Yatırımcı Arıyorum

Ayakkabı Satışı Kârlı Bir İş Mi?

Ayakkabı Satışı Yapmak

Ayakkabı ticaretinin ayakkabının bulunduğu günden bu yana kârlı bir iş olduğu belirtiliyor. Ticari çevrelerce fakat her iş ve meslek gibi ayakkabı ticaretinin de gerçekleştirilmesinde Satış-Pazarlama ilkelerinin işlemesinin gereğinden söz ediliyor. Satacağınız ürünü kime ve nerede satacaksınız sorularının cevabını değerlendirmelisiniz diyor sektörün başarılı temsilcileri.

KONSEPT ÖNEMLİ

Ayakkabı satmak istediğiniz müşteri kitlesi kim?  Çocuklar mı? Bebekler mi? Bayanlar mı?  Erkekler mi?  Hedef müşteri kitlenizi öncelikle seçin, ürünlerinizi kimler satın alsın istiyorsunuz karar verin. Bağımsız bir iş yeri açmak planınız var ise mağazanızı siz araştıracak, yer uygun mudur siz inceleyecek, maliyet hesaplarınızı çıkarmak için tedarikçi mi yoksa direkt olarak fabrikadan mı alabileceksiniz pazarı siz araştırmak durumunda kalacaksınız.

İşe Başlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Birinci aşamayı Araştırma çalışmaları oluşturmalı ve araştırma faaliyetlerinin önem derecesine göre sıralanmış olması gerekli.
  • İkinci aşamamız Planlama, araştırma sonuçlarına göre elde ettiğimiz veriler ışığında bir hareket planı hazırlayabiliriz artık.
  • Maliyet giderlerini hesaplamalı beklenen kazanca ulaşıncaya kadar geçecek sürenin finansal direnişi, olası risklerin nasıl yönetileceği konuları dikkatle değerlendirmeli önlem planları yapılmalı.
  • Ürünlerinizi nereden ve kimden alacaksınız araştırmanızı yapın, kimden aldığınızda daha kârlı olacak sizin için değerlendirmelerinizi en detaylı biçimde analiz edin.
  • Mağaza içi dekorasyon rafların yerleştirilmesi, sunumu, kullanışlı ve güvenli olup olmadığı bir iç Mimar yardımı ile ya da tarafınızdan amatör bir çalışma ile mi gerçekleştirilecek karar vermek gerekiyor. Profesyonel bir çalışma yapılacak ise maliyet giderlerini ona göre yeniden değerlendirmek durumundasınız.
  • Profesyonel yaklaşım önemli ciddi rakamlarda bir finans söz konusu ise ve daha geniş kitlelere hitap edecek bir mağaza konumu düşünülüyor ise konusunda eğitimli, ayakkabı sektörünü bilen yine satış eğitimi almış personel ile çalışmakta yarar var.
  • Reklam çalışmaları kazancınızı artıracak en önemli aşamalardan biri mutlaka tanıtım yapmalısınız. Bütçeniz dahilinde reklam çalışmalarını devam ettirmelisiniz.
  • Yasal yükümlülüklerinizi iyi öğrenmeli, işlemlerinizi herhangi bir cezai duruma düşmeyeceğiniz biçimde yerine getirmelisiniz.

Mağaza Açılışı

Mağazamızı seçerken büyüklüğünü ihtiyacımıza göre en doğru biçimde seçmeli, kasanın konacağı bölüm, depo gibi kullanabileceğimiz ayrı bir alan sağlıklı tüketicileri düşündüğümüz kadar engelli tüketicilerin ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak mağaza kullanım alanlarını tasarlamak tüketici memnuniyeti açısından yerinde ve yararlı olacaktır. Mağaza görünüşünüz mükemmel olsun boyası, teknik aksamı görsellik açısından hiçbir fire vermemeli, ışıklandırma, temizlik ve mağazadaki koku tüketicinizi içeri girdiğinde etkileyecek ürünü incelemeden önce sizinle olumlu bir bağ kurmasını sağlayacaktır. Satış her zaman güven ilkesi ile gerçekleşen bir faaliyet olduğundan görsellikte sunduğunuz temiz, bakımlı, titiz ve özenli havanın ürünlerinizde de olacağı ümidini yaratırsınız. Tüketicinizin güvenini kazanmakta birinci adımı başarı ile geçtikten sonra sıra ürünlerinizin gerçekten kaliteli, sağlığa uygun ve pek çok zevke hitap edecek tasarımlar olmasına gelecektir. Son aşama artık satışın gerçekleşme anıdır ve bu kritik an personelinizin tüketiciniz ile kurduğu iletişim sürecinin nazik ve ilgili sürdürülmesi, ürünün en iyi şekilde tanıtılması ve tüketiciye en doğru biçimde yardımcı olunması ile sonlanacaktır.

Not: Bu sektörde yeni bir iş kurmaya karar verdiyseniz, Kobi Vadisi editörleri tarafından hazırlanan ayakkabı mağazası iş planı içeriğini incelemenizi öneriyoruz.

Ürünlerinizi seçerken trendlerin ne olduğunu araştırmanız, satışı en fazla gerçekleşen ürün çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmanız doğru ürünleri sunmanıza yardımcı olacak daha çabuk sirkülasyon gerçekleşecektir satışlarınızda.

Kaliteli ürünler satmaya özen gösterirken fiyat aralığınızın maksimum ve mini mum seviyelerini de hedeflediğiniz kitleye göre ayarlamalısınız, bazen mütevazi rakamlar kullanmanız satış sürekliliği açısından yararlı olabilir.

Mevsimsel dönüşleri iyi ayarlayın, ürün satışlarınızın dönemsel olarak takibini gerçekleştirerek satışlarınızın eş zamanlı sonlanmasını ayarlayabilir mevsim bittiğinde elinizde ürün kalması ya da elinizde ürün kaldığı için zararına satışlar gerçekleştirmek durumuna düşmezsiniz.

Reklam çalışmalarınıza hiçbir zaman ara vermeyin, reklam çalışmalarının sürekliliği toplum algısında markalaşmayı sağlayacaktır zaman içinde ve bu algı satış grafiğinizin yükselmesi, ürünlerinize olan güvenin artması, sürekli müşteri kazanılması anlamına gelir. Tüketiciniz her gün ayakkabı almaz fakat her zaman birilerine sizi tavsiye edecektir.

YADA BAYİ OLABİLİRSİNİZ!

Bağımsız bir işletmeci olarak ticaret hayatına atılmak bir hayli riskli, yorucu ve maliyetli olabilir tüm riskleri ve maliyetleri tek başınıza üstlenmek yerine marka olmuş, toplumda güven kazanmış bir firmanın ismi altında yine bağımsız bir işletmeci olarak fakat bu kez riskleri dağıtarak, maliyetleri düşürerek ticari yaşamda saygın yerinizi alabilir, kazanç elde etmeye daha güvenli ve hazır bir pazardan başlayabilirsiniz.

Arzu ederseniz Bayilik araştırmalarınız için, Kobi Vadisi platormunda yer alan; Ayakkabı Bayiliği veren firmaları inceleyebilir, kriterlerinize en uygun marka ile iletişime geçebilirsiniz.


yatırım ilanları

kobi vadisi

Yorumunuz