Yatırımcı Arıyorum

Blog Yazarak Nasıl Gelir Sağlarım?

Blog Yazmak

Günümüz gelişen teknolojisiyle birlikte artık çoğu kişi internet ortamında gelir sahibi oluyor. Birçok yeni çıkmış ve meslek haline gelmiş olan internet ortamındaki iş grupları, çoğu ev hanımının ya da öğrencilerin oldukça yakından takip ettikleri bir alan haline gelmiş bulunuyor. Genel olarak bakıldığında hiçbir şekilde CSS ya da HTML bilgisi olmayan kişilerin de internet ortamında blog yazarak değişim gösteren gelirler elde ettikleri görülüyor.

İnternet ortamında para kazanmak isteyen bir kişinin web tasarım gibi konulara ilgi duymamasında hiçbir sakınca görülmüyor. Çok geniş yelpazeli araştırmalar yapılmasına da gerek yok. Aksine bakacak olursak internet ortamında blog açmış bir kişi için, basit bir tasarım ile birçok ziyaretçiye ulaşabilir ve de daha fazla gelir elde edebiliyor. Öncelikle kişinin wordpress tabanlı olan ya da profesyonel görünüme sahip bir blog açmak istediğinde, günümüz internet ortamında konu ile ilgili çeşitli videolardan esinlenebilir ve bilgi sahibi olabilir. Fakat blog açmış bir kişi için dikkat etmesi gereken ve yanılgıya düştüğü birkaç durum ortaya çıkıyor.

Bu durumlardan bazıları;

  • Kişinin açmış olduğu blog içerisine makaleler eklediğinde, blog içerisine atılacak görsellerin megabayt şeklinde olmamasına dikkat etmeli. Örnek verecek olursak, kişi üç saniye içerisinde açılabilen bir blog sahibi olduğu varsayalım. Blog içerisine atılan görsellerin büyüklüğüyle orantılı olarak, ziyaretçiler açısından incelendiğinde çoğu ziyaretçi geç açılan web sayfası üzerinde yüklenilmesi beklenilmeden siteyi terk etmek durumda kaldığı gözlemleniyor.
  • Oluşturulan bloglarda java saatleri, takvimler ya da anlamsız olan eklentiler yüklememeye dikkat edilmelidir. Genel olarak kullanıcılar ya da ziyaretçiler saate bakmak için ya da takvimleri incelemek için blog içerisine giriş yapmıyor. Kişisel bilgisayarlar içerisinde yeterince yararlandığı bir bölüm mevcut.
  • Yapılan büyük hatalardan bir tanesi de yazılan büyüklükleri ya da küçüklükleri oluyor. Blog açıldığında yazıların aşırı büyük ya da aşırı küçük olmasına dikkat edilmelidir. Girilen makalelerin büyüklükleri orta seviyedeki puntolar halinde ziyaretçiler ile buluşturulmalıdır.
  • Genel olarak blog açıldığında sadece makale yazılmalıdır diye bir kavram üzerinden gitmeniz gerekmiyor. Birkaç gün makale yazılmadığı takdirde içi boş makaleler üretmekten kaçınmanız gerekiyor. Kişi genel olarak bir tane yazılabiliyor ise kaliteli ve sade bir dil kullanımı ile bir tane blog içerisine yazmaya dikkat etmelidir.

Hangi Konularda Blog Yazılabilir?

Kişi kararlarını verdiği takdirde ya da zihninde oluşturduğu bir konu üzerinden blog açabilir. Genel olarak piyasa göz önüne alındığında, kişinin gelir elde edebilmesi için farklı, özgün ve bir o kadar da dikkat çekici bir konu bulmasında fayda var. Çünkü açılacak bloğun konusu ne kadar ilgi çekici ise ziyaretçisi ve de geliri bir o kadar da fazla oluyor. Bu adıma genel anlamıyla bakacak olursak kişi üzerinde maddi gelir sağlamayı amaçlayan yöntemlerin izlenmesine dikkat edilmelidir. Eğer ki kişi otomobiller ile ilgili bilgisi ya da merakı var ise o konu üzerine yoğunlaşabilir ve blog açarak bunu gelir haline getirebilir.

