Joseph Coffee Franchise


Bigmamas Franchise


 
Filtrele

 

Kelime ile filtrele

Firmanız burada yayınlansın. Ayakkabı Bayilik Veren Firmalar kategorisinde bir firmaya sahipseniz; markanızı tanıtın, yeni yatırımcılara ulaşın. Ayrıntılı bilgi için tıklayın

Kobi Vadisi mobil uygulama indir

Ayakkabı Dünyası Franchising

Ayakkabı Dünyası Franchising Bilgileri Ayakkabı Dünyası Franchising talebiniz ile ilgili lütfen: 0212 465 36 65 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz. Cumhuriyetin...
  • Giyim
  • Franchising

Pablo Dion Franchising

Pablo Dion Franchising Bilgileri Uzun yıllardan beri erkek tekstilinin önde gelen markalarıyla olan çalışmalarımızdan almış olduğumuz tecrübeyle yenilikçi bir Marka...
  • Giyim
  • Franchising

Ayakkabı Bayiliği Almak

Ülkemiz ayakkabı sektöründe bir yılda toplam 500 milyon çift ayakkabı üretebilir. Bu üretimin %90’ı iç pazarda alıcı bulur. Hal böyle olunca ayakkabı sektörü ülkemizde yoğun bir gelişme gösteriyor. Ülkemizde gelinen üretim kapasitesi Avrupa’da ilk dünyada ise geçtiğimiz yıl itibariyle yedinci sıraya yerleşti.

Ayrıca ülkemizde bu sektörde bayilik veren bir çok firma hizmet sunuyor. Sizler de bu firmalardan biri ile anlaşarak ayakkabı sektörüne girebilir ve bu alanda yer edinen bir girişimci olarak adınızdan söz ettirebilirsiniz. Uluslararası standartlara uygun üretim ayakkabı sektöründe titizlikle yerine getiriliyor.

Ayakkabı Sektöründe Bayilik Hizmetleri

Ülkemizde hizmet veren sektörlerin en başında ayakkabı sektörü geliyor. Gelişen teknoloji sayesinde ayakkabı makinelerinin kalitesiyle birlikte kapasitesi de gittikçe gelişerek zenginleşiyor. Ayrıca ülkemiz dış ülkelere taban, ökçe, kalıp, vardola gibi ürünler pazarlıyorlar. Ayakkabıcılık sektöründe çağın şartlarına uygun şekilde son yıllarda tasarım oldukça önemli bir konuma geldi. Ayakkabı sektöründe modaya uygun koleksiyonlar firmalar tarafından hazırlanarak bayilerin hizmetine sunuluyor.

Bu hizmet rekabet gücünü arttırma adına etkinlikler olarak görebilirsiniz. Büyük firmalar ayakkabı sektöründe eğitim faaliyetlerine büyük önem veriyorlar. Büyük şirketler piyasadaki pazarları titizlik ile araştırıp bu yönde bir eylem planı hazırlıyorlar. Hayatımızdaki yeri ve işlevine bakarsak ayakkabı sektörü, ülkemizde ve dünyada  devamlılığı uzun süre sürdürecek sektörler arasındadır.

Bu sektör ülkemizde önde gelen birçok sektör gibi hizmet verir hale gelmiştir. Ülkemizde ayakkabı alanında çalışan birçok firma rekabet içine giriyor. Bu firmaların uzun yıllık tecrübesi ve de hizmetler konusunda markalaşmaya önem vermeleri ayakkabı sektöründe olan pastadan büyük bir pay almalarını sağlıyor. Ayakkabı sektöründe hizmet veren büyük firmalar, her bölgeye ve her kişiye ulaşabilme potansiyelleri ile küçük firmalara yaşam şansı vermiyor. Ayakkabı mağazası açmak isteyen bir girişimci öncelikle bayilik veren firmalar hakkında araştırma yapmalıdır.

Bu araştırma sonucunda kendisine en uygun bulduğu firmadan bayilik almak için çalışmalara başlamalıdır. Ülkemizde son yıllarda alışveriş alışkanlıkları hızla değişiyor. Bu değişimden ayakkabı perakendesini de etkilenen sektörler arasında. Özellikle yeni marka ayakkabıların ülkemiz pazarına girmesiyle birlikte ayakkabı perakendesinde ‘multibrand’ ismi verilen ‘çok markalı’ mağazacılık rüzgarı esmeye başladı.

