şehirlerden de başvuru yapılabilir) -
Tekne ve yat üretmeye hevesli ortak yada yatırımcı arıyoruz
ceyhuni gürer bngmarineÇanakkale (farklı şehirlerden de başvuru yapılabilir)
Sektörlere Göre Yatırım İlanları
Yatırımcı veya ortak arayanların en çok tercih ettiği sektörlerde yer alan ilanları inceleyebilirsiniz.
Yatırım Nasıl Yapılır?
Yatırım yapmaya yeni başlayanlar için ipuçları, tavsiyeler ve faydalı bilgiler.
Yatırım Nedir?
Bir varlığın, zaman içerisinde hem gelir getirmesi hem de değer kazanması amacıyla yapılan satın alma işlemlerine yatırım denir. Varlığı satın almak için de para aracı kullanılır. Yatırımlar hizmet ve mal alım satımı ile insanlara iş imkânı yani istihdam yaratması açısından, ekonominin büyümesine kadar katkı sağlamaktadır.
İnsanlar, ellerindeki birikimi değerlendirmek, geleceği güvence altına almak ve bir iş sahibi olmak amaçlı yatırım yaparlar. Yatırım; sermaye yatırımı ve finansal yatırım olmak üzere iki türde incelenebilir. Sermaye yatırımları, girişimci olmak yani ticaret işi ile uğraşmak anlamındadır. Finansal yatırım ise, paranın; tahvil, hisse senedi, bono, likit fon ve repo gibi vb. yatırım araçlarında değerlendirilmesidir.
Yatırım Tavsiyeleri
Yatırım yapmaya başlamadan önce, paranın en iyi şekilde değerlendirilmesi ve kayıplar yaşanmaması açısından en uygun yatırım şeklinin bulunması gerekmektedir. Para ne şekilde değerlendirilecek, detaylı bir araştırma yapılmadan bunun kararı verilmemelidir. Kişiler, maddi olanakları elverdiği biçimlerde yatırım yaparlar.
Para, herhangi bir yatırım yapılmadığı ya da değerlendirilmediği takdirde değer kaybedebilir. Bu yüzden parayı değerlendirmekle ilgili tüm olanaklar değerlendirilmeli ve uygun yatırımlar yapılmalıdır.
Örneğin; bir işyerini devralmak, iyi kazanç elde etmenize ve daha çabuk tanınmanıza neden olabilir.
Bir iş kurmak istiyorsanız, hazır bir işe ortak olabilirsiniz ya da belli bir kazancı ve cirosu olan bir işletmeyi satın alabilirsiniz. Bu yatırımlar, iyi gelir getirecek ve devamlılığı olan yatırımlardır.
Yatırımın bir çeşidi de şirketlerin satılık hisselerini almaktır. Böylece şirketin kazancından belli bir miktar düzenli olarak hesabınıza aktarılacaktır. Ayrıca istediğiniz takdirde işletmenin faaliyetleri ve yönetim birimine de katılma hakkına da sahip olabilirsiniz.
Sponsorluk ta bir yatırım şeklidir. Hatta uzun vade’de yönelik yatırımlardandır. İsmin ve markanın duyurulmasının en kolay yoludur ve getirisi olan bir yatırımdır. Kültürel ve spor faaliyetler, sponsorluğun en çok tercih edilen şeklidir. Bir kişiye veya projeye sponsor olarak adınızı duyururken, fazlasıyla geri dönüşler elde edebilirsiniz.
En İyi Yatırım Aracı
Para kazanmak gittikçe zorlaşsa da elinizde kalan para ile veya belirli bir bütçe ile yatırım yapmak, ileri ki zamanlar için en iyi hayat garantisidir. En iyi yatırım araçlarına bakıldığında, bir iş yerine ortak olmak, bayilik almak, bir markayı veya şirketi satın almak almak en iyi yatırımlardandır. Böylece ilk maliyetlere katlanmak zorunda kalınmayacak ve belli bir kazanca da ortak olacaksınız.
En Karlı Yatırımlar
En karlı yatırımlar arasında bir iş sahibi olmak amacıyla iş ortaklığı kurmak ya da işi bağımsız satın almak gelmektedir. Gıda, üretim, hizmet, otomotiv ve ticaret alanlarında da yapılacak yatırımlar gelirin artmasına neden olacaktır ve en popüler sektörler arasındadır.
En karlı yatırımlara bakıldığında emlak sektöründe iş yapmak, gayrimenkul ve arsa satın almak da bu kapsamda önemlidir. Özellikle gelişen bölgelerde satın alınacak gayrimenkuller değerlenecek ve iyi kazanç getirecektir.
Gıda sektörü, insan nüfusunun artışı ile hiç bitmeyecek ihtiyaçların karşılanması nedeni ile hem çok önemli hem de iyi kar getiren sektördür. Bu sektörde yapılan yatırımlar iyi kazanç getirecektir.
Sağlık alanında yapılacak tüm yatırımlar karlıdır. Spor tesisleri işletmek, devren ya da satılık hastaneler, özel ambulans hizmetleri, güzellik salonları ve ecza işleri bu sektörün karlı bir yatırım haline dönüşmesine sebep olur.
Otomotiv sektörü de yapabileceğiniz en karlı yatırımların başında gelir. Otomobil satışı yapmak için bir galeri sahibi olmak, otomobil yedek parça ve aksesuar satışı yapmak ve otomotiv bakım ve onarım işi yapmak ta iyi gelir getirir.
Yatırımın bir karlı şekli de turizm alanında yapılan yatırımlardır. Bir otel ve pansiyon işletmek, bir işletmeye ortak olmak, devren satılık tatil köyleri, tur şirketine ortak olmak ve termal turizm ortaklığı da karlı yatırımlardandır.
Teknoloji ve bilişim alanında yapılan her iş, güzel kazanç sağlar. Akıllı telefon satışı yapmak, telefon tamiri yapmak, çağrı merkezi işi yapmak, elektronik ürünlerin satışını yapmak, akıllıca yapılan yatırımlardandır.
Bir çiftlik satın almak ya da ortak olmak, gıda besinleri üretimi yapmak, tarım projelerine ortak olmak, hayvancılık faaliyetleri, tarım ve hayvancılık alanında iyi getirisi olan yatırımlardır.
Yatırıma Açık İlanlar
Yukarıda belirtilen karlı yatırım sektörleri gibi siz de yeni bir yatırım yapmaya hazırsanız, Türkiye’nin en büyük yatırım ağında bulunan 27 farklı sektör ve 16 kategoride yer alan binlerce farklı ilanı inceleyerek başlayabilirsiniz.
Yatırım Türleri Nelerdir?
Yatırımlar çeşitli şekillerde farklılık gösterir. En yaygın sınıflandırmalar: vadeye göre (kısa, orta ve uzun vadeli), karlılığa göre (yüksek, orta, düşük veya kârsız), risk derecesine göre (muhafazakar, orta ve agresif) çeşitlendirilebilir. Amacına göre yatırımlar; reel, finansal ve spekülatif olarak ayrılır.
Gerçek yatırım
Bunlar; gerçek varlıklara yani işletmelere, araziye, işletmeye, patentlere, ticari markalara vb. yapılan maddi ve maddi olmayan yatırımlardır. Yatırımcı satın aldığını daha sonra satabileceğinden bu düşük riskli bir yatırım çeşididir.
Örnek:
- Doğrudan yatırımlar
- İşyeri yatırımları
- Sabit varlıklara yapılan yatırımlar
- Doğrudan yabancı yatırımlar
- Gayrimenkul Yatırım
- Girişimlere (start-up) yapılan yatırımlar
- Sermaye yatırımı
- Hazır bir işletmenin satın alınması
- Personel eğitimine yatırım
- Maddi olmayan duran varlıklara yapılan yatırımlar
Finansal yatırım
Bu, kâr amaçlı menkul kıymetlere (hisse senetleri, tahviller vb.) yapılan bir yatırımdır. Bunlar yüksek getirili ve aynı zamanda yüksek riskli olabilecek yatırımlardır.
Örnek:
- Menkul kıymetler
- Yatırım fonları
- Kira geliri sağlamak
- Banka kredisi almak
- Banka mevduatı
- Tasarruf sertifikaları
- Bireysel emeklilik
Girişim yatırımları
Risk almayanlar, girişimlere yatırım yapmazlar. Ve yatırım yapanlar, belki de bir sonraki Google veya Apple gibi oluşacak büyük bir ortaklığa sahip olabilirler.
Girişim yatırımları, diğer yatırım türlerine göre riskli yatırımlar olmaları nedeniyle farklıdır. Risk sermayesi projeleri ya tamamen tükenebilir ya da hızla yükselerek yatırımcılarını kelimenin tam anlamıyla “büyümeye” götürebilir.
Spekülatif yatırım
Bu, fiyatları yükseldiğinde kârlı bir şekilde satmak amacıyla hisse senetleri gibi vb. yapılan kısa vadeli bir yatırımdır. Bu tür yatırımlardan kar elde etme olasılığı çok düşüktür, ancak başarılı olursa gelir çok yüksek olabilir. Genellikle; menkul kıymetlerin, para birimlerinin veya değerli metallerin satın alınmasıdır.
Örnek:
- Hisselere yatırım
- Tahvil yatırımları
- Vadeli işlemler
- İkili Opsiyonlar
- Değerli metaller
- Kripto para birimindeki yatırımlar
Yatırımların Sınıflandırılması
Yatırımlar birçok yönden birbirinden farklıdır:
- Yatırım nesnelerine göre (gerçek ve portföy)
- Süreye göre (kısa, orta ve uzun vadeli)
- Yatırıma katılımın niteliğine göre (doğrudan veya dolaylı)
- Yatırım nesnelerine göre (gerçek veya portföy)
- Mülkiyete göre (özel, devlet, karma, yabancı, ortak)
- Yatırım bölgesine göre (yerli, yabancı)
- Fonların muhasebeleştirilmesi yöntemiyle (brüt, net) vb.
Hedefler
- Doğrudan yatırımlar
- Portfolyo yatırımı
- Gerçek yatırım
- Finansal olmayan yatırımlar
- Akıllı yatırım
Zamanlama
- Kısa vadeli yatırımlar
- Orta vadeli yatırımlar
- Uzun vadeli yatırım
Sahiplik türü
- Özel yatırım
- Kamu yatırımı
- Dış yatırım
- Karma yatırımlar
Özetle:
Başarılı yatırımcılar; neyin kâr getirebileceğini bilmeli ve analiz etmeli, ayrıca likit varlıklara (kolay ve karlı bir şekilde satılabilenlere) yatırım yapabilmeli, çeşitlendirilmiş bir portföy çalışması yapabilmeli, para kazanmak için yatırımlarını sadece 1 alana değil, birkaç farklı alanda değerlendirebilmelidir.
Kobi Vadisi olarak bizde, siz değerli yatırımcılar için; Türkiye genelinde projesine, iş fikrine ya da şirketine yatırımcı arayan kişilerle buluşabilmenizi sağlayabilmek adına herhangi bir komisyon elde etmeksizin ülke ticaretinin büyümesi adına bu yatırım sitesinde destek olmaya çalışmaktayız.
Binlerce farklı yatırıma açık ilan ile, Türkiye’nin lider ilan portalı.