Logo

Kişinin açmış olduğu kişisel bloğuna bir kimlik kazandırması gerekiyor. Kısaca özetlemek gerekirse, kişinin tasarlamış olduğu bloğuna bir logo eklemeye dikkat etmelidir. Logo tasarlamak genel anlamıyla çok zor bir durum değildir. İnternet ortamında gerekli bilgileri ya da yapabileceğiniz programları araştırabilir ve de bilgi sahibi olabilirsiniz.

Birçok alanda olduğu gibi bu alan üzerinde de dikkat etmeniz gereken birkaç durum meydana geliyor. Öncelikle tasarlamak istediğiniz logo dikkat çekici ve de akıllarda kalabilen bir logo olmasına dikkat edilmelidir. Bu logo kişiye ait olmalı ve de bu tasarlanan logonun benzeri internet ortamlarında bulunmaması gerekiyor. Bu gibi durumlara dikkat edildiğinde kişi rahatlıkla bu adımı geçerek bloğuna logosunu ekleyebilir.

Blog İçerisine Yazılan Yazıların Ziyaretçi Açısından Önemi

Kişinin tasarladığı blok içerisine birkaç makale ekleyebilir ve ziyaretçilere faydalı bilgiler vermeyi amaçlamalıdır. Yazılan makaleler imla kurallarına ve de özgünlük konularına özellikle dikkat edilmesi gerekiyor. Örnek verecek olursak, sitemizde yazılan makaleler üzerinden nasıl para kazanılacağı ile ilgili bir makale yazdığımızı düşünelim. Bu makaleye ek olarak fotoğraf nasıl çekilmeli, otomobil nasıl sürülmeli, sağlıklı yaşamak için hangi yöntemler izlenmeli gibi başlangıç olarak birkaç makale oluşturalım. Yazılan makalelerin bilgi verici olmasına özellikle dikkat edilmelidir.

Bilgi Verici Makale Nasıl Olur

Başlangıç olarak birkaç makale yazabilen bir kişi, temelini oluşturduktan ve de makale konularında bilgi sahibi olduktan bir süre sonra genel anlamda para kazanılmaya başlanıyor. Gün içerisinde bir tane yazabilen kişi, hafta bazlı bakıldığında iki üç makale, aylık olarak bakıldığında 10 makale yazabilmesi ile ileriye dönük olarak ciddi paralar kazanmasına olanak sağlayabilir. Hemen para kazanmak gibi düşünceler içerisine girilmemeli. Kişi makale üzerinden iyi bir gelir etmek istiyor ise sabırlı olmalı ve uzun vadede para kazanabileceğini düşünmelidir. Kişinin ilk yazacağı makaleler hakkında dikkat etmesi gereken bazı durumlar meydana geliyor.

Bunlardan bazıları;

  • Öncelikle kişini makalesinin içeriğini oldukça özenli yazması gerekiyor. Yazdığı makale ziyaretçileri doyurmalı ve de okuma isteği uyandırılmalı. Bu gibi durumlarda daha fazla bilgi sahibi olma açısından Kobi Vadisi platformunu kullanarak gerekli bilgileri edinebilirsiniz.
  • Oluşturulmuş her makale için en az bir adet görsel belirlenmelidir. Kişinin makalesine ekleyeceği bu görsel ziyaretçide oldukça ilgi uyandırıcı olabiliyor. Bu durumu avantaj olarak kullanan kişi, aynı zamanda ek olarak Google arama motorlarında yer alarak ziyaretçi kazabilir.
  • Kişinin oluşturmuş olduğu her makale ziyaretçilere fayda sağlaması gerekiyor. Kısaca bakacak olursak “Bildiğim konular içerisinde bu da var değil, siz ziyaretçilere bildiğim konular hakkında bilgi vermek istiyorum” mantığında hareket edilmelidir. Çünkü ziyaretçiler makale yazarının egosundan çok makale içeriği ile ilgilendikleri görülüyor. Genel açıdan bu makaleyi siz ziyaretçimiz nasıl okuyor ise, diğer internet ortamındaki ziyaretçiler de bu makaleyi bu durumda okuyor.
  • Blog içerisine yazılan her makale özgün bir dil ile yazılması gerekiyor. İnternet ortamındaki diğer sitelerden alınan makaleler kopyala-yapıştır yöntemleri ile blog içerisinde yüklendiği durumlarda Google’ın bu gibi durumları algılamasını sağlayan algoritmalarına yakalanabilirsiniz. Bu konu ya da benzeri konularda bu durumun aksini yaşayacağınızı unutmamanız gerekiyor.

