Yatırımcı Arıyorum

2019 Abu Dhabi Fuarında Türk Rüzgarı Esti

Uluslararası Franchise Fuarı, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dhabi’de gerçekleştirildi. Emirates Franchise Geliştirme Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen fuarda, Dünya Franchise Konseyi ve Asya Pasifik Franchise Konfederasyonunun yıllık toplantıları da gerçekleştirildi.

Franchise Fuarına Türk Damgası

Abu Dhabi’de düzenlenen fuarda, UFRAD Francise Derneği öncülüğünde katılan Türk firmaları büyük ilgi görerek, fuara damgasını vurdu. Ülkeler arası iş birlikleri geliştirildi ve Türkiye standı ziyaretçilerin yoğun akınına uğradı. UFRAD Franchising Derneği standına da yoğun ilgi gösterildi.

Uluslararası Franchise fuarı geçtiğimiz yıl İstanbul’da düzenlenmiş ve dünyanın öncü franchise firmalarını bir araya getirmişti. Bilindiği üzere, fuarların en büyük amacı, markaları uluslararası platformlarda yer almasıdır.

Fuarların Yararları

Fuarlar, kendilerini dünyaya göstermek isteyen ve markalarını dünyaya tanıtmak için önemli fırsatlardır. Fuarların yararlarına bakacak olursak;

  1. Fuarlar sayesinde sektördeki gelişmeler yakından takip edilir.
  2. Potansiyel girişimcilerle bağlantıya geçilir.
  3. Yurt dışı ve yurt içi satış bağlantıları kurar,
  4. Firma tanıtımlarının gerçekleştirilerek marka bilinirliğini artırır.
  5. Satış kanallarını geliştirmek amacıyla yeni bayi ve franchise adaylarıyla bir araya gelmek.
  6. Bayilikle ilgili önemli yayın organlarında adınızın anılması.

Türkiye’de Franchise İş Modeli

Türkiye’de faaliyette bulunan 3000 zincir marka sayısı mevcut.

Franchising sistemi ile faaliyette bulunan markalara bağlı 60.000 şube var.

Franchising sektörünün ulaştığı ekonomik büyüklük 43 milyar dolar.

Türkiye menşeli olup yurt dışına açılan 205 marka var.

2019 yılında franchise sektöründe 250 bir kişi istihdam edildi.

Franchise Fuarlarının Firmalara Katkıları

İşletmeler, kendilerini geliştirmeyip, markalaşma yoluna gitmezlerse, o işin sadece hamallığını yapar. Markalaşmayan her işletme zaman içinde yok olmaya mahkumdur. Kendilerini geliştirerek yurt dışına açılmak, hedeflerini ve stratejilerini belirlemeleri, işletmenin kazanması anlamına da gelir. Bu yüzden fuarlar, bir markanın kendisini uluslararası platformlarda tanıtmak ve ticareti yurt dışına tanıtmak için önemlidir.

Her marka, yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılmalıdır. Yurt dışına açılan marka sayısı 205 iken, fuarlar sayesinde bu sayılar artabilir. Bu nedenle yurt içinde faaliyet gösteren firmaların ve işletmelerin markalarını tanıtmak için, markalarına yönelik fuarlara katılması ve desteklemesi, işletme açısından büyük yararlar sağlayacaktır.

Fuar Tarihleri

Türkiye genelinde yapılan tüm fuar tarihleri ve adresleri hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için: internet üzerinde araştırma yaparak fuar sitelerini inceleyebilirsiniz.


bayilik veren firmalar

kobi vadisi

Yorumunuz