Yatırımcı Arıyorum

Gelişen Dünyada Yöneticilik Yapmanın Yolları

(makale içeriğini okuduktan sonra, alt alanda videoyu izleyebilirsiniz)

Çalışma sahasında, iş alanında yöneticilik yapmak; beraber çalıştığınız personelin çalışmış olduğunuz mekanı yönetmek kolay değildir. Dikkat isteyen, insan pisikolojisinden anlayan iş konuların da değişik stratejiler geliştiren ön görüşlü insanlar yöneticilik yapabilirler. Her iş kapsamında ve günlük hayatımızda da uymamız gereken kurallar mevcuttur. Yöneticilik yaptığınız personele kurallarınız doğru yollarla kurallarınızı empoze ederseniz ve kendinize çalışma planları yaparak uygularsanız yöneticiliğinizin süresi bir hayli uzun olacaktır.

Yöneticilik Yapmanın Yolları

  • Öncelikle yapılması gereken yöneticinin kendine özgü yöntemler geliştirip uygulayacağı kendi ekibini oluşturmak,
  • Birlikte çalışacağı ekip arkadaşlarına yaptıkları işi en düzeyde yapmalarını personelinin algılamaları sağlamak,
  • Çalışmış olduğu işte bir şeylerin değişeceğine büyük işler başaracağına inandırmak,
  • Hedefler belirlemek,
  • Ekibine çalışma planları oluşturarak verimli olmalarını sağlamak,
  • Uygun iletişim kurularak ekibin motivasyonunu arttırmak ve taleplerini anlayarak çalışma şekilleri belirleyerek profesyonel ve hedefleri doğrultusun da emin adımlarla yürüyen yönetici yapılabilinir.

Gerçekleştirilecek toplantının önceden personelin bilgisine sunularak geniş kapsamlı çalışma süreci oluşturulmalıdır. Yöneticilik yapanların çalışanlara örnek olmaları için toplantı zamanlamaları ve işin tamamlanma sürecini geciktirmemek gereklidir.

Yöneticilik Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni yöneticilik yapmaya başlayanlar ise eski klasikleşmiş olan çalışma stilini değiştirmeli toplantı tarzını farklı düzeyde gerçekleştirmelidir. Kurmuş olduğunuz ekibin yada çalışma arkadaşlarınız yaptığınız işe maksimum düzeyde inandırmalı ekibinizle güçlü bir iletişim kurularak çalışma arkadaşların sizden daha iyi seviye de olmasını sağlamalıdır. Yöneticilik kolay iş değildir herkesi yapabileceği ve uzun yıllar sürdürebilmek gibi kabiliyete sahip değildir. Çalışanlarla sağlam iletişim ve bağ kurulmalıdır ki yönetici olarak ciddiye alınmalı kabul edilmelidir. Belirli sınır ve kurallarınız olmalı bunlara personelleriniz yada ekibiniz uyum sağlamalıdır. Hüküm verirken oluşturduğunuz üslup ekibin motivasyonunu düşürecek düzeyde etkilememelidir. Net olmalıdır, net çizgilere sahip olmalıdır bir yönetici.

Hiç kimse tek başına harikalar yaratamaz destek veren işin oluşmasında etken kişiler illaki olacaktır. yöneticiler sorumlukları olan kişilerdir ama üzerlerindeki yükü ekibine yöneltmelidir ki yapabilecekleri görmelerini sağlayıp iş tecrübelerinin artmasını sağlamış olacaktır. Çalışanlarınızın alanların da deneyimli ve profesyonel kişilerden oluşmasına özen göstermek gerekiyor. İşin personele teslim edildiğin de iç rahatlığıyla üstesinden gelineceğinden emin olunması yöneticinin işini hakkıyla yaptığının göstergesi olacaktır. Hata yapma ihtimalleri her zaman her işte olduğu gibi mümkündür. Hatalarını görmelerini sağlayıp onarma aşamasın da üstesinden gelebileceklerinin farkındalığını algılamalarını sağlamalıdır.

İyi Bir Yönetici Olmak

İyi bir yönetici işi ekibine devrettikten sonra yapabileceğinin en iyisini yapmalarını talep ederek yaptıkları işte ne kadar iyi seviyelere geleceklerini dair onları inandırmalıdır. Her çalışanın farklılıkları vardır. Bunları fark ederek personelin hangi alanda tecrübe ve bilgisinin daha fazla olduğunun analiz ederek o konulara yönlendirmek yöneticinin dikkat etmesi gereken unsurların başında yer almaktadır. Yöneticinin işin başarılı şekilde tamamlandığın da ekibinin diğer işlerde başarısını garantilemek için kutlaması ve ödüllendirmesi gerekir.


Gelişen Dünyada Yöneticilik Yapmanın Yolları adlı makalemiz ile özdeşleşen, Jim Hemerling’in sunumuyla: “Sürekli değişen bir çağda liderlik etmek için 5 yol” videosunu izlemenizi tavsiye ediyoruz. – (Video başladıktan sonra, ayarlar sekmesinin solundaki düğmeye basarak Türkçe alt yazılı olarak izleyebilirsiniz)



kobi vadisi

Yorumunuz