Genel olarak bakacak olursak kişinin yazmış olduğu makalelerin çalınacak olduğunu düşündüğü durumlardan kurtulması gerekiyor. Çalınabilen makaleler kişide korku uyandırmamalı. Sizden çalınan ve kopyala-yapıştır yöntemiyle farklı bir site içerisinde bulunmuş olan makaleniz, diğer kullanıcı üzerinde oldukça negatif durumlara yol açabiliyor.

  • Kişinin yazmış olduğu uzun makaleler konusunda parçalara ayrılması, maddeler, ara başlıkları gibi konulara dikkat ederek yazmasına dikkat etmelidir.

Blog ve Sosyal Medya

Genel olarak kişinin sade bir tasarım ile pek fazla kafa karıştırmadan sahip olduğu bilgileri blog içerisine yerleştirerek bloğunu tamamlamış oldu. Ek olarak kişisel bir logo tasarlayarak blog içerisini güncel ve dikkat çekebilmesini sağlayan etkileşimleri blog içerisine yerleştirdiğini düşünelim. Bu gibi durumları tam anlamıyla yerine getirmiş kişinin sonraki aşaması ise sosyal platformlar oluyor. Açılan bloğa uygun facebook sayfası ve twitter sayfası oluşturularak blog içerisine yazılmış olan makaleleri çeşitli platformlarda paylaşarak ziyaretçi kazabilirsiniz.

Oluşturulan makalelerin alt kısımlarına paylaş butonu eklemek blog sahibi için oldukça avantajlı bir durum haline gelecektir. Sosyal medya ortamlarında bu durum oldukça kazançlı ziyaretçiler sağlar. Genel olarak bakıldığında büyük şirketlerin birçoğu sosyal ortamlardaki destekleri arkalarına alarak ileriye adım atıyor. Blog sahibi de bu gibi durumları avantaja çevirerek ziyaretçi kazanabilir.

Blog İçerisindeki Yorumlar

Blog içerisine yazılan yazıların yorumlanmasına özen gösterilmelidir. Kişi bloğunu tamamlamak istediğinde ufak bir yorum paneli eklediğinde kazanacağı ziyaretçi daha fazla olacaktır. Herhangi bir makale üzerine yazılan yorumların, blog sayfası üzerinde sürekli güncelleme olduğunu meydana getiriyor. Ziyaretçi yorumlar yazarak siteyi sürekli olarak ana sayfa butonuna tıklayarak Google tarafından indexlenmesini sağlar. Sonuç olarak bakacak olursak her bir yorum sonrasında farklı bir ziyaretçi sayfaya giriş yapabilir.

Son Olarak Beklemek

Kişinin yukarıdaki bilgileri tam anlamıyla yerine getirdiğinde son olarak yapacağı iş ise beklemek olacaktır. Kişi kaliteli bir blog hazırlamış ise ziyaretçiler gerek sosyal medyadan gerekse Google arama motoru üzerinden o bloğu bulacaktır. Son olarak oluşturulan bloğa “Hakkımızda” ya da “İletişim” kelimeleri eklenmelidir. Blog içerisinde gezinen ziyaretçiler makaleleri ya da görselleri beğenmek istediklerinde blog sahibine ulaşmak isteyebilir. Kişi de bu ve benzeri durumlardan faydalanabilmek için yazdığımız adımlar üzerinden ve de Kobi Vadisi platformu üzerinde yer alan haberler sayfası üzerinden bilgi sahibi olabilirler.


yeni iş fırsatları

kobi vadisi

Yorumunuz