Bu alanda birbiri ardına birçok yerli ve yabancı şirket piyasaya girdi. Bugün 10’un üzerinde şirketin yer aldığı çok markalı ayakkabı pazarındaki zincirlerin hedefi, Türkiye’de daha da yaygın hale gelebilmek. Bu çalışma stili marka çeşitlendirmesi sağlayarak rekabet ortamında ellerini güçlendirme yöntemini uyguluyor. Müşteri kitleniz çeşitlendiğinde kazanacağınız para artacağı için siz de çok markalı bayilik sistemiyle çalışan firmalarla iş yapmaya başlayabilir ve gelişen bu yeni modada hizmet veren yatırıcımlardan biri olabilirsiniz.

Ayakkabı Bayiliği Maliyet Durumu ve Kazancı

Ayakkabı sektörüne girdiğinizde öncelikle ortalama sayılacak bir kar oranı ile işe başlayabilirsiniz. Ayakkabıların size geliş tutarı bayilik aldığınız firmanın çalışma sistemi ve  firma ile aranızda oluşan alım yöntemine göre değişebilecek. Dükkanınızın bulunduğu bölge de maliyet tablonuzda etkili olacak. Ayakkabı satış şeklinize göre ayakkabı dükkanı açma maliyetiniz değişir. Mesela Avm gibi bir yerde Ayakkabı satış yaparak sektöre girecekseniz 250 bin TL tutarında bir sermayeyle bu işi yapabilirsiniz. Şehir merkezlerinde bir bayilik alarak işe başlarsanız ayakkabı dükkanı açma maliyetiniz 150 – 180 bin TL arasında olacaktır.

Ayakkabı satıcılarının uyguladığı temel yöntemlerden biri de sezonunda satışı yapılan ayakkabıları yüksek kar ile satıp, sezon bitme zamanında yüksek oranda indirimler yaparak stok eritmektir. Bu durumda yüzde sonradan satılan ürünlerin kar marjı sezonunda satılan ürünlerin kar marjından farklı olacaktır. Ayakkabı sektöründe ortalama bir kar marjı alınacak olursa bu değer %35-40 arasında değişiklik gösterir.

Ayakkabı Sektörüne Giriş Önerileri

İşletme kriterlerinizi karşılayan bir dükkan kiralayın. Bu dükkanı belirlerken hem bulunduğu konumu hem de büyüklüğü önemlidir. Bir AVM ya da işlek bir caddede bulunan geniş bir dükkanda  hem müşterileriniz tarafından bulunabilir hem de mağazanızda müşterileriniz için daha fazla ürün çeşidi barındırabilirsiniz.

Açacağınız mağazanın hem iç hem de dış dekorasyonu için uzman ve tecrübeli bir  destek her zaman yerinde bir yatırım yapmanızı sağlayacaktır. Bayilik veren firmaların geniş mağaza zincirleri ve uzun yıllık tecrübeleri en çekici dekorasyonu yapmanıza yardımcı olur.

Ayakkabı sektöründe öncelikle hangi model üzerine bir  satışı yapmak istediğinizi belirleyin. Piyasada ortopedik, kadınlara özel, kundura ya da spor modellerde birçok marka ve ürün pazarlayan firmalar mevcuttur. Franchising sistemiyle çalışan bu firmalardan sizin girmek istediğiniz alana ve şartlarınıza uyan firmayla çalışırsanız sektör gelirinden iyi bir pay da siz edinebilirsiniz.

Sizde bu sektörde iş kurmaya karar verdiyseniz, Kobi Vadisi platformunda bulunan ayakkabı bayilik veren firmalar ile görüşmeye başlayabilirsiniz.


Ayakkabı Bayilik Yorumları

Ayakkabı sektöründe bayilik almayı veya yeni bir iş kurmayı düşünüyorsanız, merak ettiğiniz tüm soruları yanıtlamaya çalışıyoruz.

Fikrini paylaşmak isteyen, tavsiye ihtiyacı olan, tedarik alanında sorun yaşayan, deneyimlerini anlatmak isteyen, resmi süreçler hakkında bilgi sahibi olmak gibi vb. birçok konuda sizde hem sorularınızı gönderebilir hem de diğer girişimcilere destek olabilirsiniz.

Abone Ol
Bildirim Alın
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments