Yatırımcı Arıyorum

Evde Kumandalık Yaparak Para kazanmak

TV Kumandalığı Yapmak

Sevdiğiniz program başlıyor ve siz yana yakıla kumandayı arıyorsunuz, ne kadar sinir bozucu bir durum değil mi? Oturma odalarının saklambaç oynayan afacanlarıdır kumandalar. Kanepenin altına mı düştü yoksa kırlentin köşesine mi sıkıştı ya da çocuğun oyuncaklarının arasına mı karıştı diye aranır durur. Kaybolan kumandalardaki sinir bozukluğunun önüne geçmek adına tasarımcılar kollarını sıvayarak kumandalık tasarlamışlar. İlk önceleri büyük AVM’lerde rastladığımız kumandalıklar farklı kumaşlarla, farklı dizaynlarla, farklı süslemelerle evin en şık köşesinde bir zamandır boy göstermeye başladılar. Bunu gören bayanlarda evlerde ilk numuneleri kendilerine yaptıktan sonra bir iş alanına çevirmekte hiç geç kalmadılar.

Evde dikiş makinası olmayan yoktur herhalde ve neredeyse her kadın dikiş dikmeyi bilir. Dikiş bilmek, on parmağın da on marifet olanın bir parmağındaki marifetidir işte. Çeşitli sebeplerle evde kalmak zorunda olan üretken bayanların bir ek gelir elde etmede müracaat ettiği yeteneklerinden biridir aynı zamanda. Dikiş dikerek sadece kumandalık değil pek çok sektörde iş yapmanızda mümkündür. Bir firmayla anlaşarak fason dikiş dikebileceğiniz gibi, dikiş ağırlıklı herhangi bir konuda özgün tasarımlar yaparak para kazanmakta mümkündür. Ayrıca evde üretmek isteyen bir kişi olarak,  sadece dikiş değil pek çok yeteneğinizi kullanarak kendinize bir iş alanı yaratma imkanınız da mevcuttur. Eğer sizde evde oturduğunuz yerden çalışıp para kazanmak istiyorsanız, Kobi Vadisi Ek Gelir kategorisinde yer alan iş modellerini inceleyebilirsiniz.

Gelelim esas konumuz kumandalığa. Yukarıda kumandalıkların büyük konsept mağazaların evleri daha şık ve konforlu hale getirmek adına satışa çıkardıkları ev eşyaları içerisindedir diye bahsetmiştik. Oturma odalarında tv’ye yakın koltuk takımına takılabilen aksesuar şeklinde olanlarından tutunda, farklı hayvan figürleri, çiçek formunda olanlar, deriden, ahşaptan, metalden pek çok formatta hazırlanabilmektedir. Tek gözlü tasarlanabildiği gibi çok fonksiyonel olması için çok gözlü olarak tasarlananları da mevcuttur. Kumandalıklar aranılan ilgiyi görmüş olmalı ki; ürün yelpazesi her geçen genişletilmektedir. Kullanım amacı olarak sadece kumandalar için değilde şarj cihazlarını toparlamak, hatta not almayı ya da bulmaca çözmeyi seviyorsanız minik bir defter ve kaleminizi toparlamak için bile kullanılmaktadır.

Peki, bu kumandalıkları nasıl yapabilirsiniz?

Kumandalık nasıl yapılır?

Metal, ağaç ve pleksi gibi özel malzemelerden olanlar, bu malzemeleri kesecek teçhizat gerektirirken montajında el yatkınlığı istemektedir. Yani bu tarz malzemelerden tasarlamak istiyorsanız marangoz ya da metal aksesuar yapan kişilerden yardım almadan bu iş zor görünüyor. Kumaştan yapılacak kumandalıklar ise; kadife, muhtelif döşemelik kumaşlar, süet, nubuk tarzlarda kumaşlardan yapılabileceği gibi,iki katın arası tela gibi formlu malzemeler kullanıldıktan sonra ince kumaşlardan da üretilebilir. Hatta bu iş, parça kumaşları değerlendirmek için güzel bir iş fikri bile olabilir. Kumandalık yaparken belirlenen modele ve kumaşa göre malzemelerden temin edildikten sonra, istenen desenin şablonu ve ölçüleri çıkarılır, kesilir ve dikimi yapılır. Dikimi tamamlanan kumandalık, daha şık hale getirilmek üzere tasarımcının zevkine binaen üst süslemeleri yapılabilmektedir.

Ne kadar kazandırır?

Piyasada fonksiyonelliğine ve tasarım özgünlüğüne göre çok farklı kumandalık çeşitleri mevcuttur. Kumaş olanlar 50 TL den tutunda 150 TL ye kadar değişen fiyatlarda bulunmaktadır. Ev aksesuarları yapan bir firmaya fason dikim yapılabileceğiniz gibi kendi tasarımlarınızı satmanız da mümkündür. Gelir tamamen tasarımcının ne kadar farklı bir kumandalık tasarımı yaptığı ve el seriliğine bağlı olsa da günde bir tane kumandalık dikildiği ve 75 TL den satıldığı düşünülse 2250 TL / aylık gelir elde etmek mümkündür. Malzemenin 1/3 olduğu düşünüldüğünde 1500 TL net kar getirebilir. Tabi ki bu rakamlar tamamen kişinin satış gücüne, tasarım kabiliyetine ve ne kadar çalıştığına bağlı olarak düşebilir ya da yükselebilir.

Nerede Satabilirim?

Bu ürünleri şayet fason yapmayı düşünüyorsanız, satışını yapan firmalara numunelerini ve fiyatlarını gönderebilir teklifte bulunabilirsiniz. Ben kendi tasarımımı yapacağım diye yola çıktıysanız, birkaç çeşit numune hazırlayarak bu işe başlayabilir, sosyal mecralarda sayfalarınızı oluşturabilir ve satışa sunabilirsiniz. Elbet siz sayfanızı açtınız diye hemen gelir elde etmeye başlamayacaksınız. Önce tanınacak, birkaç müşteri alacak referans verecek ve bu şekilde yavaş yavaş kazanmaya başlayacaksınız.

Günümüzde pek çok kadın özellikle anne olduktan sonra sahip oldukları yeteneklerin farkına vararak, bu yetenekler üzerine frelancer iş alanlarına girmektedirler. Ve bu kadın girişimciler, finansal olarak da bugüne kadar hiç görmedikleri kadar destek görmektedirler. Eğer sizde kendi iş girişiminizi yapmayı düşünüyorsanız girişimcilik hakkında merak ettiğiniz tüm sorulara, Kobi Vadisi editörleri tarafından günlük olarak hazırlanan Girişimcilik sayfalarından ulaşabilirsiniz.



kobi vadisi

Yorumunuz