Yatırımcı Arıyorum

Startup Şirketlerin Dinamik Yapısı

Startup Şirketlerde Yapı Oluşturmak

Girişimciliğin Gelişimi

Startup son zamanlarda sıkça duyduğumuz bir kelime. Girişim dünyasını sunduğu seçkin alternatiflerden biri. İnovatif yaklaşımların hakim olduğu bu yenilikçi anlayış bir yerde gençlerin üzerinden takımları ceketleri çıkarıyor ve sadece eşsiz fikirlere odaklanıyor.

İş yapış ve işlerin işleyiş biçimlerinin fevkalade değiştiği startup anlayışı tüm dünyada da adeta fırtınalar estirmekte.

Startup Nedir?

Sözlük anlamını arar isek; harekete geçirmek, ilk başlangıç ve ivme kazandırmak anlamlarına ulaşsak ta aslında çok daha kapsamlı manaları içermekte. Startup şirketi bizim alıştığımız geleneksel yapıda şirketlere nazaran çok daha farklı ve dinamik bir yapıya sahiptir. Büyük bir pazarın gözlerini üzerine çekecek olan startup şirketlerin büyümek için ise zamanı diğer şirketlere kıyasla çok daha azdır.

Kendilerini ispatlamak için dar zamanları mevcuttur. Startup şirketi daha sonra, ispatını gerçekleştirdikten sonra normal bir şirket olabilir, bu dönüşümü yaşayabilir. Aslında startup dediğimiz ise bu şirketin kuruluşu, aldığı geri dönüşler, büyüme hızı ve tüm bu yaşanılan dönemlerin geçirdiği sürece verilen isim de olabilir. Startup Fikri Nasıl Bulunur?

Startup’ta İnovasyonun Önemi

Startup şirketler başlangıçta ulaşmak istedikleri hedeflere ulaştıktan ve aslında bir nevi ispatlarını gerçekleştirdikten sonra büyümeye hazırdırlar. Ofis kurulur, personel alımı gerçekleşir ve belki de pazarda yayılma hızı büyüyecektir. Startup şirketlerde inovasyon oldukça önemlidir ancak inovasyon kadar kadar önemli olan bir diğer unsur ulaştığınız müşterilerinizin yahut kitlelerinizin sizin hakkınızdaki düşünceleridir. Müspet veya menfi burada düşünceler hayati önem taşımaktadır.

Gelişmiş negatiflikler derhal düzeltilmeli, ihtiyaçları tam manası ile karşılandığından emin olunmalıdır. Startuplar sürekli büyüme gösteren, gelişimini dur durak bilmeden devam ettiren ve sürekli bir yenilenme içerisinde olan şirketlerdir. Onları diğer şirket yapılarından ayıran en önemli özellikleri bu gelişimleri, hızları ve dinamik yapılarıdır.

Startup şirketlerinin bir diğer farkları ise kazançların rakamlardan ziyade heyecanları ile ölçülmesidir. İnanılmaz rakamlarda kazançlar sağlıyor olabilmelerine rağmen kabulün ve hızlı yayılmanın verdiği haz ve heyecan çok daha ön plandadır. Startup kendini anlatabilme ve üretim yeteneklerinin harmanlandığı ve inovasyon ile tamamlanan bir süreç. Aslında startup için bir girişimcilik ruhu da denebilir.

Yapılan bir araştırmada çabuk pes edenlerin ilk altı ayda, azmini kaybeden startupçıların dokuzuncu ayda şirketlerini kapattığını göstermiştir. Dokuzuncu ayı deviren startupçıların bir çoğunun başarı ipini göğüslediği görülmüştür. Bu sebeple ihtiyaçlarınızı ve giderlerinizi doğru ayarlayabilmek ve azminizi kaybetmemek oldukça önemli. Bu arada tanıtımlara verilen önemde fevkalade büyük olmalı. İnsanların sizi görmeleri, tanımaları, bilmeleri gerek. Yüksek potansiyelli işler kendilerini çok daha çabuk gösterir iken, bu süreci takip etmek, muhtelif düzeltmelere girmek ve ulaşabildiğiniz kadar kişiye ulaşmak hayati önem taşımaktadır. Farklı bir küresel bakış açısı gerektiren startup şirketler, en verimli kanallara yönelmek zorundadırlar.

Startup İçin Yatırımcı Bulmak

Eğer sizde yeni doğmuş bir startup şirketi iseniz; kobivadisi.com/girişim ekle adresini ziyaret edebilir ve startup ve girişim projelerinizi tüm dünya genelinde tanıtma şansına erişebilirsiniz.


Yatırımcı Arıyorum

kobi vadisi
Abone Ol
Bildirim Alın
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments