Sığla Yağı Üretimi

Sığla yağı nedir?

Sığla yağı üretimi sığla ağacından elde edilen ve botanik kataloğunda yer alan bir ihraç ürünüdür. İş fikirleri olarak sığla yağı üretimi yapmak iyi bir kazanç koludur ve girişimcilerin gözdesi niteliğindedir. Anadolu’ya özgü olan sığla yağı, olağanüstü bir ihraç maddesi olarak sığla yağı döviz kazancında artış sağlamanın mümkün olduğu bir üründür.

Sığla yağının Dünyadaki değeri kazancı nasıl etkiliyor?

Botanik ürünler literatürünün ender türlerinden olan sığla ağacına özellikle Ege’de rastlanır. Dünyanın pek çok ülkesinden gelip kendi Ülkelerinde yetiştirmek istedikleri bu ağaçtan hiçbir sonuç alamamışlardır. Bu sebeple kazanç sağlayanlar kazancını sadece Türkiye bazında gerçekleştirebilir. Sığla ağacından elde edilen salgı dünyada reçineye benzediği için çok değerlidir ve çok aranmaktadır. Ayrıca şifa verici olduğu için dünya çapında yoğun ilgi ile karşılanıyor. Bu durumda kazanç sağlamak isteyenleri bir kez daha Sığla yağı üretimi ne yönlendiriyor. Sığla ağacının reçinesinden parfüm, çeşitli kozmetik ürünler, gıda sektörü ve aroma terapi gibi sektörler yararlandığı için üreticiler geniş bir yelpaze de sığla yağını değerlendiriyor.

Ağacın kabuk kısmından dahil elde edilebilen sığla yağı dinsel ayinler içinde vazgeçilmez bir nitelik taşıyor.

Peyzaj özelliği ile sığla yağının pazardaki yeri nedir?

Parfümeri, kozmetik, şifa… derken sığla yağını üretip kazanç sağlamak iş fikrine sahip üreticiler sığla yağının peyzaj özelliğinden de yararlanarak farklı bir endüstriye pazar olarak sığla yağını sunuyor.

Türkiye menşei olan sığla ağacı, kent pazarlamacıları tarafından satın alınıyor ve kentte hoş bir koku yayılımı için değerlendiriliyor.

Sığla yağı üreterek kaç para kazanılır?

Şifanın ve ihraç ürünlerinin en değerlisi olan sığla yağının kilosu ihale yolu ile yaklaşık olarak 400 TL’den satılmaktadır. Dünya’da ender görüldüğü için iş fikri olarak sığla yağı üretimi yapmak isteyenlerin yüksek kazanç elde etmeleri mümkündür. İlaç ve kozmetik sanayi için biçilmiş kaftan olan sığla yağından 50 ton parfüm elde ediliyor ve iyileştirici özelliği yüksek bir ürün. 2001 yılında Avrupa Orman genetik kaynakları programınca ‘değerli yapraklılar’ kategorisine alındığı için sığla ağacı yağı üretimi fikri girişimcileri kazanç elde etme bazında heyecanlandırıyor.

Bu konuda detaylı bir araştırma yaparak veya uzman kişiler ile anlaşma yaparak ciddi kazançlar sağlayabilirsiniz. Üreteciğiniz yağları da sadece Türkiye değil, tüm dünyaya ihraç edebilirsiniz.



Yorumunuz

Sığla Yağı Üretimi
Sığla Yağı Üretimi
Seyyar Dürümcülük Yaparak Para Kazanmak
Seyyar Dürümcülük Yaparak Para Kazanmak
Gurme Pandispanya Üretimi Yaparak Para Kazanmak
Gurme Pandispanya Üretimi Yaparak Para Kazanmak
Halı Yıkama Dükkanı Açarak Para Kazanmak
Halı Yıkama Dükkanı Açarak Para Kazanmak
Kuşkonmaz Yetiştiriciliği Yaparak Para Kazanmak
Kuşkonmaz Yetiştiriciliği Yaparak Para Kazanmak
E-Kitap Satışı Yaparak Para Kazanmak
E-Kitap Satışı Yaparak Para Kazanmak
İnternette Eleştiri ve Değerlendirme Yaparak Para Kazanmak
İnternette Eleştiri ve Değerlendirme Yaparak Para Kazanmak
Seyyar Turşuculuk Yaparak Para Kazanmak
Seyyar Turşuculuk Yaparak Para Kazanmak
Seyyar Pamuk Şeker Satarak Para Kazanmak
Seyyar Pamuk Şeker Satarak Para Kazanmak