Yatırımcı Arıyorum

2017 KOSGEB 50 Bin TL Faizsiz Kredi Başvuruları

KOSGEB 50 bin TL faizsiz kredi başvuruları devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen 200 bine yakın başvurunun ardından, KOSGEB 50 Bin TL faizsiz kredi başvuruları yeniden başlatıldı. İhtiyaç sahibi kobi sahiplerinin başvuruda bulunduğu KOSGEB 50 bin TL kredi başvurusu için esnaf kefaletin kredisini kullananlar başvuramayacak.

Peki, bu başvurular ne zaman bitecek, kriterler ne olacak? İşte, Kobi sahiplerine detaylı bilgiler.

KOSGEB 50 bin TL faizsiz  kredi için geri sayım devam ediyor. Firma sahibi 200 bin civarı girişimcinin  başvurduğu KOSGEB faizsiz kredi başvurusuna, 2017 yılı itibarı ile yeniden gündeme gelmiştir. Bir önceki başvuruların geçerliliği halen devam ederken, 2017 yeni dönemde tekrardan başvuruya açılan KOSGEB faizsiz 50 bin TL kredi başvurusu için, taksitlerin ortalama 12 ay sonra başlaması nedeni ile Firma sahiplerine ekstra bir avantaj sağlamaktadır. Peki, bu başvurular ne zaman yapılacak derseniz.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Kredi başvuruları için ekranı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, başvuruların başladığını ve “sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr” internet adresi üzerinden  başvuruda bulunabileceklerini bildirdi.

12 AY BOYUNCA GERİ ÖDEMESİZ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 50 bin lira ve üst limitli bu kredinin faizsiz, ve  kredinin geri ödeme koşullarını da en cazip tutarak ilk 12 ay geri ödemesiz, kalanı ise üçer aylık eşit bir taksitler halinde ödenebilecek ve toplam 36 ay vadeli bir kredi olacağını bildirdi. Faruk Özlü, “12 ay geriye ödemesiz hibe ve 36 ay vadeli ve faizsiz kredi” KOBİ’lerimize verileceğini bildirdi.

KİMLER FAYDALANABİLİR?

Kredinin kefaletiyle ilgili de KOBİ’lere destek vereceklerini bildiren  Faruk Özlü, Bankalarla yapılacak anlaşma ile Kredi Garanti Fonu AŞ, Türkiye Esnaf, Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği de taraf olacak. Protokol yapılan bankalar, teminat ve kefalet konusunda olumlu değerlendirme yapacaklar. Bir önceki desteklere başvuran ama destekten yararlanamayan ortalama  200 bin Kobi’mizden gerekli şartları tamamlayanlar bu destekten faydalanacaktır.

Özellikle KOBİ’lerimizin tekrardan başvuru yapmalarına gerek yoktur. Onların daha önceki başvuruları geçerli sayılacaktır. Ayrıca önce başvuru yapamayan özellikle mikro Firmalarımızın yeni başvuruda bulunmalarına da imkan sağlayacağız. Başvuru yapan bütün Firmalar güvenlik sorgulamasından geçirilecek. Güvenlik sorgulamasında sorun çıkmayan firmaları, çalışan sayısı ve Net Satış Hasılatı daha az olanlardan başlayarak sıralayacağız. Mikro Firmalar, yıllık net satış hasılatı 1 milyon liranın altında ve 10 kişiden az çalışan sayısı olan işletmeler destekten öncelikli olarak yararlanacaklardır.

KREDİLER 9 BANKA ÜZERİNDEN KULLANILABİLECEK

KOBİ‘lerden başvuru öncesinde KOSGEB sistemine kayıtlı olma şartı yoktur. Desteğe hak kazanan KOBİ’lerin, kredi kullanımından önce KOSGEB sistemine kayıt olmaları ve onaylı KOBİ Bilgi Beyannamelerini oluşturmaları istenecektir. 27 Şubat 2017 tarihinden itibaren faizsiz kredi desteğine hak kazanan Kobi’lerimiz  belli olmaya başlayacaktır.

Hak kazanan Kobilerimize SMS ve e-postası ile bilgi gönderilecek. Bu aşamalardan sonra belirlenen girişimciler  bankalara başvurarak faizsiz kredi işlemleri başlayacaktır. Akbank, Denizbank, Garanti Bankası, QNB Finansbank, Halkbank, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, İş Bankası ve Ziraat Bankası ile Anlaşma sağlanmıştır. Girişimcilerimiz bu bankalardan kredilerini çekebileceklerdir.

DAHA ÖNCE BAŞVURANLAR TEKRARDAN DEĞERLENDİRİLECEK

Şartları sağlayan ve daha önceden başvuruda bulunanlar değerlendirmeye alacaklardır. Ortalama piyasaya 10,4 milyar liralık  kredi girecek. Bu krediyi şartları sağlayanlar kullanacaklardır. Ayrıca illere kontenjan verilecek ve adil bir şekilde tüm illerdeki mikro işletmeler bu imkandan faydalanacaklardır.


bayilik veren firmalar

kobi vadisi

Yorumunuz